Reklama

Reklama

Inherent Vice

  • Česko Skrytá vada (více)
Trailer 1

Ve filmu Skrytá vada, který se odehrává v roce 1970, exceluje Joaquin Phoenix v hlavní roli Larryho "Doca" Sportella, soukromého očka z kalifornského města Gordita Beach. Jeho bývalá přítelkyně Shasta Fay Hepworthová Doca přesvědčí, aby vyšetřil zmizení bohatého realitního makléře, kvůli kterému ho opustila. Doc během svého podivného pátrání v marihuanovém rauši odhalí síť vzájemně propojených spiknutí, do nichž je namočená policie, neonacisté, gangsteři, drogoví dealeři, zubaři, rehabilitační zařízení, rockeři, federální vláda i tradiční novoanglický establishment. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (328)

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Extrémně zašmodrchaný případ, kdy drogově závislý soukromý detektiv vyšetřuje na počátku 70. let v Los Angeles zmizení několika osob, je ironickou kritikou hnutí hippies. Hra s diváckou pozorností spočívá v tom, že máme dojem, že se hlavní hrdina nemůže v ničem orientovat a musí skončit špatně, zatímco on, přesto, že je většinou pod obraz, dovede být ve správnou chvíli v obraze. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Skrytá vada je zvláštní film, nevypočitatelný a potměšilý. Právě v tom spočívá jeho kouzlo, ale i riziko. Je příjemné pro jednou nesledovat odhadnutelnou žánrovou rutinu, jenže se závěrečnými titulky se taky snadno může stát, že bezradně pokrčíte rameny a řeknete si, co tím autor vlastně chtěl říct... Scénář vypadá, jakoby se na něm podílelo několik scénáristů, kteří se periodicky dostávají ke slovu. Zadání sice dostali stejné, ale každý se pohybuje na půdě jiného žánru. Ve hře jsou i jiná vysvětlení. Vše může mít na svědomí kolísající hladina drogy v žilách jediného scenáristy. V určitých momentech se postavy a dění ve filmu propadají do psychotických stavů a filmový svět se zbaví slupky normality. Možná, že psychotickým stavům podléhá sám filmový hrdina, jehož očima snímek sledujeme. Kdysi zvolil příliš jednoduchou cestu, jak - dočasně - svoji neuspokojivou existenci vylepšit, a čím dál tím víc ztrácí kontrolu nad svými smysly i činy. Nemůžu říct, že bych byl okouzlen, film nemá přitažlivou fasádu ani útroby, s kýmkoliv a čímkoli je obtížné se ztotožnit, postavy jsou spíš weird než cool, ale originalita v tomhle případě zachraňuje mnohé. Režisér mnohé možná mate, ale snímek má pevně pod kontrolou a pracuje s tím nejlepším, co je v herecké branži momentálně k dispozici. Navíc poselství tohohle morálně nejednoznačného kousku je nakonec přesvědčivější než kázání společenských autorit a varování lékařských kapacit. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Madsbender

všechny recenze uživatele

Asi som sa stratil. Ešte uvidíme. Teraz vidím dvojmo, od ničoho k niečomu (Altman; Chandler). Trávička zelená, to je moje potěšení. It's complicated (Hawks; Chandler). Mesto anjelov (Sunset Blvd.). Register mien à la telefónny zoznam. Vlastne netuším, prečo to komentujem. Viem, že nič neviem; avšak cogito ergo sum. Dáva to zmysel? Treba viac zhliadnutí. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Som sklamaný,nudil som sa ako pes,od P.T-ho môžem asi jedine THERE WILL BE BLOOD,škoda jeho umeleckého poklesu,keď sa z INHERENT VICE stane rýchlo zabudnutý projekt,ja som mal pocit,že sledujem štipľavý guláš tak dlho pokiaľ ma nerozbolí brucho a jediná záchrana je herec Doc,alias JOAQUIN PHOENIX,ktorému spolupráca s Andersonom zrovna nesedí! Tak aj áno,aj nie,sú pasáže,kedy sa zasmejem na hyperaktívnom výkone Josha Brolina,ktorý ide na úrovni Joaquina,ale v konečnom dôsledku po 2 a pol hodinovom „majstrovskom podaní” si myslím,že skôr strata času ako pôžitok,nevyznal som sa v tom absolútne,veľa postáv,nič o nich som viac nevedel,že ani herci nevedeli,čo robia! Povedal by som,že je načase,aby sa PAUL THOMAS ANDERSON spamätal a vrátil sa k ozajstnému Majstrovstvu ako Až na krv s Danielom Day-Lewisom,ktorého považujem za súčasného Boha-Herca,ktorý hráva pomenej,a patrilo by sa aj u režiséra,ktorý nenakrúca často,aby si vybral tak kvalitne,ako pred ôsmymi rokmi,alebo na začiatku kariéry s Marky-Markom,kde uvažujem,že si to pozriem.t.j BOOGIE NIGHTS! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Paranoia alert." Vlastně dost skvělý film, ale pouze hlavou, nikoliv srdíčkem (ačkoliv jsem se tedy chvílemi smála nahlas). Nemyslela jsem si, že můžu ještě víc nenávidět přítomnost Katherine Waterston na plátně, ale očividně můžu. A jakkoliv ho mám ráda, tak Owen Wilson působil mezi ostatními jako šlápnutí vedle. Jonny Greenwood se předvádí. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Nakrúcanie sa začalo v máji 2013 v kalifornských mestách San Bernardino, Los Angeles a Pasadena a skončilo v auguste 2013. (classic)

Související novinky

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Vetřelec vs. Katherine Waterston

Vetřelec vs. Katherine Waterston

18.12.2015

Pokračování Promethea nás čeká v říjnu 2017 a bude se jmenovat Alien: Covenant. To nejsou žádné nové informace a pár týdnů už známe i zápletku, která se bude točit kolem nové vesmírné lodě a jejího… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Reklama

Reklama