Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Premárnený potenciál. Zmena tónu od rokenrolu štvorky k až gotizujúcemu hororu nevyšiel. Problémom je príbeh, ktorý nikam zásadne neposúva mytológiu a iba variuje témy z predošlých dielov. Najlepším príkladom je Freddyho matka, ktorá tu má väčší priestor než v trojke, no nič nové do príbehu neprináša a ani zďaleka nemá taký mrazivý efekt ako vo svojom predošlom filme. Keď nie je príbeh (ako to bolo vo štvorke), mohli by byť aspoň kvalitné mordy a atmosféra. A to je tak na polovicu. Jedno i druhé tu je, ale bodycount je strašne nízky a i tých snových pasáži je menej ako vo štvorke (darmo, rozpočet bol, ktovie prečo, radikálne okresaný), a tak je výsledkom príjemný no ničím výnimočný 80s horor a posledný klasický diel ságy, predtým než ju zhltla post-moderna. 7/10. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nemôžeš sa vrátiť. Zamkla som za tebou dvere!" - "Ale ja som našiel kľúč." Mne z celej série najviac vyhovuje mrazivá a reálne strašidelná Wesova jednotka. Dvojka bola hrozná a trojka, štvorka a päťka mi splývajú do jedného celku, ktorý pôsobí dojmom, že sa naraz natočil osemhodinový materiál a potom si ho prevzali traja začínajúci sebavedomí týpkovia a každý si z toho zostrihal svoj vlastný film. Päťka sa navyše začína utápať v CGI, čo v hororoch málokedy dopadne dobre. Nepotešia ani fajn, ale inak zameniteľné postavy (až na skvelého otca, ktorý prekonal zaujímavý psychologický prerod zo štvorky). Mnohé vraždy sú prehnané a nechcene smiešne (komiksový fanúšik, anorektička). Oceňujem flashback o splodení Freddyho, väčší priestor pre jeho matku a vynaliezavé schodiskové finále. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem si film užil stejně jako před léty. Jeden z nejlepších dílů série. Surrealistický gejzír s nádechem gothického horroru. Protože Freddy využívá snů nenarozeného syna Alice, stírají se hranice mezi snem a skutečností. Smršť skvělých nápadů - oživlé auto a především motorka, comicsové dobrodružství s temným koncem, tajuplný a strašidelný ústav nebo vrcholný souboj Freddyho s Alicí a Jacobem, vtipný Freddy (připomněl v jistých chvílích Pinheada), výborná kamera, slušná hudba. ,,Je to kluk, Alice!" ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. ‚Springwood slasher‘ si pěstuje potomka v Alici, tý hezký holce z minula, a krom toho se skrze ní dostává na kobylku jejím přátelům. Když přijde na to děcko, je tu paralela se znásilněním Amandy Krueger stovkou pomatenců – Freddyho matka se opět dostává do hry. DREAM CHILD pokračuje v duchu 4. dílu (navazující zápletka, podobná atmosféra), v čemž také tkví jeho největší slabina – měl jsem pocit, že se to částečně opakuje. Ale současně je to i větší blbost, nemající tolik čím zaujmout. Fred mimino, Fred motorka, Fred na skateu, Fred komiksový superpadouch,... Jediná opravdová pecka je zde krmení Gréty, na to jsem si z předešlé (ještě dětské) projekce dobře pamatoval. Jinak to zdaleka není katastrofa nebo sračka (tento koment tak možná vyznívá), ale prostě se jedná o slabší odvar z povedené čtyřky. Každopádně pořád o level lepší než dvojka. 6/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Až pátým dílem začíná úpadek do té doby vcelku povedené hororové série. Děj sice navazuje na akčnější 4. díl, ale tvůrci už moc nevědí kudy dál a tak je napadne že hlavní hrdinka otěhotní a přes sny zatím nenarozeného dítěte vrací Freddyho zpátky do hry. Projistotu to celé komiksově opentlí a jede se dál. Freddy se nejprve promění v Freddybike, potom ze sebe udělá pingla a na závěr se zjeví jako Super-Freddy. Konečný účet jsou tedy 3 mrtví. 40% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama