Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Premárnený potenciál. Zmena tónu od rokenrolu štvorky k až gotizujúcemu hororu nevyšiel. Problémom je príbeh, ktorý nikam zásadne neposúva mytológiu a iba variuje témy z predošlých dielov. Najlepším príkladom je Freddyho matka, ktorá tu má väčší priestor než v trojke, no nič nové do príbehu neprináša a ani zďaleka nemá taký mrazivý efekt ako vo svojom predošlom filme. Keď nie je príbeh (ako to bolo vo štvorke), mohli by byť aspoň kvalitné mordy a atmosféra. A to je tak na polovicu. Jedno i druhé tu je, ale bodycount je strašne nízky a i tých snových pasáži je menej ako vo štvorke (darmo, rozpočet bol, ktovie prečo, radikálne okresaný), a tak je výsledkom príjemný no ničím výnimočný 80s horor a posledný klasický diel ságy, predtým než ju zhltla post-moderna. 7/10. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém s každou sérií je, jak ji udržovat při životě. Buď totálním restartem, jako v případě Jamese Bonda, nebo jen ohříváním polívčičky a čekáním, kdy filmy série přestanou vydělávat. Žel, série nočních můr se vydala tím druhým směrem, a místo aby přidala něco nového či se pokusila o nějaké znovuoživení, pekla ze stále stejného, starého těsta, už několikrát upečeného. A tak se fanoušek Freddyho spíše u posledních filmů původní série nudí. Ve čtvrtém z nich sice Renny Harlin vsadil na akci, díky čemuž pozvedl úroveň alespoň na chvíli nahoru, ale již pátý film - Dítě snu - jen opakuje motivy čtyřky a působí jako harlinovský vývar. Alice, statečná bojovnice, je těhotná, a Freddy tak může Alici ovlivňovat přes sny jejího miminka. Jenže i přes všechny nápady, z nichž nahá Alice asi patří k nejlepším ;-), jde skutečně o dávno viděný vývar. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Široko-ďaleko najcharizmatickejší hororový hrdina moderných filmových dejín. Bez vážnejšej konkurencie - je inteligentný, má skvelý zmysel pre humor (možno až príliš a z času na čas na svoju hravosť doplatí), vymýšľa politicky nekoretné a veľmi, veľmi originálne spôsoby ako čo najkrutejšie odkráglovať svoje obete, jeho srdcervúca minulosť by liberálnejšie povahy dojala, tí ešte naivnejší dokonca miestami nadobudnú dojem že hrá fair-play (zatiaľ čo fanúšik nadšene tlieska vydarenej paródii na túto a pre takéto "charaktery" určite veľmi nudnú súčasť hier), jeho úsmev ale zostáva neprehliadnuteľne zlomyseľný, úškrn pobavený. Niet takého! Jednotlivé časti pôvodnej pentalógie sa pohybujú niekde medzi miernym až lepším nadpriemerom, hlavne ale vyčerpávajú pôvodný námet do dna, prinášajú tu väčšie tam menšie prekvapenia, nikdy ale nie mimo hraníc svojského sveta. Je sa načo dívať, je sa k čomu vraciať a na čom zabávať. Prvotriedny popcorn, neprekonateľná frajerina! ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Děs a bída. Jediné, co stojí za pozornost, stejně jako u předchozích nepovedených dílů (rozuměj druhý a čtvrtý), jsou kostýmy, masky a lahodné efekty zhotovené na place. Režie je naprosto chaotická/nepřehledná a scénář totálně nekonzistentní postrádající špetku atraktivnosti. Účelu snovým sekvencím a halucinacím rozumím, ale podání příběhu je šílený guláš s mizerně napsanými postavami a dialogy. K tomu jako třešnička pekelná nuda, i když je pravda, že některé mordovací sekvence jsou na jedničku. Démonický Freddy je jako vždy k sežrání, ale zde nehraje takovou významnou roli, což je trochu zvláštní. Bojím se následujícího šestého dílu, který se "pyšní" využitím komických prvků. Ale i tak to protrpím, protože chci celou ságu poctivě shlédnout. P.S. Po poctivém shlédnutí celé sedmidílné série mám jasno. Pokud chcete ušetřit čas a seznámit se s filmy o Freddym Kruegerovi, pusťe si první díl Noční můra v Elm Street a následně navazující třetí díl Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna. Zbylé s klidem přeskočte, protože o nic vskutku nepřícházíte. Možná tak o drahocený čas a ukousané nehty z nudy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S přírůstky do série se doslova roztrhl pytel, ale s každým dalším dílem se jejich celková kvalita doslova třese v základech a pomalu ale jistě to začíná sklouzávat k průměru. I tentokrát usedl do režisérského křesla nový režisér a podobně jako u čtyřky se zde střídaly horší chvilky s těmi lepšími. Bylo dobře, že u toho zůstala postava Alice, kterou jsem si na konec i docela oblíbil a hned na úvod se dočkáme docela povedené scény ze sprchy. Atmosféra nastavila slušnou laťku a tempo udržela i během smrti Dana. Potom to začalo trochu haprovat a scénárista se nám snažil hrát na city – ty emoční výlevy hlavní hrdinky mě moc nebrali, ale naštěstí se velmi záhy pustil Freddy do práce a opět se bylo na co dívat. Legenda v pruhovaném svetříku nehodlal své oběti nějak šetřit ani tentokrát a nezapomněl ani „vypotit“ několik trefných hlášek. Stále více jsem však začal nabývat dojmu, že scénárista Leslie Bohem asi moc nestudoval práce svých předchůdců, protože jsem narazil na několik momentů (informací, situací), které byly v rozporu s tím, co jsme viděli nebo se se dozvěděli v předchozích dílech. Což mi na jednu stranu dost vadilo, ale tvůrci si mě zase udobřili několika povedenými scénami a gore lahůdkami. Lisa Wilcox však byla tentokrát ještě více k sežrání než minule a tak jsem byl ochotný jim i ledasco odpustit. Nicméně má trpělivost nepotrvá věčně, to jsem si jistý!!! Škoda že neukázali ten gangbang z psychiatrické léčebny…70% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama