Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sourozenci Trish a Darry moc sympatií nepobrali, a tak vcelku brzy je člověku jejich osud lhostejný. Ba co víc, s postupujícím dějem jsem se těšil, jak budou oba zmasakrováni. Podzemní místnost připomíná svatyni, která jakoby sem vpadla od Daria Argenta. Vrány, kočky a ti co nevěří, ale brzy zjistí, jak se mýlili. Scéna s policajty na noční silnici je jednou z nejlepších, byť ukázáno je toho co nejméně. Vůbec tenhle monstrhoror si na drsné gore příliš nepotrpí, i když nejen na létající hlavy dojde. Sází totiž více na atmosféru. Ač má moderní vizuál, příběhově je jak z osmdesátých let, což je fajn. Konec si rozhodně zaslouží pochvalu. Hodnocení ponechávám, ačkoli před lety jsem byl spokojenější....ovšem srovnáním s nejnovějším JC je tohle paráda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi ošuntelý horor. Po obsahovej stránke jedna veľká zívačka. Súrodenci idú spolu autom domov k rodičom a po ceste narazia na čudného týpka ako dáva niečo do "tajomnej" rúry. Chlapcovi rupne v bedni a celkom nelogicky, miesto toho aby len informoval políciu, sa hrdinsky ide presvedčiť čo je vo veci, aj keď sa predtým z týpka skoro pokakal..... Potom dejová linka upadne do ešte väčšej nudy v štýle utekám pred niečím a nie a nie uniknúť. Z toho niečoho sa napokon vykľuje okrídlený dlhovlasý a zamaskovaný spevák ACDC s umelou maskou netopiera, ktorý má nad všetkými jasne navrch. Popravde, som rád, že mám tento pomerne známy horor už za sebou. O nič by som však neprišiel, keby som ho radšej vynechal. 35/100 ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut super, pak to jde postupně dolů až k nepůvodní imbecilní slátanině. Bez inscenační vynalézavosti a gradace napětí prostě díru do světa hororu neuděláš, i když máš lákavou myšlenku a zábavnou poslední scénu. Hlavně dialogy a rozhodnutí postav v krizovkách na úrovni Výměny manželek... ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Tak takhle mám svoje horory z 00s rád: zábavný, idiosynkratický (záporák, struktura), jemně trashy a přesně s tou skoro až snovou, VHSkovou náladou, která mě poprvý uhranula na gauči v obýváku, zatímco máma vařila večeři a táta se ještě nevrátil z práce. A jestli by mě zajímal nějakej remake, tak tohohle - kdyby si to vzal někdo, od koho to nečekáte; Fincher, De Palma, Aronofsky, Safdies brothers (...). ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Jeepers Creepers je film, který si na nic nehraje a potom mile překvapí!! Vše začíná klidně, když se dva sourozenci vracejí domů, ale pak na silnici narazí na někoho, kdo má stáre hnusné auto, jenž jezdí děsně rychle na to jak vypadá. Potom sourozenci vidí jak temný člověk haže zkrvavené těla do roury a tak v tom začnou štourat a to byla velká chyba!! Prosté a jednoduché. Docela zajimavý scénář a troufám si říci, že i originální. Velmi se mi líbilo, jak jsem prvních zhruba 60 minut vůbec netušil, co je ten člověk, který házel ty těla zač, až pak jsem zjistil, že je to monstrum. Film má skvělou atmosféru a docela i strašidelné scény při kterých jsem ani nedýchal. Z hereckých výkonů mne zaujal pouze Justin Long, který hraje ze všech nejlepé, protože ostatní herci stojí opravdu za nic. Velmi dobrý horor a právem zasloužené 4*! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (30)

  • Darry (Justin Long) a Trish (Gina Philips) sú v druhej polovici filmu cestou ku kostolu sprevádzaní policajným autom. Na strážnikov ale zaútočí Creeper. Priletí na strechu auta, prerazí ju rukou a jednému z policajtov odtrhne hlavu. Pri ďalšom strihu je však opäť záber na auto a strechu má neporušenú. (tXtX)
  • Režisér filmu stvárnil jedno z mŕtvych tiel v pivnici kostola. (Marceloo)
  • Původní vůz BeatingU je v soukromém vlastnictví sběratele z Marylandu, který si ho schovává pro případné natáčení dalších dílů. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama