Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, že cca pětileté děti to dobře zabaví, ale postrádá to stopu hlubšího smyslu, myšlenkové sepětí, logickou koherenci i celistvější poselství. Proč proboha všichni v městečku považují za smysl svého života pěstování dokonalé zeleniny pro vítězství v pět set let staré soutěži? A kde se berou sýry, když všichni pěstují zeleninu? Jen dvě otázky z asi tisíce dalších, které na člověka během sledování filmu nutně vyskáčou, ale vedou jen k vrtění hlavou a krčení ramen ve slepé uličce. *** (Na Proboštově, s R., ze zvědavosti, 1. 4. 2024.) *~ ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Proboha, co tohle jako má být? Dlouho předlouho jsem se rozmýšlel, jestli tento film (můžu-li to tak vůbec nazvat) nemám hodit do odpadu! Ale nakonec, ani sám už teď dva dny po shlédnutí nevím, za co je ta jedna hvězda. Nevím, opravdu nevím, protože film jsem nepochopil a o tom ději se ani raději zmiňovat nebudu. Tento snímek potvrdil mou domněnku, že všeho moc škodí. Zde to platí nejmíň dvojnásobně. Myslím tím hlavně tu plastelínu, protože té je zde tolik, že nebudete vědět jestli ji náhodou nemáte také na sobě místo lidské kůže. Nesnáším plastelínové filmy. Začlo to Slepičím úletem, kterého všichni vychvalovali a vynášeli do nebes. Já ho považoval za velký omyl. Prokletí králíkodlaka je doufám už můj poslední „plastelíňák“, který jsem viděl. Jediné plastelínové postavy, které mě opravdu bavily, byly chobotničky malej a velkej z komedie Veselé Vánoce přejí chobotnice. Tímto komentářem vzkazuji autorům, ať už se nepokoušejí točit filmy, které budou obsahovat velmi mnoho zvláštní hmoty, které se říká plastelína. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

W a G. Pohádka, co potěší i dospělý. Film je správně ujetý a daří se mu vás rozesmát či aspoň pousmát. Vypečený příběh, ulítlé scénky i absurdní humor. To je v pěkně (skoro) fungujícím filmu. Naanimované skvěle, hudba pěkná. Jen nějaký ten lépe zapamatovatelný moment mi schází. Nesprávné kalhoty od stejné dvojice se mi zamlouvali více. (68 procent) ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Dlouho jsem přemýšlel, proč Wallaci & Gromitovi nedat pět hvězdiček, ale nepřišel jsem na to. Film je stejně promakaný jako jeho starší krátkometrážní bratříčkové, jen je vše prodlouženo do dvojnásobné délky, což je skvělé! Animace je propracovaná, příběh má spád a humor, ruku v ruce s různými narážkami na staré hororové filmy, je prostě kouzelný. Toho Oscara ti přeju, Nicku Parku, jen tak dál! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojku mám moc rád už dávno, ale teprve celovečerák mi dal to, co jsem vždycky chtěl: humorný i napínavý příběh plný narážek na konkrétní filmy i žánrová klišé, spoustu vychytávek, které není možné všechny pochytit napoprvé atd. Vypiplanost a láska tvůrců k tomuhle filmu na vás mrká z každého políčka, snímek má pěkně klenutý příběh, kde každá scéna přesně zapadá do kouzelného celku. Tohle určitě zhlédnu ještě několikrát! Atak na osobní TOP5 pravděpodobný! :o) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Vzhled Lady Tottington se během přípravné fáze změnil téměř 40krát. (imro)
  • Plastelínový thriller stál studio DreamWorks, které tvůrce z Aardamu zaštiťuje, zaokrouhlených 30 mil. dolarů. Během úvodního víkendu promítání v USA (7. – 9. 10. 2005) králíci vydupaly 16 mil. dolarů a po měsíci měly na kontě 50 milionů. (imro)
  • Na konci titulků je upozornění pro ochránce zvířat, že během natáčení tohoto plastelínového filmu žádné zvíře zraněno nebylo. (StevenW.)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama