Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

tron 

všechny recenze uživatele

Snaživý, zľahka nadpriemerný found footage. Pôsobivá zápletka o austrálskom podzemí - mesto pod mestom, s ktorým mali politici veľké plány, tie však boli bez vysvetlenie stopnuté. Čo sa v podzemí stalo, že to papaláši odmietajú konkretizovať? Prostredie tunelov, štôlní, miestností, spojovacích chodieb, kanálov a podzemných jazier, rozhodne má niečo do seba. Ďalším plusom je šokujúci fakt, že veľká časť hrdinov prežije (to nie je spoiler, od začiatku sa vyjadrujú k udalostiam z podzemia, takže je jasné, že nezomreli). Potešilo ma i ústredné zlo, je vcelku desivé. Bohužiaľ, tvorcovia urobili rovnakú chybu, ako množstvo filmárov pred nimi: priniesli zaujímavé otázky... na ktoré neponúkli žiadne odpovede. ()

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

The Tunnel je další se záplavy zaručeně autentických dokumentů…, ale nejspíš jsem už toho všeho přehlcená, protože jsem si připadala, že na mě Australané zkouší jakési novodobé právo útrpné… a to opravdu, ale opravdu nemám zapotřebí. A už vím o mnohem přitažlivější podívané… vyrážím s parťákem LIVINGDEADem za velmi nebezpečným úkolem… odhalováním děsivých záhad panelákových sklepů. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem doslova vyšla vstříc. (Hlavně horor, co překlenul 60%? Wow!) Čas kolem půlnoci, sluchátka, tma, samota, ideální podmínky. Ale bohužel je nutno nejdřív se prokousat asi dvacetiminutovou vatou s "pravými" výpovědmi nesympatickejch postav, než děj sklouzne do podzemí a dostaví se obstojná stísněnost - špinavý rozlehlý tunely jsou geniální lokace. A abych jen nehaněla, jsou tu zvládnutý momenty co pěkně postraší, bohužel je jich ve filmu málo. Samozřejmě, že styl pravdivýho dokumentu se už zcela vyčerpal, samozřejmě že působí směšně, trapně, na facku, že si divák furt jen říká, jak se na to měli tentokrát už vážně vykašlat a natočit pořádnej normální horor (a v takovejch lokacích by to teprve stálo za to!). To potom irituje každá blbá scénka typu "běžím jako o život, zdrhám před strašlivým mutantem, ale nezapomenu si v běhu sebrat ze země kamerku, hodit si jí na rameno a vesele natáčet svůj běh smrti". Nebo například další oblíbené scény - vypjatý moment je lépe vždy natočit roztřeseně, na polorozbitou kameru, střídavě pod vodou a dobré je zabírat nedůležitý úhel, ve kterým není nic vidět. Nehledě na prazvláštní zlepšovák - komentář přeživších během filmu - kterej samotnej o sobě je mi celkem šumák, ale ty dva o tom tlachali, jako by to byl jen dobrodružnej výlet na safari. Věřím, že i tenhle typ filmu se dá natočit dobře, ale Tunnel mezi ně bohužel nepatří. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Po zbytečně zdlouhavém začátku se rozjede klasická bubárna ve stylu - kdo to je ve tmě ...Výborné místo v podzemních chodbách Sydney, bludné uličky, úzké a špinavé zdi, odpadky, humus, špína, ...ideální prostředí navodit příjemnou husinu. Stačí jen tma, pár neznámých zvuků, solidní herci a pěkná atmosféra je na světě. V záplavě found footage horůrků ( i když tohle není úplně klasický případ tohoto, momentálně hodně populárního, subžánru ) je The Tunnel rozhodně nadprůměrný kousek ! 3,5 * ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme "dokument", tentokrát z mého oblíbeného prostředí tunelů nebo metra. Amatéřina je na něm znát, ale zároveň vidím i snahu projevující se v pěkných záběrech a několika opravdu propracovaných strašidelných momentech. Kamera není po většinu snímku roztřesená, což bývá bohužel často chyba podobně zaměřených filmů. Ale co už mi opravdu vadilo bylo to, že lekačka nebo to, co se následně stane, bylo prozrazeno ve formě rozhovorů s postavami ještě předtím, než se to stalo. Je to odvážné, ale bohužel to moc nefunguje. Ty rozhovory s postavami jsou vůbec velkou slabinou filmu, protože ze začátku je jich moc a i když jich později ubývá, tak mají zase tendenci skákat do "real" záběrů v momentě, kdy se vybudovalo pořádné napětí, čímž jej nechtěně shazují. V rámci tohoto typu filmů bych to hodnotila pozitivně, na rozdíl od Lake Mungo, a oceňuju i amatérskou snahu, ale své chyby to má a bylo by zbytečné před nimi zavírat oči. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno