Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Co se depresivnosti děje týče pak je pátý díl Noční můry stejně depresivní jako noc strávená v neskonale zajímavém prostředí hrobky. Už samotný začátek kde převažují barvy jako černá, temně modrá, prostě chladné záběry. Oproti předcházejícímu dílu je o dost míň akční, příběh trošku méně originální, ale celkově kvalitní. Ve scénách z psychyatrického oddělení jež spíše připomínalo kombinaci středověké mučírny s zaprášenou tovární halou než ozdravovnu mi občas přeběhl mráz po zádech. Režijně celkem slušně zvládnutý, ale jinak spíš standard. Když by tam byl nějaký moment, na který by nešlo zapomenout, jistě bych jednu hvězdičku přidal, ale takhle zůstanu u svýho. Jako horor slušný nadprůměr, jako skvělí horor ovšem poměrně slabé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jediné co se ve srovnání s předešlými díly zlepšilo, a to výrazně, byly veškeré efekty. Vtipu zde bylo po skromnu a jediný okamžik, kdy jsem se zasmál byla celá ta vražda v tom autíčku. Většinu filmu ovládla nuda. Ovšem až na pár míst, kde nudu vystrnadila trapnost, a to myslím hlavně úseky kdy Freddy nějak povstane z mrtvých a vždycky nějak primitivně ho zabijí, ale to už se táhne nějaký ten díl pořád dokola. Přesto tuhle sérii hodlám dokoukat do konce. * ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kids… always a disappointment..“ Freddy si fikaně zvolil novou platformu hned vedle placenty, ale my už tak nějak víme, že jej na konci dočasně přeruší něco jiného než interrupce. Všechny ty gotické, komiksové či dungeon podtóny se snaží působit temně a je tam pár zajímavých momentů (žranice stříknutá legendární scénkou ze Smyslu života a Švankmajerem a nebo grafika připomínající klip Take On Me od A-ha), nicméně uspěchané natáčení, neadekvátní rozpočet a finální sestřihání do méně násilné verze tu režisérskou vizi dosti znehodnotily. Snad bylo pro Hopkinse náplastí, že si tímto vybojoval predátoří dvojku.. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Široko-ďaleko najcharizmatickejší hororový hrdina moderných filmových dejín. Bez vážnejšej konkurencie - je inteligentný, má skvelý zmysel pre humor (možno až príliš a z času na čas na svoju hravosť doplatí), vymýšľa politicky nekoretné a veľmi, veľmi originálne spôsoby ako čo najkrutejšie odkráglovať svoje obete, jeho srdcervúca minulosť by liberálnejšie povahy dojala, tí ešte naivnejší dokonca miestami nadobudnú dojem že hrá fair-play (zatiaľ čo fanúšik nadšene tlieska vydarenej paródii na túto a pre takéto "charaktery" určite veľmi nudnú súčasť hier), jeho úsmev ale zostáva neprehliadnuteľne zlomyseľný, úškrn pobavený. Niet takého! Jednotlivé časti pôvodnej pentalógie sa pohybujú niekde medzi miernym až lepším nadpriemerom, hlavne ale vyčerpávajú pôvodný námet do dna, prinášajú tu väčšie tam menšie prekvapenia, nikdy ale nie mimo hraníc svojského sveta. Je sa načo dívať, je sa k čomu vraciať a na čom zabávať. Prvotriedny popcorn, neprekonateľná frajerina! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)
  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)

Reklama

Reklama