Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom found footage, ale toto bolo naozaj zlé. 2/3 filmu sa prakticky nič nedialo. Vo finále sa každá smrť dala odhadnúť napriek tomu, že som v priebehu sledovania viackrát stratil pozornosť. Ak by som nebol antifanúšik tohto podžánru a film by som videl v čase jeho vzniku, kedy ešte nebola filmová scéna FF preplnená, asi dám aj o hviezdu či dve navyše. Takto však nemôžem ísť vyššie aj keď uznávam niekoľko dobrých nápadov (zmiznuté schodisko, vaňa). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters of the Third Kind.. Chtěli důkaz, mají ho mít aneb od skepse k mentální sepsi. Na pseudodokumenty, či found footage o paranormálních Hopkircích už, přiznávám se, nemám nervy - pořád stejná písnička podle obehraných notiček. Člověk se dvakrát poctivě lekne, ale jakmile se začnou duchové s tlamou Ace Ventury a velmi jasných kontur prohánět po chodbách, kvantita krutě přebíjí kvalitu a z Grave Encounters se stane jen řadový odvar, co si nastavovaným koncem šlápne na vrtuli a neodletí. Připomíná tím absint z dieffenbachie nebo denaturovaný líh.. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo pekne trápne. „Duch, ak si tu s nami, daj nám znamenie, otvor okno.“ Alebo: „Duch, ak si tu, ukáž sa. Urob hluk.“ Ha, ha, spomenul som si na detské časy :) Úvod - žiadna inovácia. Predstaví sa nám tím, urobia zopár interview, pekne obkecajú, na čo všetko sa chystajú a predstavia svoje „aparáty“, ako keby ma to zaujímalo. Navyše si nie som istý výberom toho senzibila v čiernom, celú dobu mi bolo z neho na smiech. A potom šup na nočné videnie, je to zelenkavé, s typickými poruchami obrazu a stokrát videné. No a zrazu z ničoho nič buchnú dvere, jeden z nich sa stratí, ďalší sa skotúľa zo schodov, spadne reflektor... a konečne sa niečo začne diať (veď už aj bolo na čase, keďže polovica filmu bola za nami). A potom, čuduj sa svete, sa z toho vykľuje veľmi slušný snímok. Nechcem veľmi spoilerovať, aj keď je vlastne každému jasné, ako to bude pokračovať. Musím však uznať, že párkrát som sa teda poriadne zľakol. Najvýraznejšie pozitívum však vidím v tom, že aspoň nejakého ducha ukázali (aj keď to bolo jasné už z traileru), v každom prípade moje potenciálne hodnotenie v závere stúpalo každou minútou. Celkovo to vidím na 70%, preto som dosť dlho rozmýšľal medzi trojkou a štvorkou. Keď si to však porovnám s naposledy videnými Atrocious / The Tunnel, tak je to jasné. Nedá sa však čakať žiadny megahit, nazval by som to jednoducho „pohodovým found footage“, a súčasne asi aj jedným z najlepších (ale na [Rec] sa to nechytá, to ani náhodou!) ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters veľmi rýchlo odsýpa a ani prvá tretina, kde sa nič nediaľo sa mi nezdala nudná, predsa len predstavenie miesta deja a postáv je už takým povinným rozbehom. Už po prvých minútach je jasné, že film nebude pojatý úplne vážne. Práve spomenutá prvá tretina je totálne sebaparodická - záhradník a médium nemali chybu. Druhá tretina mi prišla najlepšia, postavy behali po chodbách starého blázninca, sledovali na kamerách vytipované miesta, kde sa niekto v minulosti zabil, alebo sa tam podľa svedkov pohybovali predmety a podobne, atmosféra hustla a naberala na strašideľnosti, sem-tam sa zavreli dvere samé od seba posunulo sa kolečkové kreslo a už sa dalo tušiť, že sa niečo blíži, že sa niečo udeje. No a potom sa začalo diať. Nepáčilo sa mi však, že duchovia, alebo ich prejavy boli na mnohé rôzne spôsoby, čo mi vôbec nesedelo a potom návrat stratenej postavy tiež oničom a (opäť vtipný) koniec to zabil už úplne. Takže moje hodnotenie: 60-70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovinu je nezáživná, místy až protivná. Věřil jsem, jak jsem se nudil, že každou chvíli usnu. Nevím proč se takové horory nerozjedou od prvních scén. Čekat až na druhou polovinu, kdy trošku vzrostlo napětí a při provokacích duchů, pár hlášek, apod. se Grave Encounters rozjel velmi pěkně. Pří prvním strašení jsem začal trošku vnímat a pociťovat kvality. Bohužel bylo příliš pozdě napravovat zpackanou první polovinu a přemýšlení nad jednou hvězdou nezachrání, ani nejlepší konec. Bohužel ten není také tak skvělý a za kvalitní považuji dvě scény, kde jsem se opravdu lekl. Scén, které jsou víc jak dobré je v druhé polovině daleko víc a díku tomu jsem musel pár hvězd přidat. Divákům doporučuji pustit si Grave Encounters až z druhé poloviny, poněvadž první polovina je jen seznámení s okolím a budovou. Děj je lepší teda, až v druhé polovině a herecké výkony považuji za průměr, který nezklame. Typická příběh s předvídavým děním, ale co čekat od duchařiny, tak že ten moc nevadí. Místy dobrá hudba, ale vadilo mi, že když se něco dělo, tak začala hudba vzrůstat a moment překvapení díky tomu byl v tahu... 6/10 = 60% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno