Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (396)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru ,,found footage,, sme mali možnosť vidieť už aj lepšie kúsky. Ale čo sa týka kategórie B ide o celkom stráviteľnú položku, ktorá určite neurazí ani svojich priaznivcov, ani ostatných divákov. Strašidelné scény sú viditeľne kŕčovité tým, ako sa snažia chytiť za gule, ale ak sa na to pozeráte uprostred noci a osamote, účinok sa určite dostaví. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....Všechno je původní záznam, my jsme to jen sestříhali. Lance Preston se svým týmem hledá duchy a další podivné jevy. Budou osm hodin zavřeni v opuštěné psychiatrické léčebně, kde prý viděli duchy, levitující předměty a slyšeli hysterický smích. Collingwodská léčebna nás už očekává, račte vstoupit. Tohle je votřes, vše bylo v pohodě dokud nezačal vyšilovat ten černoch. Bože, jak já se modlil, aby ho už někdo umlčel. Třeba nějaký duch. Stupidní hloupost. Znáte ten krásný filmový zážitek, kdy hodinu čekáte až se něco stane a když to kurva konečně přijde někdo vypne kameru. Slovo Fuck jsem přestal počítat někde u dvacky. CITÁT - Kurva.......... Pokud vás baví horory, kde se dlouhou dobu nic neděje, a když už by se mělo dít, tak kamera začne zabírat podlahu nebo stěny, protože kameraman je na útěku, místo aby točil to za čím přišel - tak si poslužte. Mě to nebavilo. A může mi někdo říci, proč zase tvůrci tvrdí, že je to autentický materiál a já se na konci filmu dovím, kdo koho hrál. Například toho údajně pravého Lance Prestona hraje nějakej Sean Rogerson. Fuck of (Kurva). Jednu hvězdu za některé záběry, kde bylo něco vidět. Nebudu přece hodnotit zelené stěny psychiatrické léčebny, strop z trubkama nebo šachovnicovou podlahu, že, kurva. Druhá hvězda za "Fuck" ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vy, ale já jsem se skvěle bavila. Není nic lepšího, než když se vydají lovit duchy ti, kdož na ně nevěří... Jakmile se začalo dít něco zvláštního, tak jejich reakce- to si z nás někdo dělá legraci, že jo? Vylezte! My máme povolení tady být, vy ne! mě prostě dostala do kolen... Ne ne, hošánci (a děvenko), to vy tam nemáte co dělat, to vy jste tam ale absolutně mimo... Ke konci to už bylo poměrně nechutné, litovala jsem toho bonbónu, co jsem si strčila do pusy, ale uf... krom ukázání strašidýlek (což vždycky trochu pokazí dojem o jednu až dvě hvězdy) to byl pro mě úžasně zábavný a poučný horor. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters jsou zaručeně lepší, než nějaké Paranormal activity (tím myslím první dva díly, trojka je povedená), ale na horory typu Záhada Blair Witch nebo REC určitě nemají. Found footage filmů v poslední době pořád přibývá, ale tento je aspoň vcelku povedený. Škoda, že je zde ten pomalý rozjezd a pár hluchých míst, avšak lekačky docela fungují (nic extra, ale ujdou) a i postavy jsou v pohodě. Tři hvězdy jsou myslím přesné. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíte úvodních cca 20 minut a závěrečných cca 25 minut, zbude relativně dlouhá střední část, která dokáže vybudit zimomriavky i u otrkaného hororisty, byť nepřináší nic až tak převratně nového. Bubáci jsou víc tušit, než slyšet či vidět a na5í by se dalo místy krájet i tupým nožem. Banální falšovaná para-dokumentaristika se mění v holý boj o "to be or not to be", konečné skóre ale neprozradím. Užil jsem si to celkem slušně, i když jsem na to koukal za denního světla (kterého byl jinak ve filmu veliký nedostatek). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Filmem se inspirovali tvůrci počítačové hry „Outlast“ z roku 2013, která se rovněž odehrává v hororové léčebně a využívá podobné momenty překvapení i způsoby zobrazení (noktovizory, apod.). (Rudy_742)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)
  • Budova, v ktorej bol celý film natáčaný, sa v skutočnosti volá Riverview Hospital a nachádza sa v meste Coquitlam v kanadskej provincii Britská Kolumbia. Napriek tomu, že je budova vo filme opustená, bola zatvorená až v júli 2012. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama