Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 603)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Demokracie je diktatura s lidskou tváří - kdyby si to Saddám a Muammar zavčasu uvědomili, mohli ještě nosit uniformy obsypané metály a mít harém plný Porsche 911.. Slovo nekorektnost se tu skloňuje ve všech pádech, ale já se ptám proč? Diktátor je naopak velmi korektní a to k divákovi, protože politicko-společenskou satirou o kadenci AK-47 žertuje i o věcech, kolem kterých se musí chodit po špičkách, či není záhodno je nahlas vyslovovat. Na druhou stranu, ačkoliv cenzoři v Turkmenistánu a Tádžikistánu řekli Diktátorovi své rezolutní „Aladeen!“, na členství v Rushdieho klubu to pořád ještě není - na to jsou klidné vody mainstreamu příliš bezpečné, ale to ty dobře víš, viď Sacho.. Co ti ovšem neodpustím je to, že si v rámci promo akce zasvinil akademikům červený tepich. Máš ty vůbec ponětí, jak těžko se Kim vysává? ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 65 000 000 $ Otvárací Víkend: 17 435 092 $ (v 3 008 Kinách) Tržby USA: 59 650 222 $ Tržby ČR: 513 445 $ Tržby SR: 226 927 $ Tržby Celosvetovo: 172 350 222 $Strašne moc silno som sa tešil a možno preto som nebol úplne spokojný.Celý príbeh je zhrnutý v traileri a ten príbeh je len vyplnený gagmi a fórmi s ktorých funguje asi každý tretí.Film je moc prvo plánovaný a hrozne krátky(aspoň sa neni kedy nudiť).No aj tak ostal vo mne pocit,že som sledoval priemerný film s pár výbornými a nechutnými scénami.Je mi trápne nedať 4**** ale Borat bol o triedu lepší a Bruno iba o podpazušný chlp Anny Faris horší.A konečne film ktorý nebol v 3D. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Cohenův humor balancuje na pomezí geniálně trefných fórů a úplné debility. Jeho Aladeen po většinu filmu skvěle paroduje všechny ty šmejdské vůdce, jimiž je tento svět zamořen. Pak ale hodí do placu vtip daleko za hranicí dobrého vkusu, jemuž se snad nemohou smát ani ti nejzastydlejší z puberťáků (malí chlapečci, porod atd.). Ve filmech o Boratovi a Ali-G byl tento poměr hodně vychýlen v prospěch těch lepších fórů, v Brünovi spíš naopak a Aladeen je tak někde mezi. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nějak otupělej, ale já žádnou nálož nekorektnosti neviděl. Přijde mi, že Diktátor posunem od mokumentu k tradiční komedii dost ztratil. Borat tepal mnohem silněji a to prakticky ve všech směrech. Vybrané téma navíc v mnohém nastavuje zrcadlo tam, kde je postaveno tak nějak pořád ze všech stran. Potěšily spíš některý gagy, než celek. Nahoru to posouvá vrtulník a závěrečný proslov. Bez nich za 3*. ()

juta 

všechny recenze uživatele

"- Proč sis vzal cihlu? - Aby vyvážila váhu té druhé!" Tak Sacha Baron Cohen ani tentokrát nezklamal a Anna Faris s neoholeným podpažím přidala filmu ty správné grády. Aspoň je tu někdo, kdo se nebojí a dokáže udělat z těchto tabu, především pro Amíky, velkou zábavu v podobě komických situací, poskládané do velmi dobrého příběhu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Původně se objevily zvěsti, že jako inspirace k filmu posloužil román "Zabibah a král" od Saddáma Husajna. Deník The New York Times však tvrzení vyvrátil. (Mr.Hudson)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku a také ve španělské Seville, konkrétně na Plaza de España, a to od června do srpna roku 2011. (sahe)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno