Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (727)

Hild 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jde strašně vidět, že všichni zúčastnění si natáčení náramně užívali, upřímně si nemyslím, že Russoovci měli s filmem větší ambice, než natočit zábavnou akční jednohubku a jako taková film docela funguje. Vůbec mi to nevadilo, děj je strašně jednoduchý, ale akční scéna střídá další a lokace se taky mění jak na běžícím pásu, takže film má fajn tempo a rychle vám uteče. Ovšem film naprosto selhává v momentech, kdy se snaží o nějakou osudovost. Jelikož si zde nedali žádnou práci s budováním postav, tak během vážnějších scén je vám to vlastně úplně jedno, o postavy se nebojíte a celé je to takové prázdné. A nedokážu pochopit, jak film za 200 miliónů může mít místy tak hnusné CGI (co to bylo ta scéna s letadlem?), ale jinak některé akční scény mají fajn nápady (honičku v Praze si jistě užije každý) a jak jsem psala, na páteční večer naprosto neškodný film. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako akční špionážní béčko je to nic proti ničemu, jako film za dvě stě mega a rádoby TOP kousek z výkladní skříně Netflixu pak ale dost provar. Nicméně, abychom byli spravedliví, podobně na hovno jsou i aktuální blockbustery klasických filmových studií (půlka Marvelovek, Rychle a zběsile, poslední Jurský svět a tak dále).  Za mne hlavní problém je ten, že film už někdy ve třicáté minutě tzv. "přeskočí žraloka", a to v extrémně hnusné CGI (za ty prachy?!?!) scéně pádu z letadla bez padáku. A od toho momentu je všechno jedno, o hrdinu se nemůžeme bát, protože mu to všechno jde moc easy peasy. Tu je v Turecku, najednou ve Vídni, tu v Praze, několikrát je bodnut, spadne do studny, seskočí z jedoucí tramvaje, ale více méně se mu nic nestane, prostě šikula. To bych chtěl vidět, jak by si při podobných kouscích v reálu alespoň nevymknul kotník a tejden by se pak nehnul, pche. Ať si tvůrci nakoukaj Johna Wicka, jak tam se akce drží (více méně) při zemi, ale je fyzická, a bolí. Proto se jedná o filmy, na které lidé vzpomínají. Šedého muže si teď sice pustí všichni (kteří ještě mají Netflix), ale za tejden na něj nikdo vzpomínat nebude. Pro českého diváka je to nanejvýš vcelku vděčné z toho hlediska, že ho bude bavit sledovat, jaká všechna města si tu zahrála Praha (jen je vždy na horizont domalovaná nějaká dominanta dané metropole). Jinak zapomenutelný film bez ksichtu, na kterém je zajímavé hlavně to, jak nemá vůbec žádný styl (a to jsem u Cherry Russoovcům vytýkal přesně opačnou věc, weird). ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Méně by bývalo bylo více. Vezměte si závěrečný souboj muže proti muži, který je naprosto skvělý, strhující, zábavný, napínavý a přitom docela skromně pojatý, a srovnejte ho s hlavní akční scénou, která se bohužel odehrává v Praze, chce být velkolepá, ale působí v lepším případě rozpačitě a dojmem, že je ve filmu  jen proto, že ji tam někdo chtěl, ačkoliv příliš smyslu nemá. Tenhle film měl mít ideálně hodinu a půl a být okrájený o ty zbytečnosti i některé postavy, mohl se víc soustředit na Goslingova sympatického buldoka a na Evansova osmdesátkově zábavného, ale ne směšného padoucha, co do akce s mohl držet při zemi, kde to Russoovým svědčí (noční souboj v domě, další skvělá scéna), Netflix ho nemusel prezentovat tak velkohubě... A byl by lepší ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pokud jste to ještě nevěděli, tento film vám mimo jiné dopomůže konečně prozřít a pochopit, že Baku, Berlín, Vídeň a Praha jsou jedním a tím samým městem. To bylo vskutku komické a stále nedovedu pochopit, proč se jako náhled aktuální lokace, nikdy nepoužilo zmíněné místo. To především v případech, kdy byl použit pouze náhled s názvem města a následný interiér budovy bez jakýchkoli velkolepějších záběrů z okolí. Avšak i mimo to je zde filmových chyb dostatek, přičemž za obzvlášť zábavnou považuji chaotickou jízdu tramvaje po Praze, jenž se na své zběsilé cestě objevuje na různých panoramatických místech rozmístěných napříč starým i novým městem. Zpravidla však žádná z chyb není tak výrazná, aby prezentované dílo znehodnotila a nebo výrazně ovlivnila mé hodnocení. Vlastně je to celkem úctyhodná akční jízda s dobrým příběhem, perfektně zvoleným vyšinutým záporákem a sympatickým klaďasem. Takže taková ta zlatá klasika, jenž v mnoha momentech připomíná nového agenta 007 a nebo Johna Wicka. Jak už to tak bývá, závěr byl možná trochu překombinovaný, ale finální scéna skutečně potěšila a já se proto vrátil zpět k zamýšlenému hodnocení čtyř hvězd. 72% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když je v Praze abnormální hic, tramvaj s Rájnem jede do Bohnic.. Stokrát omleté téma agenta na odstřel, které končí výřadem myslivců, co po něm šli, lokace se střídají jak partneři Agáty Hanychové (telemagnátovi Jardovi od srdce přeji, ať to zlé prokletí zlomí) a tolik předem velebená akce se ztrácí v kouři, tmě a kuželech světla a vyjma opulentnosti pražského povstání nabízí jen lehký nadstandard bulharské produkce Stevena Seagala. Ještěže se Captain Pornmoustache se štítem arogance a vizáží Pepy Nedorosta z Bony a klid alespoň trochu postará o faktor zábavy, protože Chewing Gumsling se zdá mimo a bez Driveu (apropo, fajn narážka na jeho budoucí roli: „Extra ten million to the first guy to put a bullet in this Ken Dollˈs brain!“). Nevím, jak vám, ale mně se zdá, že ze streamovacích kanálů dlouhodobě vytéká podivná látka. Nejsou to přímo sračky, spíš taková beztvará, šedivá hmota.. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (27)

  • Pro účely natáčení filmu v Praze nechali filmaři postavit tramvaj, která byla vyrobena z kusů tramvají 14T, které byly poškozeny při dopravních nehodách. Díky velkému přizpůsobení jí například chybělo spojení s trolejemi nebo neměla zadní část. Tyto kusy byly ovšem pouze pronajaté, po skončení natáčení byly opět vráceny Dopravnímu podniku hl. m. Prahy. (SONY_)
  • Kromě Prahy a Francie se natáčelo také v ázerjbájdžánském Baku, Vídni (Rakousko) a amerických státech Kalifornie a Georgia. (mnx)
  • Fitzroy (Billy Bob Thornton) ve filmu prohlásí, že Praha má 3 miliony obyvatel. Praha ale měla v době natáčení pouze kolem 1,3 milionu obyvatel. V celé metropolitní oblasti Prahy pak žilo kolem 2 milionů obyvatel. Tvrzení je tedy silně nepřesné. (tom.nosek)

Související novinky

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama