Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílová skupina Love.. přesto se mi to líbilo. Ale kuš, páčilo sa mi to! Ta dokonalá kombinace kriminality a čistého citu (ano, to slovní spojení čistý cit mi taky zní divně, ale jak jinak to nazvat..), všechno je uvěřitelné a v závěru dramatu jsem si málem hryzala nehty, jak to skončí. Proto uznávám Slovákům body za zpracování a přestože bych mohla vybírat hnidy, nebudu. Hlavní dvojice mi byla sympatická, při scéně v recepci jsem se bavila a představovala si, že takto vymetu s některými svými kunčofty (och kéž by!), zkrátka kus srdce jsem tu nechala, byť moje očekávání byly někde na prvním schůdku. Jen tak dál. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chvíli se člověk musí usmívat, ne že ne, nicméně je pořád lepší něco dělat a nedělat to úplně hloupě, než sedět na českém zadku a točit stále ty stejné příběhy s dobrými konci. Jeden s dobrým nám nabízejí i naši východní sousedé, přesto to nezačíná úplně zle. Dokonce líp, že by jeden čekal. Škoda, že to skončí tím, že někdo až moc okatě dostane druhou šanci. Ale popořádku, kopat se dá vždycky snáz. Dvěma hlavním hrdinům-kamarádům poměrně dost věříme, že je tvůrci nachytali během jedné životní fáze. Michal Nemtuda a Jakub Gogál jsou prostě dokonale sehraní, autenticky pronáší normální věty, hulákají na sebe, nadávají si. Jenže na děvky, chlast a videohry si vydělávají krádežemi. Ten rozumnější z nich, se srdíčkem na správném místě, chce kvůli nové lásce začít nový, spořádaný život – další akce má být tak tou poslední, ale jak už to tak bývá, bude i osudovou. To už jsme ale v kostrbaté části filmu, který si vydatně cucá z prstu. Jak se dá vyčíst z předchozích řádků, za trnitou cestou stojí hlavně scénář. Autorská originalita jde samozřejmě stranou, klišé tu bylo a bude, jenže i když režisér a scénárista v jedné osobě věděl, co píše a pro koho, šustění papíru se nevyhne. Zvlášť v momentech, kdy si zamilovaná dvojice říká samé hezké věci nebo přijde čas na polopatická kázání o vině a zodpovědnosti. Čert to vem, výsledek i tak vykřesá nejeden úsměv na tváři. Lóve nesoudí, neotravuje, umí se prodat, je skromně cool, je sexy, je nedospěle a naivně zapálený, je dravý, díky sociálním zákrutám není k smíchu (sídliště jako nehostinné místo), herecky je nad očekávání velmi dobrý. Může se pochlubit atmosférickou hudbou, rozumně pracující kamerou (videoherní vsuvka z vykrádání aut) i jistou režií. Co má být automobilovou honičkou, tak i honičkou skutečně je. Film, který je dnešní, Bratislava, která je v noci krásná, Kristína Svarinská, která je ještě krásnější, půldruhá hodinka, která za to stojí!! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak príbehovo sa mi film páčil, dej v podstate výborný a keby to natočil niekto schopný, vyšlo by to špičkovo. Láska, krimi, osobné vzťahy, všetko super. Ale čo ten scenár, to fakt toto? Vulgarizmy ako pičacinka sa striedajú s priteplenými replikami pričom Nemtuda každých 5 sekúnd hovorí slovíčko láska akoby mal Amora nastoknutého v zadku. Apropo Nemtuda je castingový prešľap storočia, to je čo za herec (po novom dokonca režisér)? Veď ten sa celý film ksichtí ako by mu nedali jesť, keď vraští čelo tak má divák pocit, že vidí všetky litosférické dosky a keď rozpráva svoje texty, tak ich len tak bezdušne verklikuje, ako by ho to normálne otravovalo. U Nemtudu platí známe Omen nomen. Maďarská Nemtuda teda nem tudom - Neználek. Presne tak, o herectve netuší absolútne nič. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Po traileru a přečtení obsahu bych nikdy neřekl že mě tento snímek zaujme, ale bylo tomu tak. Ano mělo to slabší pasáže hlavně kousek před koncem a neuskutečnitelný příběh ale jinak na naše poměry jde o opravdu nadprůměrný snímek. Nejvíce mě potěšily vtipné a hlavně uvěřitelně dialogy a výborný Jakub Gogál. Jakuba Kronera budu sledovat a doufat v další dobrý film ale vím, že ve zdejších podmínkách to bude mít hodně těžké. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Občas diery v scenári a k tomu nezmyselné cameá, ktoré sú tu len aby film viac zarobil. Ale tiež skvelý, prirodzený párik Nemtuda/Svarinská, temný príbeh plný zaujímavých myšlienok o "mladých na scestí" a k tomu pochmúrna apokalyptická výprava Bratislavy. Sadal som si k tomu s obrovskými predsudkami a nakoniec je z toho asi jeden z najlepších slovenských filmov od roku 1993. Vlastne nie asi. Určite. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Love na internete sprevádzal fiktívny minifilm, ktorý bol uložený na webové stránky špecializujúce sa na sťahovanie filmov zdarma. Začínal úvodnými titulkami a záberom na hlavné mužské postavy, ako chcú ukradnúť auto. Nakoniec však skončil urážaním človeka, ktorý sa snímku pokúsil nelegálne stiahnuť. Nakoniec sa však objavila na internete ako uniknutý festival screener. (toi-toi)
  • Po veľkom úspechu v kinách bol o film záujem aj na filmových festivaloch v rôznych krajinách sveta ako Francúzsko, Poľsko, Bielorusko, Ukrajina, Turecko, Taliansko, či Česká republika. (harryy)
  • Keď chlapci ukradnú K1-tku, pri príchode ku garážam neprší. No pri nasledovnej naháňačke s policajtmi v meste husto prší. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama