Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (123)

bubun 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo slibně; pak se to ale zvrtlo v další přehlídku bizarností, která ještě k tomu postrádá nadhled (až na pár - doslova pár - okamžiků), a mě už ty neustálé sondy do života sexuálních "odchylů" a jejich zážitků nudí. Škoda, některé momenty byly silné. Méně by bylo více. O tom, že je "spaluje" touha, by se taky dalo pochybovat, a vůbec nechápu, proč tady většina uživatelů vychvaluje konec. Trochu mi to, vyzněním i strukturou (paralelně vyprávěné příběhy, které se v jednom či více okamžicích protnou), připomíná české pokusy o dramata z let cca 2001 - 2006. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dáni ma už neprekvapia ničím. Exkluzívna prehliadka ľudských úchyliek a slabostí v plnej miere. Trocha mi vadila postava ženy po amputácii prsníka, jej riešenie problému bolo... no povedzme bizarnejšie ako u ostatných, ale zase to krásne zapadlo do celkového konceptu. No a Štedrá večera fakt stála za to, nevedel som, či sa smiať alebo plakať :). Zároveň si však myslím, že film neocení každý, pretože námet rozvedený do scenára si ide nie práve zaužívanou a normálnou cestičkou, pointa na konci sa totiž zdá rovnako bizarná ako aj nepravdepodobná. Ja si však myslím, že práve o to v celom filme išlo, proste milí ľudia s rovnakým právom na normálny život ako ostatní. 80/100 ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tak...no...nemůžu říct, že bych se nebavil. Ale zas to neni žádnej zázrak. Ve vší tý úchylnosti je málo autentičnosti a tudíž to neni ani tak šokující, abych měl pocit, že to byla zajímavá a výjimečná podívaná.. A podobný mezilidský propletence jsem už viděl hodněkrát. Ve filmu. Celkově - moc náhodný, moc přitažený za uši. Poslední scéna je asi vážně nejlepší, i když zároveň i nejvíc přitažená za uši. Vzhledem k okolnostem. Postavy se chovají nereálně a nelogicky, takže to celý chvílema fakt působí i samoúčelně. Navíc, příde mi trochu jako by tvůrci opisovali z americkýho Štěstí (http://www.csfd.cz/film/8575-stesti/). Ale herci perfektní, ty musim pochválit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dánsko perlí jeden film za druhým a pokaždé mi vyrazí dech svým příběhem. To si drží celou dobu neuvěřitelně dusnou atmosféru, až na konci naprosto brutálně vybuchne. Tenhle se opět v ničím neliší, jen to vzal z tak trošku opačného soudku. Každopádně chvílí, kdy mi bylo hrozně za ty herce, bylo požehnaně, ale nakonec jsem byl velice překvapný výsledekem. Originální název, který víceméně souhlasí s tím českým překladem, je ironický stejně jako celý tenhle film a společnost, ve které žijeme. Pro mě tedy opět obrovský zážitek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako by nestačilo, že chlastají jako Dáni a jsou světově proslulí sexem se zvířaty (který by vláda v nejbližší době ráda zakázala, ale...), ono to navíc vypadá, že Dáni jsou obecně sexuálně zvrhlí a magoři k tomu. Samozřejmě nelze vyvozovat z jednoho filmu, použil jsem hyperbolu, leč videopůjčovna s bizzare pornem (bdsm, piss, spanking, amputace...) vypadala autenticky. Zábavný propletenec každého s každým, kde se mísí prostituce (jojo, dělám od všeho trochu), osamění, smrt, ironie, sarkasmus (scénka s krutými dětmi ve škole je na mačetu), exhibicionismus, radost, naděje, konce i krásné začátky. Spíše posmutnělý snímek, co má několik veselých, byť spíše černohumorných, záblesků, spěje pozvolna ke šťastnému konci. ,,Máš velké péro? Snad jsme se o tebe pěkně starali, ne? Plná lednička, telka,...tak odpověz!" ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama