Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hmmmmm... ne, bohužel, obsazení, zápletka i prostředí navnadilo velmi, ale nakonec z toho vylezl takovej mišmaš, film, co řekne všechno a nic zároveň, zaměnitelný s jakoukoliv epizodou jakékoliv Kriminálky, co jich je v tuzemských televizích dvě... no prostě spousta jich je :-) Hodně neproměněná šance na to, aby z toho mohlo být zajímavé rodinné drama s napínavou thrillerovou zápletkou. Naštve to o to víc, že tu jsou hned dva herečtí frajeři- Hunnam a Bana, ale ani oni, byť se snaží házet sebedrsnější držky, tenhle film z průměru nevytáhnou. Ale když už nic jiného, dokáže to, stejně jako mnohem lepší Fargo, dostat do člověka pořádnou zimu, brrr... shit :-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jakoby Ruzowitzky nevěděl, co chce točit. Nejdřív to byl celkem obstojný thriller s dvojicí na útěku, do něhož se připlete propuštěný trestanec a pak si najednou film chtěl hrát na Funny Games. Pokud by vše zůstalo v té první rovině, bylo by to fajn, ačkoliv by to stále nebylo nic, co by si člověk zapamatoval. Ono rodinné posezení z mého pohledu Deadfall degradovalo. Na druhou stranu nemohu filmu upřít jistý spád a hlavně je tu celkem luxusní obsazení, takže těch 50% tomu s klidnym srdcem dám. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Nenápadně působící a neprávem přehlížený snímek. Už jen zasněžená atmosféra dělá hodně, příběh není úplně z řady těch tuctových a těch pár akčních scén má grády. Herecké obsazení rovněž nezklame - charismatičtějších (a dlužno říct neprvoplánových) záporáků než je Addison Erica Bany poslední dobou v žánrových vodách moc nepobíhá. Olivia Wilde není jen krásná, ale ani v tomto patriarchálním prostředí se vedle všech těch chlapáků neztratí, potěšil i dosud pro mě neznámý Charlie Hunnam. Škoda kapku nevyužitých příležitostí pro Krise Kristoffersona či Treata Williamse a nedotažených a pouze lehce načrtnutých vedlejších postav. Jinak by se tenhle ledově promrzlý stylový thriller mohl zařadit po bok Coenovic Farga. 85%. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Addison (Eric Bana) a jeho sestra Liza (Olivia Wilde) po úspěšné loupeži v kasinu prchají na sever do Kanady. Bohužel se připletou k dopravní nehodě, a poté ještě zabijí policistu, takže se musí rozdělit a každý do Kanady razit svojí cestou. Zatímco Liza potká sympatického Jaye, který by ji mohl kousek cesty svézt (ale který má také dost svých vlastní problémů - a navíc se do Lizy zamiluje), tak po Addisonovi jde téměř celý policejní sbor v okrese. Nakonec se Addison i Lisa znovu sejdou, u Jayových rodičů, které Addison vezme jako rukojmí... To máte tak, pejsek s kočičkou se zase jednou rozhodli uvařit film, a tak do něj naskládali všechno, co jim padlo pod ruku, od zajímavého prostředí, sněhové bouře, dvou uprchlíků, zamilované dvojice, boxera propuštěného z vězení, sporů s otcem (toto dokonce ve dvojím podání), a to vše završeno absurdní večeří k svátku Díkůvzdání. Ale jinak se na film docela dobře koukalo (hodně dělalo to prostředí), a příběh jako takový taky nebyl úplně marný, herecké obsazení mně docela sedělo (v hlavních i vedlejších rolích), takže vlastně nevím, proč bych si měl stěžovat. Jasně žádného Oskara tento film nedostane, ale to ani nebylo jeho cílem... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Deadfall" je thriller a já jsem hodně přemýšlel o tom, jestli dát recenzi na něj sem, do mého týdenního přehledu, anebo recenzovat film na Necronomiconu. Řekl jsem si, že podobných filmů, které jsou skutečně především akčními a dramatickými věcmi jsme měli na Necronomiconu dost a ještě dost jich bude. Na film "Deadfall" není nic až tak speciálního, i když je pravda, že to bylo snad poprvé, co jsem viděl Erica Banu hrát takovým způsobem, že se mi to i líbilo. Další herci jsou také výborní. Olivia Wilde má konečně roli, kde není jen za krásku, ale může trochu ukázat něco ze svého umění. Není toho moc, ale jde to. No a Sissy Spacek a Kris Kristofferson jsou stálice, které svým výkonem vždy potěší. Tihle všichni se sešli ve filmu, jehož motivy úplně nechápu. Je zde prostě dvojice vrahů a zlodějů, kteří se rozdělí, aby každý šel svým osudem. Ona najde možná něco víc, než hledala, ale co on? Je to nekompromisní zabiják. Dostane se ze všech malérů, které způsobí? Problém s filmem je v tom, že dokáže mít celkem dobrou atmosféru, když je Bana na scéně, ale jinak se snaží do příběhu dát prvky, které nějak nefungují. Láska mezi propuštěným vězněm a nalezenou ženou. Vztah syna k otci, osudy dalších postav, tohle je prostě tak nějak náplň navíc, která nepřinese pro příběh nic zásadního. Některé scény jsou skutečně dobré, ale jak říkám, musí být Bana na scéně, protože jeho vrahoun je vážně celkem podařený magor. Nijak speciální, nebude to nový Lecter, ale pro potřeby filmuje až nadprůměrný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/tobruk-valcik-s-basirem-2-dny-v-new.html ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Zatiaľ čo film sa údajne odohráva v Michigane v okolí Detroitu, ranná scéna sa odohráva v Dunn's Delicatessen a Dominion Square Tavern, čo sú rozpoznateľné orientačné body na Metcalfe Street v Montreale. (Arsenal83)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama