Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý projekt v podobě materiálu o délce krátké povídky, zpracovaném "po svém". Je v tom napětí, skvělé dialogy a vynikající Kiefer... snad jen škoda té předvídavosti snad už od poloviny minisérie. Ale jinak velmi silné 4*. Ztráta času to rozhodně není - už jen kvůli té stopáži jednotlivých dílů. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej kraťas, co se týče nápadu, hereckých výkonů, ale hlavně dialogu. V podstatě je to postavený jenom na tom, protože většina děje se odehrává ve zpovědnici, kde jeden přesvědčuje druhýho o své pravdě a svým pohledu na věc. Je to dobře promyšlená konfrontace náboženství a víry proti kruté a drsné realitě (stavění otázky, kdo může/má právo vzít člověku život, co nebo kdo je to zlo atd.). ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

I přes slabší akční stránku se Kiefer prostě neztratí. Jeho charisma a chtíč je pořád stejný, jako u "24ky". Pokud přičteme naprosto perfektní a skvělé dialogy, dostáváme neuvěřitelně fascinující miniweb sérii. Napětí se dá krájet a jen stěží se tu vyskytuje americký patos. Tohle je něco, co Kiefer dlouho potřeboval, zapomenout na režiséry a scénáristy a šlapat pouze ve svých šlépějích, doprovázen Johnem Hurtem.Pro fanouška Jacka Bauera je tohle prostě povinnost. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Svým formátem unikátní projekt, který nemá čas nudit. Ten, kdo při sledování 24ky toužil po tom, aby Jack proložil lámání kostí drsným slovníkem, dostane v podobě Confession pořádné zadostiučinění. Čím dál tím víc se však hraje na psychologickou strunu a nedá se říct, že by v posledních dílech chyběla jakákoliv akce. Jako vždy excelentní Kiefer, John Hurt tu hraje druhé housle a spíše jen kňučí a koulí očima jako smutný pejsek. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Svou formou velmi originální seriálová miniatura, za níž v závěsu pokulhává zprvu trochu neoriginální obsah, jemuž ovšem dodá šťávu závěrečná pointa. Bylo by levné v bonmotu tvrdit, že Zpověď je 24 hodin zkomprimovaných do 60 minut, jen na základě obsazení Kiefera Sutherlanda, neb oba seriály v podstatě nemají nic dalšího společného, Zpověď je nejen svou formou ryze autonomní televizní počin s nepopiratelnou kvalitou a jestli něco připomíná, pak jinou ryze televizní inscenovanou disputaci o víře Expres na západ... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama