Reklama

Reklama

Zločin

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2011–2014), 33 h 47 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Veena Sud

Hudba:

Frans Bak

Hrají:

Mireille Enos, Joel Kinnaman, Billy Campbell, Liam James, Michelle Forbes, Brent Sexton, Kristin Lehman, Eric Ladin, Jamie Anne Allman, Evan Bird (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(44)

Sarah čeká poslední den v práci. Stěhuje se i se synem za snoubencem. Je však povolána do parku, kde se našel dívčí svetr a kreditní karta. Vyjde najevo, že oblečení patří pohřešované dívce. Osobní život bude muset jít na chvíli stranou... (TV Prima)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (412)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

1. řada Asi si za to můžu sám přehnanými očekávaními, ale kdovíjak mne to nevzalo a pořád na tom považuju za nejlepší soundtrack. *:D* Finále hutné, tvůrci nás tahali za nos solidně, i když na můj vkus kapku nerovnou hrou. :-) Cliffhanger asi nejcliffhangerovatější možný. Ale prostě to na víc než 7/10 a dost váhám, jestli dám vůbec druhý řadě šanci. 2.řada Nachytal jsem se několikrát ve svých dedukcích na švestkách, ale na můj vkus to bylo moc protahovaný a vyloženě přetwistovaný, i když chápu, že tohle ode mne není uplně fér, protože, co mne u Broenu nadchlo, tak mne tady vyloženě sralo, ale přesto, když se ohlídnu zpátky, tak vidím Broen jako krásně projetej závodní okruh s krásnýma vyhlídkama, ale u Killing jsem se několikrát nepříjemně ztratil na odstavných parkovištích, prostě to v mých očích uplně nezapadá tak, jak by mělo. víc než na 7/10 to prostě neni, 3. řada Překvapivě nejlepší řada. Překvapivě protože nejede podle originálu. Joel Kinnaman je fakt Bůh, ten jeho přerod ve slušňáka a zase zpátky v rozervanýho bývalýho feťáka jsem doslova hltal. Nevím, takhle mne dostal třeba Mads Mikkelsen v Pusherovi. (kdo neviděl doporučuju všema dvaceti, navíc jsem teď zpětně zjistil, že mu tam dělal parťáka Martin Rohde !!! a připadám si jako kretén, že jsem ho nepoznal už v Broenu. :-) ) Fakt se nad ním nechci moc rozplývat, ale Holder tam prostě kraloval všechny 3 sezony a obstojnou konkurencí mu byl až Peter Sarsgaard, kterej to odehrál neskutečně, žral jsem mu každou vteřinu, co byl v záběru. [spoiler]Ten přerod od sráče, kterýho odsuzujete až po člověka, kterýho je vám nejvíc líto za celý 3 řady. No musim přiznat, že jsem ho málem obrečel. [/spoiler] A jestli mne mimo Holdera něco nejvíc bavilo všechny 3 řady, tak to bylo právě to téma "Myslíte si na základě pár nepřímejch útržkovitejch důkazů, že jsem vinen? Odsuďte mne jako největšího hajzla, abyste se v příštím díle dozvěděli, že jsem vlastně strašnej správňák a hajzl je někdo jinej" Tady přiznávám, že jsem si od začátku druhé a třetí řady skálopevně myslel, že vrahem je [spoiler]Holderům parťák, resp. poradce radního a taky když se vrátím k prvním dvěma řadám, tak si sypu popel na hlavu, že jsem nic nepoznal na Terry, ta to prostě odehrála špičkoidně. [/spoiler] V tomhle mne tvůrci vykoupali solidně. Jinak mne ve vedlejších rolích hodně bavila ve 3: řadě Bullet a Holderův parťák, jehož roli si Gregg Henry vyloženě užíval. 3. řada je za solidních 90% a musím zvednout celkové hodnocení. 8/10 ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Seriál je velice dobře natočen, díky mojí obrovské hrubce jsem až v polovině sledování první série, zjistil, že se jedná o remake severského seroše. Nu což, stalo se, dokoukal jsem a byl velice spokojen. Hlavní hrdinku Enos bych ovšem kopal od začátku do konce do zadních částí, jelikož tak strašně nesympatickou umanutou a občas natvrdlou paní jsem v hlavní roli ještě tu čest neměl poznat, platí to i o Kinnamanovi o kterém jsem si z kraje myslel původně, že bude spíš loupežníkem, než good boyem. Co se týče vyšetřování, tam jsem také rostl z jejich vlastních metod, nemluvě o záplavě zničených životů podezřelých osob, ale, nakonec musím uznat, že na tak špatnou hereckou dvojici, co do postav míněno, jsem si neuvěřitelně zvykl. Moc mě mrzí, že už seriál byl ukončen. První dvě série jsou navzájem propojené a tolik podezřelých lidí, se neobjevilo ani v Twin Peaksu, mimochodem, dost jsem při sledování na tento kult zavzpomínal. Třetí série má stejný nádech jako první dvě s rozuzlením nadmíru pro mě spokojeným. Série čtvrtá se přiznám pro mě byla nejslabší co do počtu dílů, tak celou rozpolceností hlavních aktérů. Apropos, co se týče ponurosti, zoufalství, věčně padajícího deště tmy beznadějí a jiných takovýchto neduhů, si zde divák užije ažaž. Suma sumárum zdařilý seriál. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Seriál, co mě obrovsky dostal a já krimi seriály moc nemusím. Nemá hluché místo a když zkouknete jden díl, rovnou si pustíte druhý, a možná i třetí, protože se zápletka krásně na sebe balí. Policista s feťáckou minulostí a tvrdá policistka, která udělá vše, ovšem kromě toho, aby si dala do pořádku soukromý život. A tak se v deštivém, ponurém, zabláceném Seattle rozbíhá vyšetřování vraždy mladinké dívky, jež nás zavede i do politických kruhů. Herecké obsazení nemělo chybu, hlavní představitele jsem prakticky neznala a byli vážně skvělí....huhlavý styl mluvy Joela Kinnamana mě úplně dostal, jeho přihrblá chůze, strnulý, kamenný výraz v obličeji jeho kolegyně, která prakticky nedává najevo své emoce, zoufalý otec dívky, který se tak chtěl polepšit. Její matka, která smrt dcery řeší útěkem, radní, který je poctivý...snad.... a obklopený sehraným volebním týmem.... takže sečteno a podtrženo, pět hvězd. Právě jsem v osmém díle třetí řady, kdy se shodou náhod oba detektivové k sobě vrací spolupracovat, on povýšil, ona degradovaná na práci policistky na přivoze, beze svého synka, kterého vychovává otec.Jenže se vyskytnou podivné vraždy v řadách prostitutek a synek vraha, sedícího v cele smrti, začne opět kreslit u pěstounů smutné obrázky.Jen v nich něco přibylo...a nezletilé bezdomovkyně, některé dohnané zoufalstvím k prostituci, dál hledají azyl.Snad našly...do osmého dílu jsem si říkala -teď to bude za čtyři,ta ponurost, syrovost,....stalo se to, co minule, zvraty v ději, dotýkající se osobně obou policistů,bylo to jako smršť a po tomhle konci, kdy nemůže následovat nic jiného , než další řada, dát pět hvězd je doslova povinnost. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vo všeobecnosti sa odporúča nezačínať čítanie detektívky tým, že si pozrieme ako to dopadne. Ja som sa tohto faux pas dopustil neúmyselne, lebo veľmi som chcel tento seriál vidieť a TV ponúkala iba štvrtú sériu. Tak som začal ňou. Veď ak sa bude dariť, tak sa dostanem aj k sledovaniu troch predchádzajúcich sérií. Veď hodnotenie je možné v ČSFD meniť a komentáre preformulovávať. Prvú sériu charakterizovala komplexnosť. Vyšperkovaný príbeh, neznámi a napriek tomu výborní herci, podmanivá hudba, čo viac si priať. Je pravda, že ma dosť otravovalo množstvo daždivých scén, ako keby sa to odohrávalo v Londýne a nie v Seattli. Na druhej strane som ocenil, že celá séria pôsobí dokonalo neamericky. Nebolo by potrebné zmeniť veľa, aby som uveril, že je to príbeh zo Škandinávie. Ani v ďalších sériách príbeh nestratil na príťažlivosti, napätí a pointovaní. Scenárista sa postaral o to, aby hľadanie a objavovanie nových podozrivých nepôsobilo neprirodzene. Pokračovali upršané a tmavé scény a pomerne často som nechápal zásahy strihača. Napriek tomu výborný zážitok. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

po desiatich dieloch musim skonstatovat, ze daaavno ma ziaden serial takto nechytil. Od prveho momentu ste hodeni do vody a atmosfera na vas posepky prehovara: Plavaj! Plavaj! Neuveritelne charizmaticki herci, dusna atmoska toho snad najpochmurnejsieho mestecka Seattle, skvely pribeh a hlavne vynikajuca (hoci mozno obhrata) zapletka mi davaju za pravdu, ze tento serial rozhodne stoji za povsimnutie aj napriek tomu, ze tema je stokrat videna, ale to spracovanie... Mnam, mnam. ()

Galerie (535)

Zajímavosti (9)

  • Ačkoliv je děj seriálu zasazen do washingtonského Seattlu, natáčení probíhalo výhradně v městech Britské Kolumbie v Kanadě, Vancouveru a stotisícovém Coquitlamu, kde se nachází i nemocniční zařízení Riverview Hospital z pilotního dílu. (Conspi)
  • Sofie Gråbøl, hlavná predstaviteľka pôvodného dánskeho seriálu, si v americkej verzii zahrala menšiu rolu advokátky menom Christina Niilsen. (Carol Pifková)
  • V úvodnom dvojdieli 3. série hrá Jewel Staite priateľku detektíva Holdera (Joel Kinnaman). V scéne v kúpeľni odhaľuje jeho tetovanie s textom Serenity. Ide o odkaz na seriál Firefly (2002) a film Serenity (2005), kde Jewel Staite stvárnila postavu Kaylee slúžiacu na vesmírnej lodi Serenity. (Gothar)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Drsný Preacher do party s Walking Dead

Drsný Preacher do party s Walking Dead

19.11.2013

Nekompromisní hrdina od „komiksového Tarantina“ Gartha Ennise už měl uzřít filmová plátna (zajímali se o něj taková jména jako Darren Aronofsky nebo Mendes) i televizní obrazovky (seriál z produkce… (více)

Mark Strong bude mocný i v televizi

Mark Strong bude mocný i v televizi

26.03.2013

Ještě nedávno jsme měli dojem, že se natáčí víc filmů s Markem Strongem než filmů bez Marka Stronga, ale nikdo si nestěžoval – v drtivé většině rolí byl skvělý a pokaždé jiný. Tak, a od léta si ho… (více)

Colin Farrell v dobách artušovských legend

Colin Farrell v dobách artušovských legend

16.03.2012

Je to docela překvapení. Studio Warner Bros. koncem loňského roku slibovalo nové pojetí artušovských příběhů v romanticko-dobrodružné fantasy Arthur and Lancelot. Titulní postavy si měli zahrát Kit… (více)

Reklama

Reklama