Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 2

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 2

Recenze (278)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Koukáme na to s přítelkyní jak vyvorané myši a hlava nám to fakt nebere. Prvních pět minut vypadalo docela nadějně, ale bohužel jsem viděl trailer, takže nic překvapivého. Potom už je to jen sled nelogických momentů, náhodně naházených scén a předvádění blbých rodičů. Předpokládal bych vzhledem k příběhu pár myšlenek, ale děj filmu mi na žádnou nepadl. Prostě nechápu, o čem to je, a proč to vůbec je. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl obrovský štěstí, že mě zastihnul v nějaký citově rozmrdlý náladě, takže mě dojalo i objetí Timothyho s jeho holkou, dá-li se ten jejich vztah tak nazvat. Rodiče byli sympaťáci i když to teda zbytečně hrotili. Je to zajímavý, ale už po druhý za sebou se mě Jennifer líbila a to jsem jí ještě před rokem považoval za nesympatickou. Když "hrál" Timothy fotbal, nevím proč, ale vzpoměl jsem si na naší repre a zřejmě od deBílka odkoukaný supertaktický pokyn "stůj tady na místě a nic se ti nestane, hlavně neběhej", konečně už vím kde mají čeští fotbalisti svůj vzor. Ne, já to tady ironizuji a přitom tohle je doják jak svině, tak vytáhnout smkráče, vyklepat zaschlý nudle a pustit slzičkám zelenou. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moc milý příběh, který je objektivně na dobré čtyři hvězdičky. Jako fantasy fanatika mě ovšem uhranula ta mysteriózní linka, která z toho najednou udělala o level lepší zážitek. Vlastně to bylo velmi prosté a přímočaré, ale díky špičkové režii z toho tvůrci dokázali vymáčknout haldu emocí, které jsem tedy rozhodně nečekal. 90% ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Spíše taková velice příjemná pohádka s lehce komediálními prvky. Nicméně musím s čistým svědomím říci, že námět a provedení bylo zpracováno parádně, herecké obsazení bylo taktéž velice příjemné. Každopádně daný film malinko sráží až přílišná naivita. Ale mohu opravdu konstatovat, že pro "vypnutí" a odpočinek lze dané dílko jen doporučit. Nicméně pokud vybíráte film dle žánrových označení zde na ČSFD, tak tím bych se příliš neřídil. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný, milý a dojemný příběh, tedy spíš pohádka, která určitě zahraje na strunu vašich citů a vašeho srdce. Kéž by všechny děti byly alespoň z části takové, jako malý Timothy a kéž by všechny rodiče byly alespoň z části takové, jako ti z tohoto pohádkového příběhu. Díky za příjemně strávený sobotní večer. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)

Reklama

Reklama