Reklama

Reklama

Moje ségra má prima bráchu

  • USA The Skeleton Twins (více)
Trailer

Maggie (Kristen Wiig) a Milo (Bill Hader) žijí odděleně několik let. Jednoho dne oba jen o vlásek uniknou smrti a nečekané setkání je donutí zamyslet se, proč jejich životy nabraly tak špatný směr. A právě ve chvílích, které tráví spolu, pochopí, že klíč k nápravě jejich životů se skrývá v nápravě jejich vztahu. (Bontonfilm)

Videa (5)

Trailer

Recenze (92)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že celý film rostl a klesal s tím, jak ve filmu hrála Kristen Wiig. Ale možná to bylo jenom tím, že od Waltera Mittyho jsem se do ní tak nějak zakoukal. Nicméně tady nebyla jediná, na kom by film stál. Luke Wilson a Bill Hader se tady také předvedli s velice slušnými postavami a tak se z této nezávislé americké dramedie stala vcelku příjemná událost. Hlavní zodpovědnost za to ale mají samotní herci, kteří v takových filmech udělají děsně moc. Nebýt jich, spadlo by to do průměru. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Anglický název mnohem lépe vystihuje náladu filmu, podle českého bych čekal komedii, která se ale nekoná. Jde o nefalšované životní drama dvou sourozenců, kteří jsou na tom psychicky dost bídně, mají chuť si to hodit, ale vzájemná bratrosesterská podpora je drží tak nějak naživu. Není to veselý film, ale nabízí dobré herecké výkony a ne úplně otřepaný příběh, jen možná chybí jakákoliv energie. To je ale asi v pořádku, jak hledat energii ve filmu o lidech se sklonem k sebevraždě. Pár pěkných scén, docela povedené. 70% ()

Reklama

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Kristen Wiig a Bill Hader sú moji obľúbení SNL herci, takže po tejto stránke som si film užil. Obidvaja ukázali, že sú skvelí nie iba komici, ale aj herci vážnych postáv (čo Bill Hader ukázal už aj v seriáli Barry). Na môj vkus to ale bolo moc deprimujúce a málo zábavné, a navyše aj trochu nezáživné. 6,4/10. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Smíchat krutou depresivnost dramatu dvojčat stojících na prahu sebevraždy s příjemným životním nadhledem se zdá nemožné, ale americký nezávislý film s tím nemá žádný problém a The Skeleton Twins je příjemnou tragikomickou záležitostí, která je táhnuta hlavní dvojicí, především však Kristen Wiig, která se věnuje indie scéně jen okrajově, ale pokaždé je to zážitkem. Přestože původní profesí je komička, depresivní dramata ji opravdu sedí - viz také, podle mě nedoceněný, Hateship Loveship. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Těším se, až budu teplej strejda." Netěšíš, Milo, ale to je tvoje věc. Mně spíš vadí něco jiného. A to skutečnost, že když si budu vybírat, jestli můj život ukončí prášky, přeřezané žíly, skok z mostu nebo utopení, tak mi s tím tento snímek neporadí. To je škoda, protože tohle všechno v něm je, ale návod nikde. A komedii jsem taky nenašel, takže jsem se znuděně díval na film o lidech v depresi a přemýšlel o tom, proč si ubližuju. Nepřišel jsem na to, ani tu depresi jsem z toho nedostal a nakonec jsem byl moc vděčný za to, že si sourozenci nesmyslně zatrdlovali na hit Starshipu, což mi nakonec jediné dávalo smysl. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Scéna u zubára bola improvizovaná. (dwdb)
  • Natáčanie prebiehalo v novembri roku 2012 v newyorskom Brooklyne a trvalo 22 dní. (Patw)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno