Reklama

Reklama

The Tunnel

  • USA The Tunnel
Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sledovat dokument o natáčení, asi bych se bavil mnohem více: jak musel štáb prolézat spletité sítě podzemních tunelů, místností, hledat podzemní pobořené stavby... To mohla být sranda. Takhle na diváka sem tam vybafne něco velmi těžko identifikovatelného, a konec. I atmosféra si pro jistotu vzala dovolenou. Jak se mám bát, když vím, kdo přežije? Pochvala za realizaci, ale pohlavek za kvalitu. ()

Faustka odpad!

všechny recenze uživatele

The Tunnel je další se záplavy zaručeně autentických dokumentů…, ale nejspíš jsem už toho všeho přehlcená, protože jsem si připadala, že na mě Australané zkouší jakési novodobé právo útrpné… a to opravdu, ale opravdu nemám zapotřebí. A už vím o mnohem přitažlivější podívané… vyrážím s parťákem LIVINGDEADem za velmi nebezpečným úkolem… odhalováním děsivých záhad panelákových sklepů. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

zdĺhavé, nudné a slabé... tvor podobný nosferatu stráži podzemné jazero, ktoré je potenciálnym zdrojom pitnej vody v sydney a skupinka investigatívnych televíznych novinárov ho vyruší z jeho pokľudného nažívania si v tmavých chodbách a priestoroch... tento film nie je nič pre klaustrofobikov, epileptikov a milovníkov kvalitných hororov, v žánri "found footage" skrátka dnes už niečo tak slabé neobstojí, a myslím, že by neobstálo ani pred desiatimi rokmi... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle found footage trpí na nezajímavé postavy, takže úvodní seznamovací půlhodinka je pěkně nezáživná. Jakmile se ale vleze do tunelů, je to překvapivě velmi dobře budované a strach se nevytrácí ani při face 2 face střetnutí. Jinak je to klasický found footage s tím dobrým a i tím špatným, co tenhle žánr přináší. V rámci žánru to není nic nového, ale řemeslo je to, nejen s ohledem na nízký crowdfundingem financovaný budget, velmi dobré. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Stejné postupy a fígle jako v Blair Witch Project a [REC], akorát v kanálech a tunelech pod Sydney a bez ukázaní monstra. Ale hlavně tomu shazují kredibilitu průběžné prostřihy na retrospektivní rozhovory s účastníky události, o kterých jednak víme že jsou herci a ne skuteční novináři, a taky se tím prozrazuje, kdo z nich vyvázne živý. Ne zrovna ideální koncept, když nás má film vtáhnout coby real story. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, kde je Tangles postrčený do vody aj scéna, kde je člen strážnej služby napadnutý Stalkerom vo vode, sa natáčali v plavárni za pomoci kulís. (BoredKid)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)

Reklama

Reklama