Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Někoho chytají záda, někdo chytá ryby a v jedné odlehlé vesničce nechytají mobilní signál. Dva vykukové, kteří však za film stokrát lépe působí jako arogantní floutek & zakřiknutý pochybovač, se rozhodnou s tím něco udělat, a pronudíme se s nimi až do konce filmu, který je naprosto o ničem. Selhává značně nejen ve scénáři, který je neujasněný v tom, do jakého žánru chce spadat, v motivacích postav a v dalších mnoha nedostatcích, jejichž vyjmenování by vytvořilo dlouhou řadu, a rovněž režijně je to jedna velká katastrofa, ale také v technických kategoriích má značné rezervy. Ozvučení filmu bylo tak špatné, až hercům nebylo téměř rozumět, a kamera si dělala co chtěla a nedokázala dát filmu jednotný ráz. Mohlo to být spolehlivé v hereckém obsazení, kdyby to ovšem herci z té nudy vytrhli. Jódlující Dyk na lesní mýtině anebo věčně ostýchavý výraz Hádka asi mnoho povyku nenadělají. Otázkou zůstává, co režisér Řehořek slíbil Menzelovi a Rodenovi za jejich účinkování v takto slabém filmu. Nakonec z toho vznikl nezvládnutý blábol, na kterém není nic zajímavého. Je docela možné, že po jeho zhlédnutí obětujete svůj mobil a rozdupete ho, kdykoliv nechytnete Signál a vzpomenete si na tento film. 0% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu základní minelu, že dva borci hledají místo, kde není signál, aby tam mohli postavit vysílač tak, že hledají místo, kde je signál, Signál nemusel být úplně hloupej film. Herecky by se to jakž takž dalo zkousnout, a pak, další variace na téma jak nad všema a hlavně velmi vtipně vychcat neurazí nikdy. Jenomže filmařsky zprasenější fušku aby pohledal. Může vás odradit už rozklepaná kamera v prvním záběru, daleko horší je to ale s dialogy, ve kterých si občas někdo pohrál se slovy a dá se to dobře poslouchat ("a med"), ale většinou jsou dost mimo. Režijně nezvládnuté, postava Menzela přebytečná. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dva hajzlové jsou v českém filmu zase za největší drsňáky a Jiří Menzel postaví za necelých sto tisíc nukleární reaktor (a rozdává moudra o tom, že se nemáme pokoušet nic měnit). Dokonale zabité dvě hodiny. Nejde se na to vyloženě naštvat - na to je to moc prázdné a hloupé. Tenhle film je prostě produkt naší perverzně zvrácené kinematografie a jen "se to nepokouší měnit". ()

pm 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem vidět něco, co toho dne nehráli, takže nám tak nějak dík mé roztržitosti zůstal ze vší té bídy na výběr "Signál". Nezajímá mě Nightwork, není mi náct, abych zabírala na sympaťáky v hlavních rolích, ani nevyhledávám korektní české komedie ušité na míru divákovi, ale nic z toho mi nebrání přiznat, že jsem se celkem bavila. Možná to bylo jen únavou z předchozí týdnů, nevím. Možná by mi cokoliv srovnalo náladu po reklamě s Lucií Bílou, během které jsem váhala nad únikem ze sálu. Ale když tak nad tím po rychlém přeběhnutí českých recenzí Řehořkova (vážně jen lehce průměrného filmu) přemýšlím, už dlouho mám plné zuby českých kritiků, kteří neumějí nic lepšího, než snobsky roztrhat film, který by možná vnímali jinak, kdyby si na něj koupili lístek za ty zhruba dvě stovky. Proto jedna * navíc. Jen tak z trucu. (Však já časem uberu). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dva podvodníčci se vydají na venkov. Ne proto, aby si zde na pitomých vidlácích přivydělali, ale proto, aby si užili s jejich dcerami nebo manželkami. Vlastně to nejsou ani moc velcí podvodníci, i když jejich triky jsou docela promakané. Sami si postupem času uvědomí, že z toho jde vytřískat mnohem víc, než jenom trocha nezávazného sexu. Vesničané jsou zde zprvu vykresleni skutečně jako vidláci, ale postupem času se ukáže, že se umí bránit, když přijde na věc, ale to zabere tak deset minut z celého filmu, který je nejprve podfukářským filmem, nudnou romancí, následně skoro hixploitation (vesnická vyvražďovačka), aby na závěr došlo i na trochu toho sci-fi. Je toho ke konci trochu moc, v co se film mění a je to mírně neuspokojivé, stejně jako to, co následovalo předtím. Vojta Dyk se od začátku tváří jako nekompromisní hajzl, aby tuhle svou roli nepodržel, snad aby si nezničil image pěkného hodného kluka, který je vysazený na starší ženy. Kryštof Hádek by měl být zase citlivý chlapík, ale pro nějakou romantiku tu místo není, je docela obstojně skryta. Napadá mě pak, co by si vlastně měl člověk z filmu odnést? Že na vesnici jsou hlupáci, ale dokážou se pořádně naštvat? Že měšťáci jsou taky vlastně hlupáci, ale dokážou s pomocí hodné vesničanky včas utéct? Nevím no, zase takový zázrak se nekoná a scénář Marka Epsteina rozhodně ničím nepřekvapil, snad jen tím, že se na něj podařilo nalákat Jiřího Menzela jako herce. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/rebelka-perfect-sense-sprosty-holky.html ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Motocykl se sajdkárou byl sice plně funkční, ale kvůli velkému hluku nebyl nastartován a ve scéně je potupně tažen lanem. (Terva)
  • Scénář Marka Epsteina k tomuto filmu se v roce 2006 umístil na 2. místě v Ceně Sazky o nejlepší dosud nerealizovaný scénář. (Cheeker)

Reklama

Reklama