Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 603)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se jak malé dítě, které občas zahlédlo "nějakého" diktátora na internetu a CNN, matně tuší, kdo je George Clooney nebo že "pusa ze záchoda" je Edward Norton. Sacha Baron Cohen je král nekorektních komedií, v kterých se snaží nastavovat zrcadlo Americe. Diktátor je možná v některých okamžicích nedotažený do konce, ale genialita některých vtipů se těžko snáší, stejně jako nálož odkazů (Lví král), narážek (Barack Obama Hope Poster) a slovních/sexuálních vtipů (jména, "dárek"). Kdyby SBC dokázal občas vynechat extrémnost svých vtipů, možná by byl konečně považovaný za všeobecně uznávaného komika-génia, ale byl by to stále on? On prostě musí vybočovat... jako Kaddáfí nebo Saddám:)). PS: Porsche 911 2012 je také můj nejoblíbenější model...PPS: chci vidět vystřižené scény, už jen z trailerů jich vypadlo pár zajímavých:) ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 65 000 000 $ Otvárací Víkend: 17 435 092 $ (v 3 008 Kinách) Tržby USA: 59 650 222 $ Tržby ČR: 513 445 $ Tržby SR: 226 927 $ Tržby Celosvetovo: 172 350 222 $Strašne moc silno som sa tešil a možno preto som nebol úplne spokojný.Celý príbeh je zhrnutý v traileri a ten príbeh je len vyplnený gagmi a fórmi s ktorých funguje asi každý tretí.Film je moc prvo plánovaný a hrozne krátky(aspoň sa neni kedy nudiť).No aj tak ostal vo mne pocit,že som sledoval priemerný film s pár výbornými a nechutnými scénami.Je mi trápne nedať 4**** ale Borat bol o triedu lepší a Bruno iba o podpazušný chlp Anny Faris horší.A konečne film ktorý nebol v 3D. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film, který mě donutí podívat se zpět na Borata, tentokráte trošku jiným pohledem. Cohenův Diktátor mě bavil, je tolik osvěžující v dnešní zvláštní cenzurované době koukat jak někdo s nadšením propaguje svůj sice zvrhlý, ale pořád názor. Ano, odstraňme demokracii a alespoň na 90 minut vzdejme čest diktatuře. Samozřejmě vtipkuju. Film má spoustu vynikajících záseků, nejvíce mě utkvěl homosexuální čínský státník, který zneužil Edwarda Nortona a už si dělá zálusk na Harveyho Keitela. Stejně tak mě pokaždé pobavilo decentní Aladdinovo naznačení, že toho člověka je třeba popravit. Těším se na další Cohenův biják. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

,,Jsem těhotná!" ,,Bude to kluk nebo potrat?" Klasický příběh o diktátorovi, kterej nikdy nepracoval, je svržen a musí se o sebe postarat sám. Těžko se to vysvětluje, na tenhle film si prostě musíte udělat názor sami, jestli se vám vtipy líbí nebo ne. Faktem ale je, že je to někdy až moc za hranou...3* EDIT : Nechápu, jak je to možné, ale když jsem se na to díval podruhé ve škole, přišlo mi to strašně vtipné a hrozně mě to bavilo, ikdyž jsme to nedokoukali. Takže doporučuji před hodnocením shlédnout ještě jednou...nakonec tedy 85% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Diktátorská nálož nekorektnosti, terorismus proti dobrém vkusu. Tohle je dál než Borat a Bruno, je to karneval nespoutaných sviňáren, pošlapaných tabu a znesvěcených model. V rozjebaném světě mi Diktátor připomíná ostrov zdravého rozumu, kde demokracie = možnost svobodně se smát všemu a všem (od fóbií přes žánrová klišé romantické komedie až po absurditu doby). Slabá místa to má, ale házím na ně dlouhej vous. Na otázku, jestli to bylo spíše aladeen, nebo aladeen, odpovídám jasně: bylo to naprosto ALADEEN. Nejšílenější mainstreamová satira za poslední roky, která ze Zohana dělá jen dalšího vyholeného aktivistu... (btw. konečně někdo adekvátně vyjádřil romantiku samohany) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Výňatky z projevů na začátku filmu patří americkému prezidentovi Baracku Obamovi a britskému premiérovi Davidu Cameronovi, kteří v nich společně odsuzují Kaddáfího vyprovokování občanské války v Libyi. (Mr.Hudson)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama