Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak se nekoná, Grejv Inkauntrs ale stejně utrpěli od svého vrstevníka těžké ká ó, jelikož australští tvůrci projevili o něco více cílevědomosti i sebevědomí. Slušně odvedená žánrová práce, nic víc, nic míň. Jinak všimli jste si, že nás čeká ještě přinejmenším Paranormal Activity 3 a Apollo 18? Handycam je roku 2011 v kurzu... edit 2015 Found footage dosáhl v početnosti statusu epidemie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tunelová pasivita, aneb falešná autentičnost dala zase jednou připomenout, že není nad upřímnou fikci s fantazií.. První půlhodinka seznamování s investigativním štábem australského Janka Kroupy v sukni byla stejně záživná, jako pohled na pět spících Aboriginců v tunelu a jakmile z jejich folklóru vzešlý humanoidní rejsek začne úřadovat, omezí se vše už jen na pár opakujících se činností - funění, hysterčení, běhání, kurvování, či glosy přeživších (to aby se o ně divák nebál) - vše bez pro tento žánr nutné přidané hodnoty.. Obohatili jsme svět o termín „tunelování“ a Ledesma ve svém „brought footage“ ukázal, že funguje i ve filmu - jako divák vložíte nějaká očekávání a zpátky nedostanete nic.. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

zatáhl jsem žaluzie, dal žábám nažrat a otevřel jsem si francouzské víno. Plný očekávání jsem si pustil tolik opěvovaný film THE TUNNEL. Záčátek mne tedy vůbec nenadchl. Čtyři amatéři a ke všemu jeden z nich s koňským úsměvem. Říkal jsem si:"Bože, hlavně ať ty zuby neukazuje během celého filmu. Pak se objevil tunel. Ale mohl to být klidně sklep starého paneláku. Občasné zvuky, mohl dělat právě přivolaný výtah. Znáte to. Pak utíkání, blik, světlo, tma, rozmazaná kamera a řev. Jak jsem říkal, klidně to mohl být opilý Róm, který si sklepem zkracoval cestu mezi vchody v paneláku. A zakopl. Bylo by to úplně stejné. To byste slyšeli ten řev. Stačilo by to nahrát na kameru a mohl by to být TUNNEL 2. Já si teď hlavně rychle musím zlepšit náladu nějakým kvalitním filmem. Např. 3. dílem Borgiové na HBO. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Pominu-li, že úvodní půlhodina je zbytečně zdlouhavá a vlastně zbytečná, tak na konci další půlhodiny jsem si říkal, že tenhle (pseudo)dokumentární horor má u mě šanci jen v případě, že se záhadná strašidla z tunelů nějak racionálně vysvětlí, a to právě pro onu avizovanou autentičnost a realističnost projektu. ~ Zkrátka nevím, jak ostatní, ale sleduji-li jakýkoliv žánr s razítkem "dokumentární" (byť pseudo), tak od něj očekávám taky určité vlastnosti. Nějaká bájná strašidla jsem schopen akceptovat u díla bez tohoto razítka. ~ PS Kdo se mnou nesouhlasí, nechť si klidně ze dvě hvězdy přidá. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Fajn FF horror v hezky depkoidním prostředí, se slušnou atmosférou, který bych mohl doporučit přesto, že mám silný pocit, že se z toho dalo -jen s trochou snahy- vytřískat mnohem více.. Především koncovka je z mého pohledu silně neuspokojivá, nedořešená a vlastně i nesmyslná... Ale jinak je to docela do pohody. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)

Reklama

Reklama