Reklama

Reklama

Partička

(pořad)
Česko, 2011, 82x35 min

Režie:

Dano Dangl

Scénář:

Dano Dangl

Účinkují:

Michal Suchánek, Richard Genzer, Igor Chmela, Ondřej Sokol, Dano Dangl, Tatiana Dyková, Petr Vacek, Lucie Bílá, Vojtěch Dyk, Jan Maxián, Jakub Prachař (více)
(další profese)

VOD (1)

Zábava tak hustá, že by se dala krájet! Pánové G & S se poprvé na Primě představí v improvizační show, ve které se ovšem sami budou stávat „oběťmi“ svých kolegů. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost vidět, jak si konečně dělá někdo srandu ze „Suchoše a Geni“. A jak takové trápení bavičů vypadá? (TV Prima)

Recenze (857)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Teď si tak trošku naházím exkrementy na vlastní hrob, ale - mě to vcelku baví (ten pořad myslím). A to se tam pohybuje řada protagonistů, z nichž mi je většina relativně nesympatická....vtipnost jednotlivých improvizací závisí na konkrétním typu ,,hry", na složení ansáblu a na tom, má-li Genzer zrovna krámy. Tento slovenský export patří do poměrně úzkého okruhu televizních výpotků, které jsem schopen sledovat s mojí sekernickou půlkou. Čtyři punkty za ony pondělní chvilky romantiky, kdy se znechuceně krčíme každý na jiném konci gauče. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Záležitosť ktorá je závislá na momentálnej konštelácií hviezd. Či sú všetci naladení na rovnakú vlnu a je z toho skvelá zábava, alebo len zábava. No treba uznať že improvizácia tu nie je výhovorkou pre chybu, ale naopak dôkazom prítomnosti hereckého talentu. A teda absolútne zhodné so slovenskou verziou. Najlepšia hra je jednoznačne Seznamka. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som rád Tosima upozornil, že Suchánek nič „neobšlehnul“. Za českou Partičkou stojí jej slovenský tvorca Dano Dangl, zároveň moderátor ako slovenskej, tak českej verzie. Musím povedať, že hoc som bol kedysi fanúšikom slovenského originálu (štartoval na Markíze v r. 2009 a mimochodom občas v ňom hosťovali aj práve Genzer so Suchánkom), napokon u mňa víťazí český variant. Nie však prvé diely, ale až neskoršie, kedy sa to celé tak nejak zastabilizovalo a začala tomu šéfovať úderná štvorka Michal Suchánek, Richard Genzer, Michal „Bohouš“ Novotný a Igor Chmela. Akonáhle sa medzi pánov zamiešal niekto iný, nebolo to ono. Mňa osobne najviac bavili momenty, v ktorých osoba X musela uhádnuť identitu osôb Y, Z a F, pričom Dangl sa s tým fakt nes*al a napr. Suchánek hral rozbitú záchodovú misu a Chmela stratenú lyžu. Skvelé boli ale aj iné kategórie (detektor lži). Hoci sa opakovali, situácia bola zakaždým diametrálne odlišná, takže nikdy nevznikol dojem opakovania, zakaždým to bolo čosi úplne iné, nepredvídateľné. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nesledovala jsem slovenskou verzi a své mezery nehodlám dohánět, ale na tomto pořadu jsem si v prvních asi tak dvou letech vypěstovala regulérní závislost. Jsem obrazně řečeno odkojená humorem z "Tele Tele", ale improvizační masakry všech zúčastněných pánů (Táňu nepočítám) byly nesrovnatelně lepší. I při opakovaném zhlédnutí jednotlivých scének mi tečou slzy smíchu (nebo mě aspoň chytá křeč), kvalita jednoznačně díl od dílu stoupala (stejně jako okruh fanoušků). Kromě Čurka mi přirostli k srdci všichni zúčastnění (pro Ondru mám i v jeho dalších projektech velikou slabost), zvykla jsem si i na Dangla, ten nakažlivý smích časem dostane každého. Nedoporučuji při sledování těch prvních dílů jíst, mohli byste se zadusit smíchy. Několikrát jsem také navštívila živá vystoupení, která mi jistě zaručila o mnoho let prodloužený život. Chlapce ale bohužel potkal stejný osud jako jejich slovenské kolegy, pořad byl zrušen. Přiznám se, že mi v televizním programu nechybí, jelikož díly posledních dvou "sezón" už postrádaly prvotní atraktivitu a neotřelost. Objektivně bych měla minimálně o * hodnocení snížit, ale strávila jsem s "Partičkou" moc hezké časy a kultovní improvizace jako byly první Geňovy seznamky si vždycky ráda připomenu. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vidět místní suchárky, jak by se poprali s improvizací v takovém měřítku, jako to předvádí oni. Postavit se před publikum a začít chrlit fóry. Co na tom, že místy mají invenční krizi a drhne to. Z mé strany mají obdiv za to, že to nevzdají a snaží se to zlomit. Místy ale nestačím žasnout viz. Sokolův Perníček ze Shreka neměl sebemenší chybu, a kolikrát chčiju jen z toho, jak se při tom baví oni. Na rozdíl od některých sucharů uznávám snahu této partičky o jakou takous retro show. Ostatní ať si pustí třeba farmář hledá blbku nebo hláska konipáska. To je jistě kfalitnější sábava, še?? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (42)

  • Program se hraje na prknech slovenského divadla L+S od května 2009. Pro jeho velký úspěch se ho rozhodla nasadit do vysílání televize Markíza od podzimu 2009, česká Prima jej s úspěchem vysílá od roku 2011. (Čiban)
  • K úspěchu pořadu přispíval výrazným dílem zadavatel témat – moderátor. Na svém stole má zvonek, kterým spouští a ukončuje hry, případně s ním do her přímo vstupuje a mění okolnosti, které musí herci vždy respektovat. Moderátor je tak režisérem celého pořadu. Udává tempo a zároveň plní úlohu rozhodčího. Kromě toho je pro televizní diváky spojnicí a uvádí každou hru tak, aby jí diváci rozuměli a bavili se na improvizačních schopnostech herců. (konvax)
  • Od roku 2021 se Partička natáčela v novém studiu přímo v FTV Prima v Praze na Vinici, kde se televize Prima přestěhovala z původní Palmovky. Během tří a půl hodin natočili tvůrci 2 díly. (Leopard105)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama