Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

misterz 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom zvláštna dráma s fantasy prvkami. Úvod ma síce veľmi nepresvedčil, že pôjde o niečo výnimočné a pútavé, ale potom to prišlo... ani neviem ako som do toho spadol, film ma celého pohltil, pričom som vôbec neriešil otázky typu čo je reálne a čo nereálne. Svojim účinkom, pocitovým a emotívnym vplyvom na diváka táto forma rozprávania príbehu nešťastnej dievčiny všetko ostatné zatlačila do úzadia, obsah sa tak dostane k divákovi len ako taký šepot, ktorý som niekedy dokonca vnímal len v stave neurčitej polohypnózy. Záver bol síce ako zo sladkej bonboniéry, ale zase mi to do celkovej pointy krásne zapadlo. Jeden z filmov, kde sa stačí nechať sa voľne unášať príbehom, všetko ostatné sa už o príjemný a pozitívny pocit postará. 85/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené ( pivo by som si teraz jedno strelil ), hlavne tie prechody z reality do snovej fantázie. Tiež sa mi páčilo spojenie súčasnosti a minulosti na autách, oblekoch a tak, ale za tie jeho piruetky by som mu strelil také zaucho, že by sa vo vzduchu zatočil posledný krát ! A tiež mám taký pocit, že v tom kostole ju muselo drbnúť pri každej zmienke o Jesusovi! Ale ako dráma to funguje fantasticky. Pri pomyslení, že môžem skončiť kedykoľvek na ulici,ma skoro jeblo u monitoru! V každom prípade, od čias Stardustu som nevidel lepšiu fantasy! ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Severská poetika v plnej miere a kráse. Film, v ktorom je všetko - od drámy, cez estetické a umelecké obrazy mixnuté s poetikou a artovým strihom, sú v tom komediálne prvky až paródia, pár scén je atmosferických ako z nejakého noir filmu, do toho magický realizmus alebo rozprávka. Hranica medzi VŠETKÝM a NIČÍM je niekedy veľmi tenká, v tomto prípade ma severská filmová symbolika oslovila a dostala. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pomalu každej si tu na něj stěžuje, ale u mě to Pettersson-Jonsson vyhrál na celé čáře. Předpokládám, že až padne zmínka o tomhle filmu, bude to on, na koho si v první řadě vzpomenu. Jinak se jedná o film, který, ač je chvilkama zdlouhavější a tudíž i nudný, obsahuje spoustu zajímavých okamžiků, které si určitě ještě nějakou dobu uchovám v paměti. Ale i tak jsem u filmu prožívala pocit jakéhosi deja vu, kdy se mi zdálo, že i tu sebeoriginálnější scénu už jsem v nějaké podobě viděla jinde a jak říkám, sem tam se to i trochu vleklo, tudíž nemohu výš. A znovu už si to asi nepustím.60% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, povrchně by se to dalo smáznout komentářem typu - "další depka ze Švédska, jen trochu divná". Korunovační klenoty působí značně atypicky, u několika scén jsem si říkal, "to je šíleně ujeté, praštěné anebo je to pokus o netradiční pojetí magického realismu ve filmu". Filmu tak nelze upřít i jistá poetika, což se negativně projevuje ve scénáři, v příběhu, který je někdy až fantaskní. Největší plus? Alicia, bez diskuse, na tu se dá dívat kdykoli v čemkoli. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)
  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)

Reklama

Reklama