Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené ( pivo by som si teraz jedno strelil ), hlavne tie prechody z reality do snovej fantázie. Tiež sa mi páčilo spojenie súčasnosti a minulosti na autách, oblekoch a tak, ale za tie jeho piruetky by som mu strelil také zaucho, že by sa vo vzduchu zatočil posledný krát ! A tiež mám taký pocit, že v tom kostole ju muselo drbnúť pri každej zmienke o Jesusovi! Ale ako dráma to funguje fantasticky. Pri pomyslení, že môžem skončiť kedykoľvek na ulici,ma skoro jeblo u monitoru! V každom prípade, od čias Stardustu som nevidel lepšiu fantasy! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, povrchně by se to dalo smáznout komentářem typu - "další depka ze Švédska, jen trochu divná". Korunovační klenoty působí značně atypicky, u několika scén jsem si říkal, "to je šíleně ujeté, praštěné anebo je to pokus o netradiční pojetí magického realismu ve filmu". Filmu tak nelze upřít i jistá poetika, což se negativně projevuje ve scénáři, v příběhu, který je někdy až fantaskní. Největší plus? Alicia, bez diskuse, na tu se dá dívat kdykoli v čemkoli. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Možná bych trochu ubral na těch fantastických prvcích, ale za to strhnu sotva půl hvězdičky, takže pořád zůstávám na plném hodnocení, protože je to výborně natočené retrospektivní drama, které se valí sice trochu pomalu, ale dokáže diváka emocemi opravdu pohltit a když je to nutné, tak i rozsekat. A ještě k tomu... VIKANDER <3 ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Špetka Popelky, špetka Mrazíka, kopec severský ujetosti, složitých metafor, fatálně nekvalitního černýho humoru a koncentrovaný fantasmagorie = jedna dramatická "pohádka" s bisexuálem-krasobruslařem-nejlepšimhokejistouplanety, nesmyslnou líbačkou v průběhu hokejovýho zápasu, hrozivě překombinovanym závěrem a úchvatnou Aliciou. Právě ta, spolu se solidnim soundtrackem, nakonec zařizuje ony (celkem potupný) dvě hvězdičky. Tahle magie mě fakt neoslovila. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Když někdo film popíše jako drama, tak bych byla ráda, aby tomuto popisu styl filmu odpovídal. Jenže tady se tak nestalo a jsem zklamaná. Žánrů se tam prolíná na jeden film až dost. Psycho, drama, melodrama, romantika, poetika, fantazy a v poslední fázi pro mě i komedie. Celkově pohádka pro dospělé a to není zrovna můj šálek kávy. První polovina mě okouzlila, krásné vodní fantazijní scény, dramatické zápletky. Druhá polovina se proměňovala, natahovala, byla polopatická a na konci z mého pohledu až směšná. Možná to chtělo více střihu. Ale abych nebyla nespravedlivá, hlavní představitelka Vikander byla výborná, nejlepší hokejista byl roztomilý, za první půlku 4*, za druhou 2*, celkově 55%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Prvýkrát, čo sa Alicia Vikander objavila nahá. Už rok pred týmto filmom mala sexuálne scény vo filme Čistá (2010), avšak jej telo bolo strategicky zakryté, takže na nej nebolo vidieť žiadnu nahotu. (Arsenal83)
  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)
  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)

Reklama

Reklama