Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 3

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (275)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Občas film sedne a vlastně ani nevíte pořádně proč. Mně se tu sešli tři aspekty, které když se objeví ve filmu i samostatně, jsou pro mě lákadlem. Druhá světová válka, zasněžená divoká krajina a příběh odehrávající se na jednom místě. Z mého pohledu tahle trojkombinace vyšla náramně, stejně jako volba herců. Příběh se dal samozřejmě odhadnout, ale díky již zmíněným aspektům, není tím nejdůležitějším. Na konci stejně dojdete k pocitu, že jsme opravdu všichni lidé, tak na co furt ty války. 9/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[SCANDI 2014] Ako by povedal Exupéry: "Len srdcom vidí človek správne, to podstatné je očiam neviditeľné." Pokrm pripravený z hlboko ľudského príbehu skupiny pilotov zo znepriatelených strán má len jednu chybu - je príliš poplatný mainstreamu, teda predvídateľný a miestami presladený. Inak bez úpravy vhodný k okamžitej konzumácii. 65% ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama o tom, jak lidi dokáže změnit krizová situace. Když vás film ani po hodině a půl koukání na pět stejných obličejů nezačne nudit, pak není pochyb o tom, že si zaslouží vysoké hodnocení. Stejně tomu bylo i u mě a dokonce mě mrzelo, když přišly závěrečné titulky. Pět sympaťáků pod jednou střechou, z nichž ten nejkrásnější ještě roztomile zpívá a oplývá super hláškami, tomu se prostě nedá odolat! Angličani v podání Ruperta Grinta a Lachlana Nieboera to u mě vyhráli na plné čáře :) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už v úvode pri pohľade na zostrelený Heinkel je jasné, že peniaze na bojové scény neboli. A niekedy je to tak lepšie...Tvorcovia sa sústredili na skutočný príbeh a ten ma naozaj chytil. Niekedy priateľské gesto medzi nepriateľmi vydá za desať bojových scén. Príbeh troch Nemcov a dvoch Angličanov, ktorí sú nútení spolupracovať ma nadchol. Miestami naozaj vtipný, občas dojímavý, ale hlavne skutočný. Jeden skutočný a dobre zfilmovaný príbeh v pohode vymením za niekoľko nezmyselných blockbusterov(česť výnimkám). Napríklad scéna amputovania ruky mi prišla poriadne napínavá , pritom krv ani neuvidíme. Porovnaj to napätie s akýmkoľvek hororom, kde sa seká hlava - nehlava... Režisér si vystačil s piatimi postavami a jednou horskou chatou. Dodávam, že k výbornému filmovému zážitku nebudete potrebovať viac. Severania opäť bodujú a tento skvelý protivojnový film o priateľstve je naozaj vydarený kúsok. Keď hlad pritlačí, bude dobrý aj machový vývar...100%. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príroda nerobí rozdiely a okolnosti prinútili tých mužov vyzliecť uniformy, udržiavať oheň a žiť ako jedna veľká šťastná rodina. Jednoduchým, komorným spôsobom vyrozprávaný príbeh založený na skutočnej udalosti. Príbeh o tom, že vojna je nezmysel. Dobre natočené a dobre zahraté. Aj keď filmov s touto témou je mnoho, je fajn že vznikol, lebo mal čo povedať. Videné v rámci Challenge Tour 2015 : 30 dní so svetovou kinematografiou vol. 2 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Německé sestřelené letadlo je bombardér středního typu Heinkel He 111. (Adrai)
  • Natáčení začalo 28. března 2011 v norském Grotli. Filmování dále pokračovalo v Trollhättanu a Brålandě ve Švédsku. (PanBlack)
  • Až na pár komparzistek ve filmu nehraje větší roli žádná žena. (Čulo)

Reklama

Reklama