Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V podivném lese se můžete lehce ztratit. V nelehké situaci, potkáte různé osoby, které mají své problémy a strasti. Raději ale nedělejte nic neuváženého. V temném oregonském lese není dobré se vůbec potulovat o samotě. To však mladá žena poněkud nezvážila. Utíká před svými problémy a minulostí. To však netuší jaké nástrahy ji potkají. (strelenaL)

(více)

Recenze (29)

strougy 

všechny recenze uživatele

Začátek je výtečný, což o to. Zkrvavená dívka se potácí lesem, záběry tekoucí bystřiny kontrastují s hnijícími rybami vyplavenými na břeh a děsivě se usmívající žena v červeném působí hrozivěji než většina běžných hororových strašících prostředků. Dojem dotváří vtíravě tepající hudba. Býti to ukončeno určitou scénou po příchodu do osamělého městečka, neměl bych námitek a nadšeně bych opěvoval stylový kraťas. Místo toho si hlavní hrdinka chytí stop v podobě funícího tlusťocha a od toho momentu se veškerá atmosféra vytratí pod náporem zdánlivě symbolických obrazů postrádajích spojující prvek, bez něhož to postrádá smyslu, a opakujících se zjevení ženy v červeném, která s každým dalším příchodem ztrácí na děsivosti. S trochou snahy by člověk nějakou možnou interpretaci pro veškerý ten chaos našel, ale proč se s tím namáhat, když to celé působí tak příšerně samoúčelně? A navíc mě irituje bezradnost tvůrců, kteří bez minimální snahy o vysvětlení zvolí pro závěr jednu ze dvou nejzbabělejších možností a tím mě otráví absolutně. Zjevně to většině rádobyumělců nedochází, ale ono se i to umění musí umět, kapišto? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Sick-sleazy-nasty-depraved-psycho" ...šílenost, obskurního kalibru. Jako viděl sem mnohem hustější šílenosti, takže mne to nijak nevyvádělo z míry a právě ani nenudilo, či neotravovalo. Nýbrž mě to docela bavilo. Příběh holky, která se probere při nějaké nehodě celá od krve, nic si nepamatuje a začne pobíhat kolem v lese a po silnici a ... pak se začně vše "rozpadat", vracet, vystupují zde úplně nečekaný psycho postavy, psycho výjevy, šílený zvukový stopy, zvracení všelijakých svinstev z nichž nejčastěji to má barvu černou. No je to fakt takový hodně divný, bezdějový a jen pro okrajový diváky. Docela slušnej moderní pokus, kterej právě kvůli tomu, že je novej a v dnešní době zřejmě "nečekanej", zůstane naprosto nedoceněnej ... ()

Reklama

Trevor odpad!

všechny recenze uživatele

Vraj 42.najrozporupelnejší film?Toto?Zaradiť ho k filmom ako 100 dní Sodomy či Srpski film je trochu prehnané.Ani komentáre v štýle chcel som mu dať 5 hviezdičiek a sledovat reakcie ľudí či označenie filmu za skvelú lsd jazdu nijako nevysvetľujú pre mňa nepochopiteľných 48%. A prirovnávať toto "dielo" k Lynchovej tvorbe je zúfalstvom. Zo zhruba 1400 filmov, ktoré som hodnotil je toto tretí odpad a to je ešte hodnotenie veľmi mierne.Aby bol film kontroverzný, mal by byť dobrý aspoň v niečom.Téma,scénar,kamera či výkony hercov.Tu však absentuje úplne všetko.Nie je to ani psycho ani strašidelné, je to neuveriteľne trápne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dost dlouhou dobu jsem si pohrával s myšlenkou pokusit se tu The Oregonian vyhajpovat pěti hvězdami a nadšeným komentářem a pak se bavit u toho, jak někteří uživatelé budou prskat, ehm. The Oregonian je šílená bizarnost s několika silnějšími momenty, ale jako celek není film ani zdaleka tak okouzlující a pohlcující jako ty opravdu kvalitní filmové bizáry od Davida Lynche a jiných. Nicméně abych uzavřel památnými slovy: Film si nezaslouží víc než jednu hvězdičku, protože v něm nejsou lekačky a celou dobu se v něm nic neděje. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Tento film bol celkom fayn. Bola tam nahulená , na blond nastriekaná šiška , ktorá ide od niekam do nikam a cestou sa v jej nahulenej....neviem...asi hlave.. objaví mimóz ktorý ukradol z divadla zelenkavý plyšohoz. Hralo sa tam aj na gitare ( struny som nestihla spočítať ) , z úst jej niekedy vytekal atrament , v závere sa jej pozeral ofačovaný magor na okečupovanný makeup...a ako bonus sa do tohto kolotoča bez vstupenky pripla aj nekonečná odmocnina Lorny Draver . Mindrácke filmy mám vlastne rada, je ale pravdou , že tieto 80 minútové vizuálne muky zmákne v 3 minútovke už kde/kto. Ak si to chcelo upraviť ,alebo napodobniť LYNCHovskú konzistenciu , tak pred hodnotenie dávam znamienko mínus. Budem štedrá a dávam odpad. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama