Reklama

Reklama

Stavebná firma pri demolačných prácach poškodí a pradávnu hrobku a prebudí v nej hromadu krvilačných zombíkov z dlhého spánku. Našťastie, sú tu dvaja frajeri z East Endu, ich podarení kamoši a agilní starčekovia z miestneho domova dôchodcov. Svižná antideveloperská zombícka komédia doplnená jedinečným londýnskym slangom sa zmení na krvavý kúpeľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (211)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nelze než pochválit, že zde jsou zombie opravdu ty staré známé pomalé mrchy a ne, jak bývá poslední dobou zvykem, mutanti co běhají rychleji než jamajští sprinteři a skáčou výš jak ruští výškaři. To dokážu ocenit, ačkoli celkově mám k zombie filmům spíš chladný vztah a rozhodně nemůžu být považován za milovníka a znalce žánru. Zde jsem udělal výjimku a to hlavně vzhledem k očekávání špičkového britského humoru. Ten se dostavil, bohužel ale v mnohem menší míře než bych rád, a tak jsem se několikrát přistihl, že se docela nudím. Hluchá místa snímek nejvíc sráží a právě proto: 60 %. Oblíbená část- jedna z nejlepších pěších honiček v historii kinematografie ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, bohužel. Neurazí, nenadchne. Pár scének pobavilo velmi dobře, ale jinak to je stále ta samá písnička. Na světě je už oficiálně nový subžánr - "britská zombie komedie" (u mě stále vede Doghouse). Pokud je to pro někoho první film v tomto subžánru, tak se mu asi bude líbit víc, pro otřelé fandy to asi nebude nic moc nebo právě naopak si to užijí a to v případě jsou-li zombie jejich život. Jinak taky chválím úvodní titulky. 55% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další zombie řezivo v podobě této surové parodie. Tentokrát tedy v podání pomalých, ale vysoce nakažlivých špinavců. Děj je na komedii tohoto typu nadprůměrně zajímavý a soustřeďuje se na rodinu, jež se snaží překonat finanční krizi a zachránit dědečkův životní byznys od krachu. Mlaďoši se problém rozhodnou vyřešit po svém, čímž svou pozici ještě zhorší. V tom propuká nákaza, vše ostatní jde stranou a ta pravá legrace začíná. Film je plný skvělých hlášek, grafického násilí a kvalitního britského humoru. To vše dohromady působí impozantně, jelikož hlavní postavy byly důmyslně vybrány, s dostatkem času na backstory pro každého a co je nejdůležitějímají, mají spolu opravdu výjimečnou chemii. Nejvíce mě z nich potěšil spavý chlípný dědouš a bojácný účetní se srdečními problémy, což byli také strůjci dvou nejvtipnějších scén z celého filmu. Strašidelné to nebylo vůbec, ale za ten Gore, akci a komedii dávám jednoznačných 80%. PS: Hovorové označení Cockney popisuje specifického obyvatele Londýna. O českém a slovenském výkladu názvu lepší ani nemluvit..... ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Při sledování akčních důchodců mě napadlo, že Cockneys vs Zombies vlastně mohlo teoreticky obstát jako takové Expendables na zombie způsob. Ale bohužel, nebo vlastně bohudík, je důchodcům věnována jen asi třetina filmu, tudíž se nedá mluvit ani o pokusu o zombie Expendables, čímž se film mohl odlišit od té spousty zombie filmů, které umělci s kamerou na nás poslední léta chrlí. Zevláci vs zombíci je zombie komedie, které chybí humor, ale i děj, a vlastně cokoli, kvůli čemu byste měli u ní strávit devadesát minut času. Po řemeslné stránce je film naprosto v pořádku. Po těch dalších stránkách je to bohužel v nepořádku - je to takové prázdné, jako kdyby to točil někdo, kdo horrorovému žánru příliš neholduje a kdo jen chtěl rychle vydělat na současné popularitě zombie žánru. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Po výborném Soumraku mrtvých a dobrém Doghouse jsem se těšil na další britskou zombie ujeťárnu, bohužel Cockneys vs. Zombies nakonec docela zklamali. Tedy ne, že by zde nebyl onen typický anglický humor (scéna s důchodcem, co ho "nahání" zombáň, byla libová, stejně tak bitka zombie hools West Hamu proti Chelsea), ale jako celek to na mě působí poněkud nedotaženým dojmem- na horor málo krve a napětí, na komedii málo fórků. Propadák se nekoná, ale žádná pecka taky ne, silnější 2* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Keď vybuchne v dodávke bezpečnostná farba a zadymí auto, vodič Terry (Rasmus Hardiker) si otvorí okno a kašľe von z okna. V ďalšom, bezprostrednom zábere sú však všetky okná uzavreté napriek dymu v aute. (Laslo)
  • Cockney je východolondýnský dialekt používaný hlavně v části East End, odkud hlavní hrdinové filmu pochází. (Milan25)
  • V úvodu filmu hraje píseň „Monster“ od rockové skupiny The Automatic. (JerryMalfoy97)

Reklama

Reklama