Reklama

Reklama

Stavebná firma pri demolačných prácach poškodí a pradávnu hrobku a prebudí v nej hromadu krvilačných zombíkov z dlhého spánku. Našťastie, sú tu dvaja frajeri z East Endu, ich podarení kamoši a agilní starčekovia z miestneho domova dôchodcov. Svižná antideveloperská zombícka komédia doplnená jedinečným londýnskym slangom sa zmení na krvavý kúpeľ. (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (211)

666teen 

všechny recenze uživatele

Zombies v Londýně nejsou rozhodně žádná novinka. Ani vtipkování na účet ohnilých chodců nikoho nepřekvapí. Novinka je tady to, že většina živých se od mrtvých liší jen tím, že jim fungují kardiostimulátory, udrží některé tělesné tekutiny, používají chodítka, díky čemuž jsou o krok napřed, před nemrtvou zhoubou a k obědu jim stačí krupicová kaše. Maso je mimo jejich dentální kapacitu. Uznejte sami, že když nezvedení dorostenci tuhle gerontopartu ozbrojí, výsledek musí stát za to. No, mohlo to být o moc větší peklo. Snad příště. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další zombie řezivo v podobě této surové parodie. Tentokrát tedy v podání pomalých, ale vysoce nakažlivých špinavců. Děj je na komedii tohoto typu nadprůměrně zajímavý a soustřeďuje se na rodinu, jež se snaží překonat finanční krizi a zachránit dědečkův životní byznys od krachu. Mlaďoši se problém rozhodnou vyřešit po svém, čímž svou pozici ještě zhorší. V tom propuká nákaza, vše ostatní jde stranou a ta pravá legrace začíná. Film je plný skvělých hlášek, grafického násilí a kvalitního britského humoru. To vše dohromady působí impozantně, jelikož hlavní postavy byly důmyslně vybrány, s dostatkem času na backstory pro každého a co je nejdůležitějímají, mají spolu opravdu výjimečnou chemii. Nejvíce mě z nich potěšil spavý chlípný dědouš a bojácný účetní se srdečními problémy, což byli také strůjci dvou nejvtipnějších scén z celého filmu. Strašidelné to nebylo vůbec, ale za ten Gore, akci a komedii dávám jednoznačných 80%. PS: Hovorové označení Cockney popisuje specifického obyvatele Londýna. O českém a slovenském výkladu názvu lepší ani nemluvit..... ()

Reklama

Lanark 

všechny recenze uživatele

Je to mezi 2* a 3* ..vlastně přesný pade. Zombie žánr už vážně začíná být trochu vyčerpaný a vlastně o tom jak se u Cockneys vs. Zombies budete bavit záleží na tom, kolik podobných jste viděli předtím. Přesto jsem se na pár místech fakt zasmál, a důchodci jsou ve výsledku víc "cool" a hlavně zábavně sebereflexivnější než teenageři. Jinak je to ale jedno velký klišé. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tradiční britská zombie komedie, tedy hodně specifický subžánr hororových filmů, mě osobně hodně baví, protože se tu potkává ten nenapodobitelně britský smysl pro humor a obvykle má takový snímek i některé významové přesahy. Cockneys vs Zombies začínají jako (opět tak typická) britská gangsterka, Matthew Hoene je takový levnější Guy Ritchie, vychází a respektuje stavovské rozdělení britské společnosti a jeho srdce zjevně také bije za dělnickou třídu, a vůbec není překvapením, že se jeho film ohání i sociálním aspektem, kolik skvělých britských sociálně laděných komedií už tu bylo, že. Velmi mne ale překvapil generační aspekt, obdivovat dědu, který bojoval proti Hitlerovi, má v britských filmech sice také svou silnou tradici, ale tady tvůrci udělali z mezigeneračního svorníku motor děje i celého filmu, což mne v primárně teenagerský koncipovaném snímku mile překvapilo. Jo, jasně, je to béčko se vším všudy, navíc je tu dost znát nízký rozpočet, americkým produkcím (The Walking Dead, Zombieland atd.) se to opravdu vůbec nedá postavit v roveň, leč tahle komedie má své nezpochybnitelné kouzlo...a navíc tak přesně odráží sílu britského ducha, ducha silného a sebevědomého národa - natřeli to Němcům, natřou to i zombíkům, bojovat je prostě nutné... Češi by takovýhle snímek mohli natočit jen stěží, leda by to byl zombieŠvějk... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Po výborném Soumraku mrtvých a dobrém Doghouse jsem se těšil na další britskou zombie ujeťárnu, bohužel Cockneys vs. Zombies nakonec docela zklamali. Tedy ne, že by zde nebyl onen typický anglický humor (scéna s důchodcem, co ho "nahání" zombáň, byla libová, stejně tak bitka zombie hools West Hamu proti Chelsea), ale jako celek to na mě působí poněkud nedotaženým dojmem- na horor málo krve a napětí, na komedii málo fórků. Propadák se nekoná, ale žádná pecka taky ne, silnější 2* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Keď vybuchne v dodávke bezpečnostná farba a zadymí auto, vodič Terry (Rasmus Hardiker) si otvorí okno a kašľe von z okna. V ďalšom, bezprostrednom zábere sú však všetky okná uzavreté napriek dymu v aute. (Laslo)
  • Cockney je východolondýnský dialekt používaný hlavně v části East End, odkud hlavní hrdinové filmu pochází. (Milan25)
  • V úvodu filmu hraje píseň „Monster“ od rockové skupiny The Automatic. (JerryMalfoy97)

Reklama

Reklama