Reklama

Reklama

Love

Trailer

Někdy to slovo znamená lásku, někdy peníze. Ale nikdy ne obojí najednou. Bratislavští kamarádi Maťo a Tomáš si velmi dobře vydělávají kradením a vykrádáním aut. Bydlí spolu a nemají prakticky žádné starosti, neboť pohyb za hranicí zákona je pro ně přirozeným způsobem existence. Jenže ten dostane první trhliny, když se Maťo zamiluje do půvabné studentky Veroniky a začne vážně pomýšlet na konec zločinecké kariéry. Jako svou poslední společnou akci vykradou mladíci benzinovou pumpu. Jenže akce neproběhne zdaleka tak hladce, jak by měla. Pro Maťa to znamená definitivní vystřízlivění… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zápletka není originální, ale příběh je civilní a uvěřitelný. Je to obyčejný film o obyčejných mladých lidech, kteří nemají jednoduchý život a musí se spolehnout jen sami na sebe při hledání toho pravého místa v životě. Život jim kolikrát ukáže svou tvrdou ruku. Každý by se s nimi mohl velmi lehce stotožnit. Tina se mi sem vůbec nehodila. Navíc ji mám pořád v hlavě spojenou s Leošem Marešem. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Žánrovka? Ale kdeže...vášnivý pokus asi áno, ale koncepčný tvar teda nie. Neorganizovaná kombinácia jednotlivých vyjadrovacích prostriedkov zaváňa prvoplánovosťou a herecky mi to - až na úsmevne vypečeného Gogála a garážového šmelinára Cinkotu - príde nezvládnuté. Vidno, ako veľmi sa Kroner snaží priblížiť k európskym štandardom, ale zatiaľ na to nemá, v prvom rade je nepôvodný a v niektorých momentoch mu škrípe aj základný pacing. Ak mu niekto niekedy napíše plnokrvný, resp. aspoň nedementný scenár a ako režisér sa skonsoliduje, nájde rovnováhu medzi tým, čo chce povedať a ako to podať, niečo zaujímavé by z toho nakoniec mohlo aj vyjsť. Avšak pochybujem... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte ze slovenské tvorby třeba seriály Kriminálka Staré mesto nebo Nesmrtelní, nic nového vám tento snímek nepřinese. Nervózní hnutí kamery na každém kroku, tepající Bratislava, mladí v barech a disko klubech, opilí, tancující, zfetovaní, zelené filtry, moderní hudba, špinavé byty... Řeknu vám, do Bratislavy bych na základě znalostí z podobných seriálů a filmů raději nejezdil. Pokud jde tedy konkrétně o tento snímek, z Kriminálky Staré Mesto si vzal filtry, cukající kameru a tepající Bratislavu, hlavně v noci, z Nesmrtelných velmi volnou parafrázi nějakého toho klasického díla. Máme zde holčičí trio, které bydlí na kolejích nebo nějaké svoboďárně, máme zde mladíky, kteří fetují, chlastají a přivydělávají si nečestným způsobem. Jeden z mladíků se zamiluje do jedné dívky z kolejí, a když při jedné akci dojde k tragédii, přehodnotí svůj život. Konec, tečka. Vzhledem k tomu, že vlastně o postavách víme asi tolik, jako kdybyste náhodně zavítali do Radost FX v Praze a někoho náhodně vybraného nějakou dobu pozorovali, jsou vám osudy postav nejen ukradené, ale zcela zaměnitelné, ničím zajímavé - a neosobní. A když dojde k tragédii, řeknete si jen, že si o tom celou dobu koledovali a že je s podivem, že se tak nestalo dřív. A že se dva mají rádi? Jasně, bezva, láska všechno překoná. Víc by mne ale zajímal film o těch dvou po třech letech. Začal on normálně makat? Nevyčítá ona jemu kriminálnickou minulost? Stačí jim peníze? Ale to už by musela nastoupit nějaká psychologie postav, a ne jen televizní a charakterová klišé, takže dejte pokoj. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/love.html ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Nerád by som preháňal, ale tento film patrí medzi najlepšie slovenské filmy aké som kedy videl. Svižný a reálny dej, zasadený do súčasnosti + veľmi dobre zvolené herecké obsadenie. Istý moment som rozmýšľal nad plným počtom hviezdičiek, ale predsa len mám rešpekt voči luxusným filmovým záležitostiam, ktoré sú označené ako 5***** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že keď som pred dvoma rokmi videl trailer, tak som si povzdychol - ďalší odpad. Napokon sa stal zázrak a film je vydarenejší než upútavka naň, čo sa stáva málokedy. Takmer všetky filmy zo súčastnosti, české či slovenské, to je jedno, pôsobia až na pár výnimiek strašne trápne a často platí, že čím väčšia reklama, tým väčší prepadák. Lóve zašušťali potichu, o to viac som bol prekvapený z výsledku. Napriek častým vulgarizmom mi to trápne nepripadalo, pôsobilo to reálne a často sa zdá, akoby režisér zavelil: "Tvárte sa ako v normálnom živote". Tých pár náhod divák odpustí, romantická linka so Svarinskou funguje dobre, akčnejšie pasáže a scény s policajtmi nepôsobia trápne, čo si zvlášť cením. Objektívne skôr silné tri, ale mal som z filmu dobrý pocit, čo sa dnes pri slovenskom filme len tak nestáva. Hudba sadla výborne, zišla sa dobrá herecká zostava a réžia mladého Krónera napovedá, že by nabudúce mohol opäť niečim prekvapiť. Uvidíme. Jemne nadhodnotené, ale predsa štyri hviezdy. 70%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Film Lóve dosiahol návštevnosť takmer 118 000 divákov, vďaka čomu sa stal tretím najúspešnejším filmom v histórii slovenskej kinodistribúcie. V prvej päťke je aj Kronerov debut Bratislavafilm (2009). (harryy)
  • Za prvých osem týždňov premietania v slovenských kinách videlo film 107 000 divákov. To zo snímky robí rekordéra na domácej scéne. (toi-toi)

Reklama

Reklama