Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vida, tak Kurt z Glee nám začíná vystrkovat už i scénáristické růžky. Nutno říct, že to jako scénáristický debut není zcela marné a sepsal celkem fajn středoškolskou nezávislárnu okořeněnou o zesnulého hlavního hrdinu. Ke konci už je ovšem vidět, že Colfer už si těch postav a linek nabral až moc a nestačí všechny pořádně vytěžit nebo jim dát dostatek prostoru (a že si Christina Henricks zaslouží více prostoru všude). Onen zprvu fajn nápad se zasažením blesku se také na konci nepodaří dostatečně vytěžit a režie také většinu času nevyleze z indie průměru. Na plné čáře to však zachraňují sympatičtí herci v čele s Chrise Colferem a Allison Janney. I tak se z toho dalo však vytěžit daleko víc než je jen další jednohubková sonda do krušného života středoškoláka a jeho blízkých.60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Narodit se a vyrůstat na maloměstě asi není žádná velká výhra. A být outsiderem na místní střední škole asi už vůbec ne. Ale hlavnímu hrdinovi to je srdečně jedno a jde si za svým snem vypadnout ze svého rodného města a stát se novinářem prestižních novin. Bohužel jak to s ním dopadne zjistí divák už v prvních vteřinách filmu, a je to opravdu zajímavý nápad, začít vyprávět životní příběh ve chvíli, kdy divák ví, jak to dopadne. Musím říci, že film jako takový mi výborně sedl a užil jsem si ho. Zde se totiž spojilo hned několik věcí, které mám na filmech rád. Je zde prostředí amerického maloměsta, většina filmu se odehrává v prostředí střední školy, a hlavní hrdina je outsider, který se nebojí jít si za svým. Tuhle kombinaci se povedlo autorovi scénáři a zároveň představiteli hlavní role namíchat opravdu dokonale, takže film mě ani na okamžik nenudil a celý příběh jsem si dokázal perfektně užít. Chris Colfer je nejen nadějným hercem, který už má na svém kontě ocenění Zlatý Glóbus, ale je i nadějným spisovatelem a budu zvědavý na jeho další scénáristické pokusy. Tenhle nezávislý film mě prostě dokázal zaujmout a po právu ode mne získává čtyři hvězdy. ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Byl bych dal s čistým svědomím hvězdy čtyři, kdyby mě nenaštvaly hned dvě věci: 1 - pocit promarněného ohromného potenciálu. 2 - kamera. Vím, že jde o indie, ale, ksakru, to si tvůrci nemohli sehnat alespoň povoz pro kameru? Stačí nákupní vozík z Tesca, ne? Člověka, který točil ty dynamické záběry z ruky, přičemž měl nejspíše Parkinsona, mám sto chutí praštit rychlostí blesku. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Sympatizovať s rozmaznaným frackom, ktorý si o sebe myslí, že je niečo viac ako ostatní, chce dosť podobnú povahu. Vyložene odporná hlavná postava bola navyše aj odporne zahratá. Odpudivé ego, ako by herec hral v domčeku pre bábiky a celý priestor patril jemu. Ostatné slušné herecké mená pôsobili naopak príliš ukáznene a nevýrazne. Christina Hendricks dostala väčie bruško ako prsia, čo niekomu môže pokaziť mokré sny, mne ale rozhodne nie. ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

Jde víceméně o tuctovou středoškolskou taškařici na oblíbené téma "jak se z tragéda stane miláček davu". Naneštěstí někomu toto nedopatření došlo a po brutálním několikavteřinovém brainstormingu se zrodil nápad zahubit hlavního hrdinu hned na začátku bleskem a okořenit děj záležitostmi, na které určitě denně myslí každý dorostenec školou povinný, jako jsou vztahy s rodiči a smysl života. Snaha o vytažení scénáře na dramatičtější úroveň je tak nápadná a účelová, že jsem bohužel na tuto hru odmítl přistoupit. Nicméně film ze školního prostředí, ve kterém se nerozstřikují tělesné tekutiny proudem a neprojevuje fyzická láska do křížku, je dnes celkem rarita. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film bol kompletne natočený za 12 dní. (dwdb)
  • Rebel Wilson (Malerie Baggs) bola do filmu obsadená deň pred natáčaním. (dwdb)

Reklama

Reklama