Reklama

Reklama

VOD (1)

Nemůžeš změnit vítr, ale můžeš otočit plachty... Cate McCallová je právnička, léčící se alkoholička. Odešla se zavedené právní firmy a nyní žije sama, manžel se s ní rozvedl a čtyřletá dcera byla svěřena do jeho péče. Cate si uvědomuje, že by o dceru mohla úplně přijít a tak se snaží napravit. Také je jí, v rámci podmínky od sociálky, svěřen případ odsouzené ženy Lacey. Ta sedí za údajnou vraždu kamarádky. Cate chce případ odmítnout, ale nelze jinak, než přijmout, a tak se s pomocí svého asistenta Bridgese snaží dokázat, že Lacey je nevinná, i když o tom vlastně sama přesvědčena není. V mezidobí navštěvuje Cate sezení s léčícími se alkoholiky a snaží se věnovat dceři, jak je to jen možné a kdy jí to manžel umožní. Jenže případ vražedkyně Cate pohltí, začíná jim být posedlá, nestíhá domluvené časy návštěvy dcery, ale u soudu se jí daří. Vyvrátí a znevěrohodní Laceyno odsouzení a žena je propuštěna. Cate cítí vítězství, avšak jen malou chvíli. Cate postupně zjišťuje, že Lacey jí klamala a je opravdovou vražedkyní. To jí zlomí a znovu začíná pít... (TV Nova)

(více)

Recenze (26)

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách mezi 3* a 4*. Vcelku zajímavej film, kde se prolínají dvě věci. Osobní život advokátky a její práce. V osobním životě moc úspěšná není, kdežto v práci je hvězda. Problémy s pitím se podepsaly trochu na její kariéře a dostává druhou šanci, případ kterej není tak jasnej, jak se zprvu zdálo. No, v první polovině filmu se odehrává zajímavej soudní proces, kde Kate Beckinsale, coby advokátka triumfuje a očistí svojí klientku, což je ta "zábavnější" část filmu a 4* záležitost. V druhý polovině se odehrává spíš životní debakl, kdy Kate Beckinsale, coby zaměstnaná žena úplně neválí, ale dochází tady k zjištěním, uvědomění si chyb a následně k jejich napravení. Krátká stopáž zahrnuje spoustu věcí, který by megalomanští režiséři rádi rozebrali do detailů a udělali z filmu nesnesitelnou tříhodinovou sračku. Tady díky za snesitelnost vlastně všeho, navíc Kate Beckinsale je moje oblíbenkyně a v tomhle filmu se mi hodně líbí její výkon a postava, kterou ztvárnila k ní dost pasuje. 70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hrozně nevěrohodné. Přelíčení znovuotevřeného případu se možná vyvíjelo zajímavě, ale když soudce před vynesením verdiktu poslal obžalovanou vražedkyni bydlet na víkend k její obhájkyni (?!?), klepal jsem si na čelo. I na ten předpokládaný zvrat došlo. Ještě horší pak byla osobní linka - terapie ("Neřiďte se jenom důkazy, ale i srdcem!") fešné právničky s alkoholem a opatrovnictvím dcerky, hraničící až s podřadným kýčem. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tenhle film honí spoustu zajíců a tak se nesoustředí vyloženě na jednoho, kterého by chytil. Námět zajímavý a být to tak o 20 delší a mít to nějakého áčkového režiséra, mohl z toho být klidně hit jako třeba Vyvolávač deště. Ale není! Kate to sice pořád sluší, ale co si budeme povídat, eufemisticky řečeno - oscarová herečka to prostě není. A navíc díky krátké stopáži se všechno děje moc rychle a tak se ani nedokážete pořádně soustředit a cítit emoce. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pár zcela neškodnými skleničkami to vždycky začíná. Pak už to jede jako po másle a je z vás alkoholik. Máme tady možnost sledovat dvě roviny příběhu, kde se vyskytuje advokátka s vážnými osobními problémy a pak její práci. Dle všeho musela být jako advokátka velmi dobrá. Ty dvě příběhové roviny se podařilo skloubit velmi slušně a jedna bez druhé by nemohla fungovat. Akorát mám trochu jinou představu o léčeném alkoholikovi. Pár jich osobně znám. Na Kate Beckinsale se ale dobře koukalo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak za dôkaz, že Kate vie dobre hrať, sa nechám uniesť a udelím štyri hviezdy. Ak budeme brať Pravda je iba slovo ako súdnu drámu, tak môžeme byť trochu sklamaní, pretože toto sme tu už v 90. rokoch raz mali a prvá hodina je v podstate iba materiál pre Perryho Masona. Ak ale budeme brať film ako osobnú drámu a súdne procesy ako pozadie pre prekreslenie hlavnej postavy, tak osobne som bol celkom milo prekvapený a vedel by som si predstaviť s touto hlavnou postavou a jej problémami aj celý seriál. Je tu toho dosť. Osobné zlyhanie, súdne omyly, osamelosť modernej ženy a jej postavenie v mužskom svete, právnická etika a možno aj viac. Lenže film nikto nepozná a tak nie je "komerčný" dôvod ho do toho seriálu rozvinúť. Že americkú kinematografiu posudzujeme iba podľa titulov komerčne úspešných, je bohužiaľ syndróm povrchnej doby. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama