Reklama

Reklama

Nespoutaný Django

  • USA Django Unchained (více)
Trailer 2
USA, 2012, 165 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Dennis Christopher, James Remar, David Steen (více)
(další profese)

Píše se rok 1858 a v Americe právě probíhá občanská válka. Texasem vedou bratři Ace a Dicky Speckovi pěšky skupinu spoutaných černých otroků a mezi nimi je i hlavní hrdina otrok Django. Ten má šanci získat díky nájemnému lovci lidí dr. Schultzovi svobodu, pokud se mu povede dopadnout vraždící bratry Brittlovi. Djangovi se tak zároveň naskytne příležitost najít ženu, kterou musel před lety nedobrovolně opustit. Ani jeden z hlavních hrdinů však netuší, jak blízko jsou nejnebezpečnějšímu dobrodružství svého života... (TV Nova)

(více)

Diskuze

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

GigaPudding

To je nějaká hospodská logika sbírka č. 2, nebo co?:D Je to znak, kterej má logickou vazbu. Jde o sychologickej fakt, že pseudointelektuál převážně vyžaduje pozornost a úctu, protože bezmezně věří, že on jediný má pravdu, což mu dodává sebevědomí, které tak potřebuje nakrmit právě tou obecnou úctou, ke které dospěje jen konvenčním způsobem, expresivním vyjádřením, ať už verbální pózou, oblečením apod. A to je extrovertní chování.

Uživatel Tom_Lachtan smazal svůj příspěvek.

Uživatel franzkfk smazal svůj příspěvek.

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

franzkfk

míra ctižádostivosti a nízké sebevědomí nemají vliv na to kdo je jakej intelektuál :)

a jestli je někdo introvert nebo extrovert na to už tuplem nemá vliv, protože to z nikoho intelektuála neudělá :)

na příspěvěk reagoval franzkfk, franzkfk

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

kiddo

Konečně.

Je strašně fenza, když fmažíš cibulku na rozpáleném flunečnicovém oleji. Přidáš koufek flaniny, fýr ftrouháš na širokém ftruhadle a ftále fleduj... Zda je fprávně huftá.

na příspěvěk reagoval Abes

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Pseudointelektuál = člověk, který ví, že je chytřejší než jeho oponent. Můžete pokračovat.

na příspěvěk reagoval franzkfk, Abes

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Vždycky jsem použil "převážně" nebo "obvykle" ve spojitosti s určujícími rysy:) Nikdy jsem neřekl, že stupeň znalostí se nezohledňuje, ale z mých zkušeností ho poznáš podle povahových rysů. Stupeň znalostí je relativní, jak jsem ti vysvětlil dole. Je takový pořekadlo: "Starší o všem pochybují. Mladí všechno vědí." Je ještě jedno podobný, ale to sem nepleťte,

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

No a pseudointelektuál je přesvědčen, že si nejen dokáže zavázat tkaničky, ale že přehraje i Kasparova:) Velice zjednodušeně, aby mě někdo nechytl za slovo;)

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Bluntman

Víš, že Einstein byl vegetarián? A cituji: "Je smutné vidět, že vegetariánský způsob života by svým čistě fyzikálním účinkem na lidskou povahu nanejvýš pozitivně ovlivnil velkou část lidstva." Myslíš, že měl pravdu?

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

podfuk

To je těžký. Já nevím jakou paseku by udělal opravdovej kolt z tý doby, ale podle toho, co jsem googloval, tak určitě by se žádnej splatter nekonal. Mně ale to explicitní násilí dává smysl. Celej Django je dost o soucitu a o pohledu z druhýho tábora, jelikož sledujeme příběh týranýho. Tím, že je v násilí Quentin hodně explicitní, tomu dává ještě větší důraz. Duševní hodnota se měří emocemi a emoce se vzbudí jak formou, tak obsahem, což je základ. Bluntman rozebírá jemnější a důkladnější analýzu. Musíš ale taky umět rozlišit základy, jelikož filozofie je realtivní, stejně jako vnímání času a definice hranic epilogu.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

franzkfk

Tebe v dětství nedobrovolně análně laceroval pán s brýlemi, v roláku a obří zásobou knih, nebo jaký je důvod toho, co tu předvádíš?

na příspěvěk reagoval franzkfk

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

franzkfk

mít emocionální přístup? To je právě z hlediska psychologie u opravdu itelektuálních lidí často nemožné, protože prostě a jednoduše pracují úplně jinak, než-li běžní smrtelníci, často bývají podobni autistům. Ono jednoduše rečeno Gasparov (teď si nejsem jist jestli zrovna on, kdyžtak mne někdo opravte) je sice geniální, ale nedokáže si zavázat tkaničky u bot

na příspěvěk reagoval franzkfk

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

To je psychologická otázka. Já neříkám, že jde to hlavní znak, ale když máš tu potřebu všem dokázat, že máš v něčem, co je čistě subjektivní, pravdu a neuvědomuješ si, že je třeba mít emocionální odstup a zvážit všechny úhly pohledu, tak to zrovna nesvědčí o tom, že jsi fakt intouš. V Hradci je páreček starších intelektuálů. Kdysi vyučovali jazyky, ale teď už jen překládaj a obecně publikujou. Já je teda neviděl, ale říkala mi o nich přítelkyně. A ti nikdy nevyžadovali pozornost. Navíc úroveň znalostí je povrchní znak. Před několika lety si většina lidí myslela, že za globální změny klimatu může člověk. V dnešní době jsou lidé zase na straně možnosti, kdy jde o přirozené změny. Jeden učitel z Masárny si za tím názorem stál. Nemůžu konstatovat, že je hloupej, jen nezvažoval všechna fakta.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan, Bluntman

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

franzkfk

Tak proste mi prijde ze se v tom nasili trochu moc vyziva a zrejme ho to proste fascinuje, stejne jako to fascinuje spustu jeho divaku. Z hlediska psychiatrie uchyl urcite nebude, ale konkretne v Djangovi mi ta prehnana explicita proste nedava smysl, ani ten argument, ze chtel poukazat na rozdil realneho nasili(pachane na cernych) a filmoveho nasili(bili otrokari). To je cely, GigaPudding psala, ze to nasili v jeho filmech proste jen vypliva z pribehu, podobne jako u Kitana, ale s tim proste nesouhlasim, argumenty k tomu uz jsem uz jsem napsal. Jinak toho novinare naprosto neresim.

na příspěvěk reagoval franzkfk

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

franzkfk

v pohodě, je tu trošku zmatek [0=´

to jsou ale dvě odlišné věci, ego se samou podstatou nemá nic společného, znám taky člověku, který je opravdu intelektuál a jeho vědomosti tomu odpovídají, zároveň s tím má obrovské, nezměrné ego, u mnoha takových je to takřka nevyhnutelné (O=´

na příspěvěk reagoval franzkfk

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Jo, už vidim:) Já tam měl víc komentářů a u tý tvý reakce není, ke kterýmu z těch komentářů to míří, víš co. A ano, je to tak. Pseudo je přesvědčenej, že stupeň jeho znalostí je hodně vysoko, ne-li nejvýš. Vzpomínám si, jak nějakej ruskej matematik dostal cenu za obrovskej úspěch v matice, určitě jsi to taky zaregistroval. Měl dostat za to cenu a prachy, ale on nic z toho nechtěl. Nezajímalo ho to.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Související novinky

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

Nový film Willa Smitha se odsouvá na příští rok

10.05.2022

Příběh o tom, jak Willu Smithovi (Já, legenda, Král Richard) jedna facka změnila život, se bude psát nejspíš ještě nějakou dobu. V tuto chvíli má herec desetiletý zákaz účasti na Oscarech, přišel o… (více)

Tarantino potřebuje hit

Tarantino potřebuje hit

30.07.2019

Devátý snímek režiséra Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu započal svoji americkou jízdu za dolary. Za úvodní víkend z toho bylo 40,4 miliónů dolarů, Tarantinův rekord, film ale bude potřebovat… (více)

Tarantino znovu ulovil DiCapria

Tarantino znovu ulovil DiCapria

13.01.2018

Devátý film Quentina Tarantina nás zavede do roku 1969. Květinové hnutí bude pomalu končit, Amerikou otřese řádění Mansonova gangu, při němž zahyne herečka Sharon Tate, a jeden stárnoucí televizní… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama