Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 2

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 602)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se jak malé dítě, které občas zahlédlo "nějakého" diktátora na internetu a CNN, matně tuší, kdo je George Clooney nebo že "pusa ze záchoda" je Edward Norton. Sacha Baron Cohen je král nekorektních komedií, v kterých se snaží nastavovat zrcadlo Americe. Diktátor je možná v některých okamžicích nedotažený do konce, ale genialita některých vtipů se těžko snáší, stejně jako nálož odkazů (Lví král), narážek (Barack Obama Hope Poster) a slovních/sexuálních vtipů (jména, "dárek"). Kdyby SBC dokázal občas vynechat extrémnost svých vtipů, možná by byl konečně považovaný za všeobecně uznávaného komika-génia, ale byl by to stále on? On prostě musí vybočovat... jako Kaddáfí nebo Saddám:)). PS: Porsche 911 2012 je také můj nejoblíbenější model...PPS: chci vidět vystřižené scény, už jen z trailerů jich vypadlo pár zajímavých:) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že Sacha Baron Cohen úspěch Borata jen tak nenapodobí. S Brünem se mu to nepodařilo a tentokrát se vzdal dokumentární formy, zkusil opravdový film s opravdovým dějem... A ačkoliv to dopadlo lépe, často je to i takové rozporuplné. Spousta situací k popukání, ale také hodně zbytečných (a opakovaných) vtipů v uvozovkách, plus dost ledabyle odbytý závěr, který se podle mě jen naoko tváří, že si z podobných klišé střílí. Tři a půl. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sascha má výhodu, že na podobný styl humoru v Americe nikdo nemá koule, takže je prakticky bezkonkureční, navíc jeho filmy jsou natolik odlišně, že je jasný že vzniká jakejsi filmovej Sascha styl, který je přímo ideální pro zkultnění a tudíž výborný hodnocení stádem. Za mně musím říctm, že víc humoru v sobě měl Edward Norton a místníma panicema hojně urážená "ta blbá a vypatlaná děvka" Megan Fox u mně Megan opět stoupla v ceně a dost seru na to, že to není žádná druhá Meryl Streep. Ano jistě Sacha uráží každýho bez ohledu což je i dobře, jenže ja zá tím cítím prvoplánovanost jak svini a to není ta nejpříjemnější vůně pro můj rypáček. Jistě, pár frků mě tam sundalo, ale že by to byl gejzír humoru no to se tedy říct rozhodně nedá. Na hraně mezi dvojitou a trojitou várkou hvězdiček. O tom jak má vypadat nevykalkulovaná politická nekorektnost by moh Bouřlivák dávat Saschovi dlouhé školení. Jenže Torrente hold za sebou nemá geniální hollywoodský marketing. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: ...in loving memory of Kim Chong IL: Bravo! Komédia. ktorá v dnešnej dobe vytŕča nad všetky ostatné. Uráža, nerešpektuje, je tvrdá a nekompromisná ... a to všetko brutálne zábavným štýlom, ktorý si môže a vie dovoliť len Sacha. Film je prepchatý kvalitným vtipom toho najhrubšieho zrna. V takom návale je veľmi ťažké filtrovať a vyberať si miesta na ktorých sa človek nebude smiať. Každopádne - tento film ponúka 83 minút kvalitnej Sacha-Baron-zábavy, ktorá opäť raz dokazuje niečo prekvapivo nové. Give a man a vagina and he will spick for the day, teach a man to use his hand as a vagina and he will spick for a life time. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vidím, že tu většinově převládá jiný názor, ale pro mne určitě o třídu lepší než Borat, který se v druhé polovině utopil v humoru zcela těžícím z nechutností a zbytečného balastu.. Tady to kopání do Ameriky funguje po většinu času, nu, dalo by se říct stále, na druhou stranu Cohenovi právě to jde nejlépe, a osobní rovina filmu a takové ty vyplňovačky z normálního života byly asi lepší v Boratovi. Jako satira a pohled z odvrácené strany funkční jako zaokrouhlená nukleární střela. Baron Cohen je opravdu dnes už nevídaný druh, dokáže chytře a přitom vidlácky bodat do stereotypů a hnízd tzv. liberálů, a přitom to vše působí velmi chutně. A sem tam je to dochucováno naprosto geniálními (z řeči hráče) critical hity - například camea mne dostala do kolen, stejně jako pohřeb.. A závěrečný proslov v UN je opravdu jedno z nejlépe podaných odhalení politiky.. I když to bude stejné hodnocení, satira dvakrát nekorektnější a desetkrát zábavnější než Iron Sky.. Ten měl jiné trumfy.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • V krátkém střihu při první onanii Aladeena (Sacha Baron Cohen) je smečující basketbalista. Je to Blake Griffin, hráč NBA z týmu Los Angeles Clippers, který vyhrál cenu pro nejlepšího nováčka v NBA v sezóně 2011, a k tomu první místo v soutěži NBA Slam Dunk Champion, ve které hráčí předvádějí právě své nejlepší smeče. (Num3roO)
  • Na konci filmu je možné nalézt poděkování za technologickou vynelázavost, které patří herečce Isle Fisher, Cohenově (Aladeen) manželce. (Brousitch)
  • V televizním studiu, ve kterém dva reportéři komentují průběh podpisu nové demokratické ústavy státu Wadiya, je zobrazen plakát Wadiya: Path to Democracy, jehož grafický design je ve stejném stylu jako známé plakáty "Change - Yes We Can," které byly použity v kampani Baracka Obamy během amerických prezidentských voleb 2008. (ČSFD)

Reklama

Reklama