Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zvědavý Kiefer už během prvních tří kapitol upoutal. Hurtův kněz je zatím jenom pěkně vyklepaný, ale snaží se. Děj možná směřuje k zajímavým dialogům. Uvidíme. Zajímavé, že tu něco takového ještě nebylo. Přitom je námět tak jednoduchý... Proč? Beze jmen a bez odpovědí pokračují další dvě kapitoly. Kněz však zdá se není úplný svatoušek a možná ani zabiják není tím ZLEM, které je tématem zpovědi. Pozornost si udržuje série stále. Napětí se dá krájet. Chci víc... Šestá kapitola je naštěstí dost kvalitní na to, aby omluvila svou ojedinělost. Napětí při scéně s revolverem se dalo krájet. Škoda slabšího cliffhangeru... Sedmý díl s netradičním zabitím je pěkně výživný a sympatie se hrnou směrem k zabijákovi. Vždyť je to takový Dexter střihlý Jackem. Jak bychom s někým takovým mohli mít problém? Osmý díl je dokonalost sama, když se zpovídá kněz člověku běhá mráz po zádech a zvlášť když je to v bezchybném podání Johna Hurta. Cliff stál tentokrát za všechny prachy... Poslední dvojdíl nezklamal, /vzpomínka/ patří rozhodně k těm nejsilnějším momentům seriálu. Konec má pak tu správnou razanci. Výborný projekt a výborný příběh, kterému tohle rozkouskování nádherně sedlo. Proč? ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající malý projekt, který z minima vytěžil v podstatě maximum. Jednoduchý, skromný, ale takřka dokonale promyšlený a fungující příběh kvůli svému rozkouskování do deseti "drobků" sice může působit delší, než ve skutečnosti je, ale charismatická titulní dvojice, její strhující dialogy a různorodé flashbacky do zabijákovy minulosti naštěstí nedají nudě ani na chvíli šanci vystrčit růžky. Navíc jsem vážně nečekal, že se z toho ke konci vyklube drama skoro antických rozměrů... Každopádně Kiefer Sutherland se pro role nechybujících cool hitmanů s kamennou tváří patrně narodil. 80 - 90 % ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek je excelentní, slušná atmosféra a tajemství. Je to dobře filmařsky natočené i dobře zahrané. Jenže ve druhé, nejpozději třetí kapitole je jasno, oč jde a už jen člověk stále více netrpělivě čeká, až bude ten předpokládaný konec. A ty rádoby filozofické dialogy o vině a trestu, dobru a zlu, navíc podávané výrazně z ateistického pohledu, by setřeli studenti prvního ročníku filozofie - už jen proto, že některé premisy se podsouvají a jiné berou za dané, aniž by byly. Kdo do těchto nekonečných disputací ateistů a věřících trochu vidí, zjistí, že tvůrci se sice trochu snažili jít mírně pod povrch, ale ne zase moc, a v určité chvíli už skutečně jde jen o plky, které jen nabírají směr k očekávanému konci, aby ho tak nějak ospravedlnily. Po pravdě - nakonec mi byl Kiefer nesympatický (už jen proto, že slova jako lítost, pokání, špatné svědomí, snaha o nápravu, možnost se změnit mu fakt nic neříkala) a víc lidsky na mě působil ten kněz. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý projekt v podobě materiálu o délce krátké povídky, zpracovaném "po svém". Je v tom napětí, skvělé dialogy a vynikající Kiefer... snad jen škoda té předvídavosti snad už od poloviny minisérie. Ale jinak velmi silné 4*. Ztráta času to rozhodně není - už jen kvůli té stopáži jednotlivých dílů. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Za hodinu se tenhle příběh stihl tak moc neočekávaně zvrtnout, že jsem ke konci opravdu jen čuměl. Geniální práce s gradací, možná to na diváka rozkouskovaně fungovalo ještě úplně jinak, než když jsem to já sledoval v kuse a herecké výkony ústřední dvojice jsou opravdu bomba. Neuvěřitelný televizní zážitek! ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama