Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (226)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"Moje jméno je Lorax a mluvím za naše korporátní sponzory!" Tenhle film není film, je to Statement. STATEMENT plný pokrytectví. Nejnenažranější společnost v animačním průmyslu Illumination se rozhodla zpracovat povídku od Doktora Seusse o tom, že ničení přírody je špatné, ÁNO? Ale nemohli si odpustit tohle dílo propagovat za podpory automobilových společností jako Honda a celkově udělat z filmu popíkový nekompetentní impotentní zmatek, který popírá sám sebe. I stromy v přírodě musí vypadat jako nechutný umělý cukrkandl, aby děti neztratili pozornost. Jedna z nejlepších písniček byla z filmu vystřižena, protože byla "moc proti korporacím". Snaha neurazit nikoho je viditelná na každém rohu. To i neuvěřitelným Happy Endovým zakončením a odpuštění Ounclerovi. Vlastně on za to nemohl zatáhla ho do toho matka a tetička ("To je žena?" - Lorax). I hlavní hrdina Ted se o přírodu zajímá z jediného důvodu a to toho, že je zamilovaný do své starší sousedky. Vlastně i popularitu Ounclerova vynálezu podpoří krása jedné random ženy. ("Za všechno můžou ženy, amiright???"- Sigmund Freud a Lorax). Postava Loraxe nic proti znečištování přírody nezmůže a snaží se tomu zabránit tím, že se smutně kouká. Ouncler porazil stromy, me sad! Nechutně přeslazená limonáda, která se snaží mít poserství jen kvůli tomu, že adaptuje slavnou předlohu a protože Illumination na ní mělo práva. Produkt, který se snaží dělat srandu z produktů, ale jen do té míry aniž by nikoho neurazil. Je mnoho slov, jak rozebrat tuhle "věc" a to z ní činní unikátně špatnou záležitost. Samozřejmě jsou tam malé dobré věci - ok animace a dobré písničky, avšak celá existence tohoto filmu si naprosto protiřečí. "Jak zlej můžu být!?" ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Otravné zpívající ryby připomínající Chipmunky, pitomoučký příběh v hrozném provedení, otravné písničky, hrozné názvy čehokoliv, VELMI hloupý hlavní hrdina a nefungující parodie na různé filmy. Tohle se tvůrcům mého oblíbeného Já, padouch nepovedlo. Neudiví to nakonec jenom mě, že tento film pro děti je vlastně jen odrazem dnešní doby. Vidím v tom podprahové sdělení? Mimochodem - co sakra v kresleném filmu pro děti dělá človíček připomínající velmi výrazným způsobem Hitlera? ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

-Když to nejlepší z celýho filmu jsou jen praštěné ryby...- A když veškerou pointu hyzdí nezvládnuté tempo, finále i blbý kopírování všeho možnýho (od praštěných vedlejších postav po zpívánky)...- Tehdy nastupuje Lorax jako klasický výplach animovanýho průmyslu. -Bez špetky nadšení, originality, empatie... -Tehdy vidíš průměrnej film. [DVD] ()

juta 

všechny recenze uživatele

Lorax je celkem fajnová aktivistická pohádka, která v některých ohledech připomíná jiné novodobé pohádky, jako třeba padáním do propastí s nejistým koncem a plno nástrah, ze kterých se pokaždé vybruslí, a která se snaží zaujmout spoustou vtipných momentek. Bohužel já mám strašně nerad, když se někde zpívá a tady se zpívalo docela často, hned od začátku a u toho se prostě nudím, protože to je vlastně o ničem a jen se honí čas. Kde jsou ty časy krásných příběhů alá Karkulka, nebo Shěnurka, kterými nás krmili téměř každou noc? Z tohodle děcka zblbnou hodně rychle. Už asi došly nápady, tak se vymýšlí zvláštní kravinky, které malí jedinci nepochopí a má jen dítě odklidit na hodinku pryč, aby si rodič odpočinul. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Opravdu nesnáším, když se primárně dětský film snaží formovat lehce ovlivnitelné myšlení svého publika v něčí prospěch („Wall-E“ mezi řádky káže o šetrném zacházení s přírodou, to je OK). A o to víc, když to vše vyplivne pěkně na férovku. Tohle je sprostá propaganda, která si pravidelně protiřečí. Bravo! … A žádná výhra to není ani z pohledu zpracování. Animace je sice kvalitní (především tak přebarvičkovaná, že působí skoro až jako parodie žánru), ale nemohu se zbavit dojmu, že tvůrci pouze recyklují předchozí výtvor „Já, padouch“, a aby se neřeklo, vykrádají i jiné, o poznání kvalitnější animáky. 40% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Danny Devito propůjčil Loraxovi hlas nejen v angličtině, ale také v španělsky a rusky dabované verzi. (oje)
  • Přestože má film dvě hlavní postavy, a to Teda a Loraxe, oba se v průběhu celého filmu neobjeví ani jednou ve scéně společně. (Akesha)

Reklama

Reklama