Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dáni ma už neprekvapia ničím. Exkluzívna prehliadka ľudských úchyliek a slabostí v plnej miere. Trocha mi vadila postava ženy po amputácii prsníka, jej riešenie problému bolo... no povedzme bizarnejšie ako u ostatných, ale zase to krásne zapadlo do celkového konceptu. No a Štedrá večera fakt stála za to, nevedel som, či sa smiať alebo plakať :). Zároveň si však myslím, že film neocení každý, pretože námet rozvedený do scenára si ide nie práve zaužívanou a normálnou cestičkou, pointa na konci sa totiž zdá rovnako bizarná ako aj nepravdepodobná. Ja si však myslím, že práve o to v celom filme išlo, proste milí ľudia s rovnakým právom na normálny život ako ostatní. 80/100 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý po něčem touží, každý to dává jinak najevo. A dánští tvůrci mají potřebu o tom po svém vyprávět. A dělají to znovu velmi zajímavě. Depresivně, bizarně, překvapivě. Ironická rána mezi oči. Scénář je nakonec až moc překombinovaný a tlačící na náhodu, herci jsou moc fajn, vtipných scén se také dočkáme. Hitparáda perverzí v dánském snesitelném balení. ()

Reklama

boombang 

všechny recenze uživatele

Taková bomba to zase nebyla... Herci jsou sice vynikající (Ingeborg mi bylo dost líto) a závěr mne docela odzbrojil, ale ty mezihry s detaily, které měly šokovat, resp. pobavit, mi zas tak kulervoucí nepřišly. Už jsem na leccos zvyklý, kór u Dánů, v jejichž filmech předem tuším nějakou tu perverzi pomalu každých deset minut. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

uz davno sa mi nestalo, ze by som sa pri nejakom filne cervenala a pri niektorych scenach ze by mi bolo vyslovene neprijemne. nemam vo zvyku sa citit ako pruderna zena, ale tomuto snimku sa to podarilo :) v tomto filme nikto nie je normalny, a pritom svojich sposobom absolutne normalny. vsetci tuzime po laske, nehe a pozornosti. Ci sme mladi, stari, krasni, nepekni, uchylni alebo zdravi jedinci :) vrelo odporucam tym, ktori nemaju predsudky a ti, ktori ich maju, nech tento film obidu oklukou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZDÁ SE, ŽE DNES JE VÁŠ ŠŤASTNÝ VEČER“..... /// Nemožné? Skutečné! Jednoduchá, na zbytečnosti skoupá filmařina, ve který se následovníci Larse von Triera, - co maj naštudovanýho Alejandra Gonzáleze Iñárritu, zamejšlej nad osamělostí a láskou a předváděj (místy) mrazivou, hnusnou, úchylnou, ale hlavně černoftipnou přehlídku několika Milých lidí. MYSLÍTE SI, ŽE SE LIDÉ MŮŽOU ZMĚNIT? (Hmm, já jsem si to myslel...tak na postel a na čtyři!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám s doktorem dohodu, že se budu vyhejbat parkům (s veterinářem? Uchyláku!). 2.) Zjistím, jestli je ,,pták v zadku“ lékem na osamělost. 3.) Thx za titule ,,larela“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno