Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Tedy, pane režisére! Proměny byly dobré a nadějné, Czech Made Man také docela ušel, v Piku se vám splašilo dokudrama, ale co je tohle za slepenec? V 50. minutě jsem měl dojem, že už to běží 3 hodiny. A přitom to má hodně slušný potenciál námětu. Takže teď si dáte za trest pokání, režírování 100 dílů Ordinace v růžové zahradě! :-) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nebýt neskutečně chytlavé písně od skupiny Nightwork, asi bych tento film dlouho přehlížela. Nic by se rozhodně nestalo, s politováním musím uznat, že jsem čekala mnohem víc. Film by snesl zkrácení možná i o 20 minut, příliš často jsem měla nutkání dívat se na hodinky. Režisér se zřejmě nedokázal rozhodnout mezi zde uvedenými žánry a ve výsledku jsem sledovala takovou nijakou směsici. Eva Josefíková mi vadila už v "Čertově nevěstě" a ani zde mě nepřesvědčila. Ústřední dvojice (hlavně Vojta, co si budeme povídat, jeho strach o ztrátu hlasu neměl chybu) a pár hlášek ale potěší. ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Je mi líto pane Řehořku, ale znovu nám to nevyšlo. A stejně jako u Czech Made Mana to formálně (kamera, střih, hudba) vůbec není špatné, naopak bych uvažovala o "českém nadprůměru". Dokonce dobří, ač profláklí herci hrají své (odpudivé) postavy dobře. Zásadní problém je ve scénáři, absenci sympatických postav a naprosto křečovitém happy-endu, který po "thrillerové" čtvrthodině působí jako facka pro kteréhokoli diváka, který třeba začínal věřit, že by tvůrci mohli prokázat alespoň trošičku odvahy a dokončit film jinak, logičtěji. (To bych snad i přidala hvězdu či dvě navíc.) Tak jsou to dvě, především za to, že Czech Made Man mě štval podstatně více. PS: Ten pokus o "poselství" beru jako snahu zařadit se alespoň něčím do žánru komedie. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Pane kameramane Sysle,když chci vidět co nejvíc záběrů během deseti sekund, jdu na řetízkovej kolotoč a když chci vidět příběh, jdu na film, víme ? Ono kino není matějská pouť a já už na ty pomatený rychlostřihaný záběry nemám nervy. Chcete si hrát na Američany, Ok, já si zase budu hrát na popeláře a budu se tu babrat s odpadem. Nerad to českýmu filmu dělám, ale pokud si budeme zrovna v tomhle hrát na amíky, tak odpad, odpad a ještě jednou odpad. Navíc tady do toho filmu se ten šílenej střih vůbec nehodil. Tady někdo vzpomíná Formana, no tak v jeho filmech kamera tak krásně volně klouže z postavy na postavu a ne tady, jak když se upevnila kamera na holuba na báni. Ono, ale ani ostatní není až takový terno, film poměrně nešikovně střídá žánry, takže se prostě sedí a čeká se na konec, který je neustále protahovaný, jako kdyby ještě někomu záleželo na tom jak to dopadne. Jako plus vidím herce, Karel Roden je tradiční jistota, Kryštofa Hádka mám za sympťáka a cením si nápadu nechat Menzela, aby se filmem doslova prochcal. Zamzrí, že Bolek Polívka nedostal víc prostoru a do hlavní dívčí role nebyla obsazena Terezka Voříšková nebo Veronika Kubařová, protože ať se na mě slečna Josefíková nezlobí, ale jí bych svoje číslo rozhodně nedával narozdíl od výše uvedených slečen, kterejm bych ho přímu vnucoval. Z toho plyne, že ta romantická část příběhu mě přišla naprosto umělá a nepřirozená Nicméně Evo nic proti, nejhroší je stejně Dyk, na něj už mám alergii a filmy s ním budu ignorovat stejěn jako filmy s Holubovou a Issovou. Dal bych dvě, ale za šílený střih ubírám na odpad. ()

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní výtěr z řitního otvoru. Co může být špatně, můžeme přeci udělat ještě hůř. Co nepochopíme, nevadí, jedeme dál, budete mít ještě více, co nechápat. A nakonec to zatřeme obrovskou směsicí nepochopitelných záběrů, aneb je důležité dávat divákovi podměty, které nebudeme rozvíjet, na co, že?? Všichni byste měli mít dostatečnou fantazii na anální sex a prosím k tomu šeptání o fyzice, to mě totiž vždy dokonale zvlhčí. Absolutně top komentáře: Enšpígl, Marigold (nenechte se zmást tak vysokým hodnocením). A nejlepší vlezkoprdelník je samozřejmě... chvilka strpení... Radek99. GRATULUJEME! Doufáme, že chápete, že to není komedie, ale čisté drama. Tak je to smutné. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Štáb si udělal základnu v hospodě U České koruny v Lipnici nad Sázavou. (Terva)
  • Dodávce ve filmu dvakrát ukradnou kola. Ve chvíli, kdy v ní protagonisté prchají, jsou ale kola zase zpět. (Mandalorian)

Reklama

Reklama