Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

maddy 

všechny recenze uživatele

Asi každý to zažil ... vo filme je veľa vecí na vynikajúcej úrovni, ale aj napriek tomu sa nejedná ani zďaleka o dobrý film. Kompozícia obrazu je výborná, zábery na zasneženú krajinu sú až neuveriteľne oku lahodiace, hudba je správne zvolená, atmosféra plná očakávaní, herci sympatickí (šťavnatá Olivia Wilde, drsný Eric Bana, vyplašená Kate Mara), príbeh rozbehol zaujímavú hru a divák čaká, čo príde ďalej ... a ono nič, ale absolútne nič. To všetko platí pre prvú polhodinu, ktorá držala pozornosť, ale následne sa film namiesto krimi/thrilleru sústredí na zbytočnú rodinnú drámu, stratí akékoľvek tempo, príbeh vyšumí do prázdna, atmosféra vyprchá lusknutím prsta a zrazu sa zo sľubného filmu vykľuje nudný 100x omieľaný gýč plný klišé a odfláknutého záveru bez gradácie, pri ktorom sa aj 90 minútová dĺžka nezdravo tiahne. Je až trestuhodné z takého prostredia nevyvodiť „mrazenie“ aj u divákov. Škoda podklad na to bol. CELKOVO: 2,5* ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Čakala som biedu, a možno práve preto som bola milo prekvapená. Páčilo sa mi, počnúc muzikou a končiac hereckými výkonmi. Aj napriek niektorým prepísknutým momentom sa človek nestihne nudiť. Obsadenie kvalitné, Bana hral naozaj výborne, Wilde mám rada a Hunnam, kvôli ktorému som si film pozrela, je ten správny ochranca a za poslednú bitku by som mu dala kľudne aj tú zlatú medailu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Deadfall" je thriller a já jsem hodně přemýšlel o tom, jestli dát recenzi na něj sem, do mého týdenního přehledu, anebo recenzovat film na Necronomiconu. Řekl jsem si, že podobných filmů, které jsou skutečně především akčními a dramatickými věcmi jsme měli na Necronomiconu dost a ještě dost jich bude. Na film "Deadfall" není nic až tak speciálního, i když je pravda, že to bylo snad poprvé, co jsem viděl Erica Banu hrát takovým způsobem, že se mi to i líbilo. Další herci jsou také výborní. Olivia Wilde má konečně roli, kde není jen za krásku, ale může trochu ukázat něco ze svého umění. Není toho moc, ale jde to. No a Sissy Spacek a Kris Kristofferson jsou stálice, které svým výkonem vždy potěší. Tihle všichni se sešli ve filmu, jehož motivy úplně nechápu. Je zde prostě dvojice vrahů a zlodějů, kteří se rozdělí, aby každý šel svým osudem. Ona najde možná něco víc, než hledala, ale co on? Je to nekompromisní zabiják. Dostane se ze všech malérů, které způsobí? Problém s filmem je v tom, že dokáže mít celkem dobrou atmosféru, když je Bana na scéně, ale jinak se snaží do příběhu dát prvky, které nějak nefungují. Láska mezi propuštěným vězněm a nalezenou ženou. Vztah syna k otci, osudy dalších postav, tohle je prostě tak nějak náplň navíc, která nepřinese pro příběh nic zásadního. Některé scény jsou skutečně dobré, ale jak říkám, musí být Bana na scéně, protože jeho vrahoun je vážně celkem podařený magor. Nijak speciální, nebude to nový Lecter, ale pro potřeby filmuje až nadprůměrný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/tobruk-valcik-s-basirem-2-dny-v-new.html ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Celkem velmi dobrý film s dobrou atmosférou, dobrý obsazením a hereckými výkony. Ruzowitzky, který tu je nazýván jedním uživatelem "kolosální čurák"...mno potrefená husa nejvíc kejhá, že?, zvládl film velmi dobře, i když není zápletka originální, ale co je že? Dobré je, že zbytečně film moc nenatahuje, jak je u spousty režisérů zvykem. Je to tak na pomezí 3 a 4, ale jelikož mi mrazivé filmy vyhovují, tak přeci jen přidám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky mix Farga a kopu dalsich zimnych krimithrillerov. Nie je to proste prilis originalne a u vela scen budete mat pocit, ze ste ich uz niekde videli. Az tak to nevadi, lebo aj v tomto filme su zrucne natocene. Dej je dost prekombinovany, ale ma to dynamicke tempo a po väcsinu stopaze to nenudi. Vyzeralo to na zabavnu jednohubku za 3*, ale totalne sa to cele dodrbalo v neskutocne debilnom finale, kde sa zrazu postavy zacali chovat jak dementi. Skoda. Takto mam z toho nakoniec dost negativne pocity. 4/10. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Olivia Wilde byla v průběhu natáčení scény, kde její postava téměř umrzne, skutečně pouze v minisukni. Tyto záběry vznikaly v Kanadě. (betyn)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama