Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (944)

larelay 

všechny recenze uživatele

a mne sa just najviac pacila Julinka. hrala akoby ani nehrala, ako keby sa na placi ocitla nahodou: cau, reziser, mam chut si dnes zahrat, nemas pre mna par stekov? a to myslim v dobrom :) inak film stal za prd. alebo aj za dva. ps: videne v jeden den po Walking among tombstones. a to je, vazeni priatelia, veru uplne ine kafe, ako tento takmer nonstop pruser. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvojce Collet-Serra a Neeson mi velmi sedí. Tohle je thriller jako víno, který od začátku našlápne na plyn a řítí se kupředu tempem zběsilým a nezastavitelným. Film obsahuje pár zvratů, překvapení, objeví se zde quantum slušných nápadů a finále je jak technicky, tak vizuálně dech beroucí. Můj oblíbený herec opět nezklamal. Čistá napínavá zábava! 80% ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tandem Neeson-Serra po druhé. A opäť to vyšlo, i keď nie presne tak, ako som očakával, ale vyšlo. Zasadenie klasickej schémy neznámeho vydierača sme tu mali už aj v mierne klaustrofobickom vydaní (Telefónna búdka, posielam pozdravy), ale vizuálne vyštylizovaná akcia v lietadle a pretavenie žánrových klišé do pohrávania sa nielen s víriacimi otázkami hlavnej postavy, ale aj diváka z neho robia plnohodnotnú a plnokrvnú celovečernú zábavu. Scenáristi však vystrieľajú väčšinu nápadov už v prvej polovici a zbytok je už len taká naivnejšia "dojazdovka", ktorá je v závere zhadzovaná typickým "american bullshit" (kecy o relatívnej bezpečnosti a pod.). Našťastie je tu drsňák Liam a stále vcelku atraktívna Julianne, ktorí to udržia na znesiteľnej a zábavnej úrovni až do záverečných titulkov. Škoda, rozhodne to malo na viac. I tak však v rámci žánru spokojnosť, miestami veľká. 70% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

V nízkonákladovkách asi žádní šerifové nesedí, že? Tak to asi budu muset spoléhat na dostatečnou předletovou kontrolu všech pasažérů! Začátek tajemný, napínavý, pak jen akce, lámání nosů, ječení "my umřeme, my umřeme". Chyběl mi tam typický závěr veskrze všech amerických akčňáků - potlesk postupně nabírající na síle a radostné tváře všech zúčastněných. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Non-Stop, já chci žít non-stop, a s tím, co přijde, mám chuť se rvát. Podobně jako hudba Michala Davida ani film Non-Stop není vrcholným dílem světového umění, děr je v něm jak v ementálu, ovšem může se opřít o charisma Liama Neesona. Je to on jako zamlada, i když jinak teď vypadá, stále má stisk buldočí, k tomu pár vrásek u očí - huh, co mám dneska s tím českým popem. No zkrátka mu to jde, jeho unaveného policajta, co se ale stále dokáže postavit za správnou věc a bojovat do posledního přetížení, mu jde bez problémů uvěřit, a tak navzdory přibývajícím logickým lapsům (ten plán by prostě neměl šanci vyjít ani náhodou), přepálenému digitálnímu přistání a Julianne Moore se mi to vlastně docela líbilo. P. S. Základ Non-Stop je podobný filmu Flightplan, který je ovšem o dva řády debilnější. A to říkám s vědomím, že Non-Stop má s logikou potíže. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Letadlo, ve kterém se odehrává děj filmu, bylo během natáčení zaparkováno na letišti JFK v New Yorku. (Terva)
  • Bill Marks (Liam Neeson) vysvětloval, že bomba nemůže být vyhozena z letadla, protože změna tlaku bombu odpálí. Když ale Tom Bowen (Scoot McNairy) prostřelí okénko a tlak se změní, bomba nevybuchne. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama