Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

raiN[ratm] 

všechny recenze uživatele

Dr. Ludsky pláva na módnej vlne a prvých pár častiach sa drží veľmi solídne nad vodou. Významnú rolu v tom hrá najmä Maštalír, ktorému postava (na pohľad) egocentrického, cynického a neustále ironického doktora sadla. V širšom ponímaní tento seriál originalitou práve neprekypuje, no na slovenské pomery je to zaujímavý počin. ()

Arbiter

všechny recenze uživatele

Máte aspoň jednoho známého, který je neuvěřitelně zbytečný, prázdný, hloupý, nepřirozený, šroubovaný a trapný? Takový ten typ, co čte knihy o entuziasmu, cílevědomosti a sebevědomí, a na základě toho získá neutuchající pocit, že se stal průsečíkem dokonalostí. Pravděpodobně bude mít pod nosem pečlivě pěstované chmíří, protože došel k závěru, že mu to přidá na důvěryhodnosti a z vlasů mu budou odkapávat hrudky gelu. No, tak to je Dr. Ludsky. Ne jako postava, ale jako seriál. Že ho u nás navíc dabuje Martin Stránský, je takový závěrečný fail. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je tento seriál napodobeninou Dr. Housa (tým sa netaja ani tvorcovia), ale mne sa nepáči, že je to tak viditeľné. To správanie, ten prejav to je jednoducho Dr. House 2. Už asi nemajú čo dávať. Ale má to aj pozitíva :), sú to celkom zaujímavé prípady a dá sa na to pozerať. Aj ja som si pozrel tri časti. ()

Beagle

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Po prvním díle jsem na rozpacích - inspirace Housem je tady zřejmá (tvůrci se tím asi ani netají), což by samo o sobě nebylo špatné. Ovšem to česko-slovenské prostředí mi k tomu nehraje, stejně jako dabing (podle mě nebyl nutný) a hlavně - medicínsky jsme zase někde na úrovni Ordinace v růžové zahradě. A není mi jasné, v jakém oboru je doktor Ludsky vlastně soudním znalcem? Odborníky na diagnózy jako takové tady u nás nemáme, je tedy patolog, nebo soudní lékař, nebo něco úplně jiného? Nevím nevím, jestli se z toho nakonec vážně vyklube "jen" slovenský House říznutý Ordinací, tak to bude tak za 2 hvězdy... ()

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus o klon + add ony různých jiných seriálů, psát k tomuto nekonečnému příběhu více nemá smysl. Snad jen dodatek - když už potřebovali obchodníci vytvořit novodobého Jánošíka, tak mu měli dát taky lidský rozměr - tento rádoby intelektuál neotesanec působí spíš jako Hurón, člověk potom neví, jestli se má smát, nebo se nasrat. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V osmém díle s názvem "Sterilná pravda" má v jednom ze záběrů Ludského (Tomáš Maštalíř) BMW jinou poznávací značku než obvykle, a to českou 9S3 4819 namísto slovenské BA 316KM. (jirka.jindra11)
  • V seriálu se často objevuje Ludského červené BMW, automobilka BMW je sponzorem seriálu. (simply)
  • Seriál, ktorý pozerá Ludskeho ex (Jana Kolesárová) v prvej časti, sú Odsúdené, ktoré vyrábala rovnaká spoločnosť ako Dr. Ludskeho. (matthew.17)

Reklama

Reklama