Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ok, tak tohle byla i na skandinávský film jízda. Nejdříve jsem měl pocit, že se dívám na jeden z nejdepresivnějších filmů, co jsem kdy viděl (chceme-li se pohybovat v dánských výsostných vodách, pak téměř trumfne i Umění plakat), pak se ale můj pocit změnil v úžas, že vidím tu nejbizarnější romanci, se kterou jsem se kdy setkal, poté ovšem přišlo finále a úplně mne odbouralo, je z něho totiž cítit, že jde o DÁNSKÝ film, který v sobě propojuje jak ono povinné depresivní ladění skandinávských snímků, tak ale ilustruje fakt, že zrovna národ dánský je národem sexuálních úchylů (když to pojmu globálně, tak asi není náhoda, že právě tam začínají evropské dějiny zoofilní pornografie, jak jsem kdysi vyčetl v Reflexu, a spolu s Nizozemskem se tu objevují snahy prosadit pedofilii z aktivistických hnutí do systému politických stran - viz Dánská asociace pedofilů). Snad žádná z postav tu není normální, scénář je hrubě překombinovaný, ale díky tomu odzbrojujícímu finále a celkové atmosféře se nelze zbavit výše popisovaného pocitu. Milí lidé z Dánska... Nejdepresivnější romantický film... ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zvláštny druh dánskeho až čierneho humoru, vrátane konca. Toľko ľudských nedokonalosti či ako to iní nazvali "úchyliek" to sa snáď ešte nepodarilo. To ako sa to všetko navzájom stretalo a rozchádzalo aby skončilo vianočnou koledou .. hmmm život mnohých veru vedie všakovakými chodníčkami a niekedy sa aj pretnú, ako v tomto prípade.:) Film je tento mesiac ďalšie zaujímavé dánske prekvapenie. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dánsko perlí jeden film za druhým a pokaždé mi vyrazí dech svým příběhem. To si drží celou dobu neuvěřitelně dusnou atmosféru, až na konci naprosto brutálně vybuchne. Tenhle se opět v ničím neliší, jen to vzal z tak trošku opačného soudku. Každopádně chvílí, kdy mi bylo hrozně za ty herce, bylo požehnaně, ale nakonec jsem byl velice překvapný výsledekem. Originální název, který víceméně souhlasí s tím českým překladem, je ironický stejně jako celý tenhle film a společnost, ve které žijeme. Pro mě tedy opět obrovský zážitek. ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

Kúsok pod 80%. Tak toto sa snáď ani nedá vymyslieť. Pri zamyslení sa nad celou záverečnou situáciou a "náhodným" stretnutím všetkých postáv, ktoré sa už z predošlého deja nejakým spôsobom (väčšinou hodne absurdným) poznali, som sa musel strašne smiať. Tak strašné až krásne. A neodvážim sa odporúčať. ()

Ladushka22 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šla bez jakéhokoliv očekávání. Bizarnost příběhu ve mně evokovala mnohdy stísněné pocity, ale nechala jsem se jim unášet až do samotného konce, u kterého mě pobavila ironie a nadsázka „sladkého" happy endu, který byl vynikající jako růžový puding. Přesto vím, že jedno zhlédnutí mi dokonale stačilo, podruhé bych film rozhodně vidět nechtěla, milých lidí není nikdy dost, ale vše má své hranice. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama