Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 1

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (491)

Hild 

všechny recenze uživatele

Další z velké řady teen fantasy o dívce, která zjistí, že je výjimečná a do toho se stihne zaplést do milostného trojúhelníku, ale tenhle film byl pro mě alespoň trochu snesitelný na rozdíl třeba od nedávného Hostitele, proto ty tři hvězdy, i když s odřenýma ušima. Hrozně předvídatelný film a po většinu času i dost nudný, taková závěrečná pasáž byla pro mě doslova nekonečná. Nechápu, jak může dívka, které právě zmizela matka, zjistila, že musí bojovat s démony, řešit nějaké kluky. Hned u několika scén jsem se chtěla někam propadnout (vtipy o sundávání trička), scéna ve skleníku se jistě bude ucházet o cenu za nejtrapnější filmový moment roku. Překvapivě ale v akčních pasážích film v rámci možností fungoval a z kina jsem odcházela bez úhony. Herecké obsazení asi nemá cenu komentovat, asi nikdo nemůže říct, že by bylo vyloženě špatné, ale ani dobré, záleží na tom, jestli si postavy dokážou získat vaše sympatie, já už si třeba teď nepamatuji jména postav. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Prišiel som z kina. Skoro som tam skapal od nudy! Pomýlil som si predstavenie a šiel som na detské. Ústrednej dvojici, ktorá mi bola nesympatická (ona- megaobočie, on - homo, zmätený a navyše nevie, ako sa volá), neustále šlapal na päty ''piate kolo u voza'' Sajmon, ktorý vystrúha neuveriteľne debilnú grimasu na streche Inštitútu, ktorý ma v strede názvu kun-du! V tomto Inštitúte sa zgrupuje a prebýva banda EMO HOMO SHADOW LOVCOV s najidiotskejšími kérkami na svete, ktoré nosia snád' už len Poliaci žijúci v zahraničí! No a za sedem pade som to musel dať až do konca :-( ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Wau .. niektoré scény boli tak trápne, až som sa musela hanbiť za komplet celú osádku filmu. Film je hodný tak jednej hviezdy, ale dávam dve, lebo ja som si na tom gauči ležkala a neprepla som to. Apropo .. keď som dnes krájala mäso na segedínsky, tak som každú sekundu čakala, že sa zmení na démona. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se poměrně těšil, zejména kvůli Lily Collins. Potěšilo mě minimum trapné romantiky a naopak důraz na fantasy linku a akci. Problém je v tom, že to na mě působilo nehorázně přeplácaně a logika si vzala dovolenou. Dokážu si představit, že v předloze jsou mnohé věci vysvětleny a smysl (asi i) dávají, ale co se týče filmu, tak jsem měl pocit, že se dívám, jak pejsek s kočičkou vaří dort - upíři, vlkodlaci, stínoví lovci, čarodějové, vrány vřeštící stejně, jako "polní škůdci" v Gothic 2 a já nevím co všechno. Nemůžu říct, že bych se nudil, ale často jsem se poškleboval nad tím, jak jsou určité věci přitažené za vlasy. Akční pasáže jsou ale solidní, stejně tak vizuální efekty. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod proč jsem se na tento film podíval, byla přítomnost mé oblíbené herečky Leny Headey. Samotný obsah filmu i nepříliš lichotivé odezvy na internetu mě totiž dopředu varovaly, že tohle zřejmě nebude podívaná pro mou maličkost. Nejsem totiž zrovna moc velkým příznivcem dobrodružných fantasy, ve kterých se vyskytuje přehršel romantických pasáží a zamilovaných trojúhelníků. Tady navíc bylo citelně znát, že scénář napsala žena (Jessica Postigo), která se nespokojila jen s klasickým trojúhelníkem dva chlapci a nerozhodná dívka, ale ještě k nim pro jistotu přidala i čtvrtého do party (homosexuála). To zřejmě proto, aby byla její story co nejvíce IN a moderní. K mé smůle se tu však Lena moc dlouho neohřála (lépe řečeno dostala jen velmi málo prostoru) a já si tak musel vystačit jen s Lily Collins. Tato mladá herečka se sice snažila předvést co možná nejlepší výkon, jenže sama na to stačit nemohla a příliš velké podpory se od svých kolegů nedočkala. Tudíž jsem se snažil zaměřit svou pozornost na hororové prvky, které se zde vyskytli. Když pominu ty blbé oblečky lovců stínů a jejich fixkou nakreslené tetování, narazil jsem tu na několik docela vydařených akčních scén, při kterých byla cítit i zlepšená atmosféra. Kupříkladu souboje s démonickým psem či upíry nevypadali zas až tak tragicky. Pozitiva však bohužel na plné čáře porazili negativa. Hlavně ta přemrštěná délka a přemrštěná porce romantiky mi lezly na nervy asi nejvíce.40% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • Lily Collins byla do role Clary Fray obsazena 10. prosince 2010, tedy dva roky před začátkem natáčení. (Fevas)
  • Ve scéně, kdy Simon (Robert Sheehan) a Isabelle (Jemima West) přiběhnou do dómu a Isabel říká, že je potřeba zatáhnout za páku, aby se dóm zavřel,  je páka ve spodní poloze, přestože ji Hodge (Jared Harris) při posledním zatáhnutí nechal v poloze opačné. (bugfoot)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama