Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Deadfall sice není originální z hlediska zápletky, leč nedostatek scénáristické invence vynahrazuje "mrazivou" atmosférou, fajnovým hereckým obsazením a správně nekompromisním koncem. Trošku mi vadilo zkratkovité jednání hlavní ženské postavy (Wilde), která se dokázala přetransformovat z ďáblíka na andílka během 4-5 minut, leč vzhledem ke směřování vyprávění to bylo nutné, nikoliv však ospravedlnitelné. Přirozeně kraluje Eric Bana, jenž si úlohu charismatického a brutálního záporáka očividně užíval a dokázal postavě vdechnout nezaměnitelný hořko-sladký půvab. Není to úplně zlé, ale zázraky nečekejte. 5/10! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to docela umění natočit zasněženou kriminálku s tolika mrtvými, aniž by v ní byl alespoň ždibec mrazivé atmosféry. Největší zápor je mizerný scénář a šablonovité postavy. V zápletce se snoubí naivita s tupostí, a vyjma finální scény je vše zoufale neoriginální. Hlavním tahounem jsou tak herci. Obsazení je hodně slušné, dokonce až rozmařilé, na to jak je film špatný. Charlie Hunnam je machr a i když film měl být původně o někom jiném, on si ho dokázal ukrást sám pro sebe. ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatný, určitě ne tolik, jak jsem se bál ze zdejších ohlasů, hodnocení a kritik. Ze začátku se to slušně rozjede a šlape to hezky, závěrečnou půlhodinku už to trošku dře, ale dá se zvládnout. Asi nejvíc se mi líbilo, že jsem vlastně do konce neměl jistotu, jak to všechno dopadne. Zimní Kanada je navíc zajímavá. Vadilo mi, že se rychle mezi sebou střídají linie bratra a sestry, kvůli většímu zapojení se do toho bych uvítal spíš rozdělení na delší části. Víme všichni, že Olivia Wilde by sama utáhla i Hledání ztraceného času. Tři a kousek. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film se mi zase zdá docela dost naivní vzhledem k tématům, o kterých se rozhodl po jednávat. (Ponejvíce scéna s trenérem hned na začátku, ale ta jakoby nezasvěcená neobratnost je roztroušená po celém filmu, ale co já vím, jak to mezi sexistickými šerify a uprchlými zločinci chodí. Jako kdyby režisér spolu s herci nebyl schopen odhadnout správnou intenzitu emocí, jakou si jednotlivé scény vyžadují.) Na druhou stranu ale zjišťuji, že i naivní filmy se mi v poslední době hodně trefují do nálady, pokud je v nich dost sněhu, lesa, indiánských náčelníků a flitrových minišatů. Flitrové minišaty nejsou podmínka, ale Olivia Wilde v nich je vážně k sežrání. ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

Addison je jediná záporná postava a přestože je očividně šílený, vraždící maniak, je ze zástupu dalších postav pořád zdaleka nejnormálnější. Přece nebudu fandit policistům, kteří schválně zahazují vysílačky, shazují se ze skútrů jenom aby ten první dostihl vraha a šerif nadává jediné přeživší, přestože se jen ona chovala jak opravdová policie. Milá rodinka se mi taky nezamlouvala, protože mi přijde trochu divné, že ve chvíli kdy na ně míří brokovnice, raději řeší své pocity a trable. Charlie Hunnam je takový drsňák, že má dlaň na dvě půlky od řezné rány, ale stejně převrhává stoly a rve se jak Rambo. Sestra Liza je ovšem přehnaně inteligentní, takže se během dvou dnů zamiluje a hned ví, že se chce změnit, tak žádá šíleného bráchu, aby ji nechal žít normální život. To by byla rozhodně obdivuhodná a chytrá myšlenka, až na ten malý háček, že měla na krku vraždu, loupeže, je na útěku s ukradenými penězi a bůhvíco ještě, ale jinak sympatický pokus. No a to že nakonec znova zabije ji pomůže leda tak k normálnímu životu ve vězení, holt scénář vážně mistrovské dílo. Pozitivum: Eric Bana, negativum: Snad každá další postava je nereálně jednající idiot. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Původní název filmu byl Blackbird a Kin. (R´Hell)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. dubna 2012 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama