Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 2

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 602)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nějak otupělej, ale já žádnou nálož nekorektnosti neviděl. Přijde mi, že Diktátor posunem od mokumentu k tradiční komedii dost ztratil. Borat tepal mnohem silněji a to prakticky ve všech směrech. Vybrané téma navíc v mnohém nastavuje zrcadlo tam, kde je postaveno tak nějak pořád ze všech stran. Potěšily spíš některý gagy, než celek. Nahoru to posouvá vrtulník a závěrečný proslov. Bez nich za 3*. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po šílenostech jako je tahle moc často nesahám, ale jsem ráda, že jsem tentorkát udělala výjimku. Po delší době jsem se totiž dobře bavila u americké komedie. Každý máme samozřejmě jiný smysl pro humor, proto jsou naše názory na komedii často hodně rozporuplné. Já mám jediné měřítko - množství kvalitního a upřímného smíchu. A Aladdin mě rozchechtal hned několikrát. Ideální stopáž nás ušetřila zbytečných hluhých míst, které v komedii nemají co dělat. I když nejsem vůbec fanynkou S. B. Cohena, tady byl dost snesitelný. 4* ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Chaplinův Diktátor pro jednadvacáté století? V důsledku spíš ne. To ale nevadí. Nejobyčejnější, divácky nejvděčnější a nejvstřícnější, ale rozhodně nejlepší Cohenovo alter ego (Aliho G moc neznám). Právě posun k "obyčejné komedii" tomu dost prospívá. Přesto Aladin tvoří s Boratem a Brunem kompaktní trilogii. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pan S. Baron C. je největší žijící Izraelita od smrti Goldy Meierový. Od jejího žertovného vedení Jomkipurské zabijačky se nikdo jiný z macesojedů takovémuto levelu humoru mepřiblížil. Přiznávám upřímně, pro Kadiče, Sadiče i jeho syna, Kusa Udaje, jsem měl vždy jistou slabost. Jejich vizáž i životní eskapády jasně deklarují, jak si arabáč představuje legitimní autoritu. A my blbečci si myslíme, že jim vnutíme nějakou demokracii....Máte-li kladný vztah k romanci, korunované náhodným dotykem dlaní při předporodním fistingu, serou-li vás drzí obézní chlapečci, umíte-li ocenit olympijské hry v podobě, v jaké byly původně zamýšleny, neváhejte, nekorektních úchylů král a pán absurdna vám připravil další lahůdku. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

'' You're a very nice man. What the fuck did you call me? '' Satira na politiku, diktaturu a na svět, ve kterém žijeme. Šílené, rasistické, urážlivé, nevkusné, sexistické, vtipné,.. prostě vše, co mám na Cohenovi ráda. Čekala jsem něco jiného, ale žádné velké zklamání to není, v podstatě mi film dal přesně to, co sliboval trailer. I když se našlo pár hluchých míst a scény, které vtipné nejsou, přesto jsem se bavila. A nechápu, jak většina z Vás může Diktátora srovnávat s Boratem, nebo očekávat, že to bude na stejné úrovni. Diktátor je film, který se drží podle scénáře, kdežto Borat je natočený jako dokument a je v něm plno neplánovaných událostí. Takže pro ty, kteří očekávají a doufají v něco podobného jako je Borat, může být tento film zklamáním. '' Aladeen! '' ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Původně se objevily zvěsti, že jako inspirace k filmu posloužil román "Zabibah a král" od Saddáma Husajna. Deník The New York Times však tvrzení vyvrátil. (Mr.Hudson)
  • Velké zlaté automobily na začátku filmu jsou Dartz Prombron ve speciální Aladeen Edition. Lotyšská firma vyrábí tyto automobily, vycházející z Chevroletu Suburban, především pro armádní účely, ale pro vlastní ochranu je kupují také velmi majetní lidé. Každý z filmových vozů se kromě osmilitrového motoru, luxusního interiéru či zlaté fólie může pochlubit také kevlarovo-keramickým pancéřováním či 8 cm tlustými skly, díky čemuž je také jeho váha více než 5 tun. (Adrai)

Reklama

Reklama