Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No tedy jako komedie nefunguje film totálně. Příběh je zde strašně přízemní, ale nedělalo mi naprosto žádný problém se bez přehnaně zvýšené hladiny nudy v krvi prokoukat až do konce. Například takový Muž z Acapulca se mi však líbil nesrovnatelně víc, protože měl něco co zde zcela chybí - humor. Což je v komedii prvek dost podstatný. Chybí-li v komedii humor, tak se těžko chytím něčeho dalšího. Nezasmál jsem se ani jednou. Asi každý považuje za vtipné něco jiného. Dávám 2* přičemž nemám nejmenší tušení za co dávám tu druhou. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo se sice prosadil jako jedna z hlavních tváří francouzské nové vlny, ale mezinárodně proslul coby představitel hrdinných sympaťáků, kteří současně utužovali ideály neohrožených dobrodruhů a současně je často také parodovali. K Belmondově hvězdné image nemalou mírou přispělo, že po vzoru legend rané kinematografie sám účinkoval ve všech krkolomných scénách a nepoužíval kaskadéry. Hyperaktivní romantická akční komedie "Zvíře" představuje ohromně zábavnou poctu kaskadérské profesi a současně dává prostor pro Belmonda ve všech jeho hereckých polohách, díky ikonické dvojroli šarmantně nabubřelého kaskadéra Michela Gauchera a primadonské hvězdy Bruna Ferrariho. Belmondo během natáčení konkrétních kousků utrpěl několik zranění, včetně pokousaného ucha od tygra, ale současně si splnil dlouholetý sen a stanul na křídle letícího letadla. Jeho vdavekchtivou kaskadérskou partnerku ztvárnila americká hvězda Raquel Welch a ve scénách ze zákulisí se v čestných rolích objevilo několik dalších dobových filmových osobností včetně režiséra Clauda Chabrola. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Jedete na Montmartre? Jak to víte? Někdy jsou takové noci“ :-) Co dodat. Klasika, klasik. Společně s Mužem z Acapulca můj nejoblíbenější Belmondo. Mám rád lidi, kteří nejsou (za každou cenu) vážní a navíc si sami ze sebe (nikoliv z druhých) umí udělat prdel. To není zase tak běžná záležitost (vlastnost). Navíc zde Belmondo mohl bezezbytku zůročit svoji původní profesi kaskadéra (viz jeho úsměvné naháněčky se sociálkou, popř. scéna(y) pádu ze schodů). Jako třešínka na dortu je tu potom (pro nás chlapy) božská Raqueel Welch. Je nesmírným potěšením sledovat tuhle dvojici (btw, tahle volba byla opravdu pověstnou trefou do černého) jak se navzájem pošťuchují a nahrávají na smeč(e) a scéna, kdy Raquel vylézá (po střemhlavém skoku z vodopádu) na břeh, patří mezi ty, kdy se chlapovi nedostává potřebného okysličení (v) mozku. A teď mi řekněte (chlapi) co víc si může člověk přát?! Pohodová oddechovka, která se (mi) NIKDY nepřejí. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nó, ... která jiná komedie by si zasloužila větší hodnocení, než tato? A komu se nelíbí tato, je u mě bručoun nejapný a doporučuju mu, aby se díval na svět optimističtěji. Co takhle např. hledat v lidech to lepší? A věčně se v něčem nebo v někom nešťourat. To se pak na světě lépe dýchá. No nééé? :-) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Počkat! ještě jsem nedokouřil svou poslední cigaretu!" Naprosto brilantní komedie,můj nejen nejoblíbenější Belmondo,ale i nej. francouzský film.Jean-Paul je znovu dokonalý jako mužný Mike i jako teplouš Bruno Ferrari a vydatně mu asistuje nádherná Raquel Welch.Tuny dokonalých hlášek,zábavných kaskadérských scén a spousta dalšího,to je ZVÍŘE! 95 % ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Reklama na těstoviny Panzani je odkazem na skutečnou firmu. Panzani je výrobce těstovin francouzského původu. Společnost byla založena v roce 1950 Jeanem Panzanim a od roku 2005 patří do španělské zemědělsko-potravinářské skupiny Ebro Foods. (sator)
  • Ve scéně, kdy Mike (Jean-Paul Belmondo) a Jane (Raquel Welch) bourají při natáčení před kostelem, dopadne vůz na rovince natočený zadní částí k zábradlí a v záběru jsou vidět fotografové. V dalším záběru vůz zábradlí proráží čelní stranou a fotografové v záběru nejsou vidět. (fifas2)
  • V epizodních rolích se v úvodu filmu objevují francouzský zpěvák Johnny Hallyday a britská herečka a modelka Jane Birkin. Oba ve filmu hrají sami sebe. (SeanBean)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama