Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som s filmom veľmi spokojný a je to opäť jeden z rodinných filmov, ktorý je nutno vidieť so svojou rodinou, keď sa dá. A to je v dnešnej dobe veľmi zriedkavé. Človek má často pocit, že do nich scenáristi môžu hodiť čo chcú, lebo deťom bude jedno na čo sa budú pozerať a sú dostatočne hlúpe na to, aby nevideli všetky nekvality zlej scenáristiky. Ale potom sa objavia filmy, ktoré všetky tieto myšlienky búrajú a dokážu presvedčiť aj deti aj dospelých a majú v sebe určité magické elementy, ktoré fantasticky fungujú. Postavy sú symaptické, príjemné, vtipné a majú veľkú dávku charizmy, ktorú film potrebuje. Príbeh nie je neustále len šťastný prešťastný ale prežívame aj skutočne silnú drámu a musím priznať, v jednej scénke mi skutočne vyhŕkli slzy z očí. A hovorím to ako 27-ročný muž. Jediné čo si myslím, že mohlo byť spracované inak je fakt, že nepotrebujeme zloducha v tejto rozprávke. A nechápte ma zle, Eleanor Bron je skvelá, no tiež si myslím, že to nebolo úplne nutné. A môj druhý problém bolo pár efektov, najmä na monstrum, o ktorom Sára rozprávala. Vyzerá to podľa mňa strašne. Ale keď máte dobrý príbeh s dobrými postavami a dobrým srdcom, tak človek dokáže také veci odpustiť. Ak hľadáte film na rodinné posedenie so svojimi deťmi, tak určite si tento film pozrite. Nebudete ľutovať. Hodnotenie: A- ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Je to zelené, krásně nasnímané, dokonale zahrané a čarokrásně ozvučené. Co je to? Ano, správně! Je to raný Cuarón v Hollywoodu. Pohádka pro odrostlejší, kteří ale pořád zůstali tak trochu dětmi a uchovali si umění snít. Pohádka, kde je zlo potrestáno a dobro si nakonec najde svoji cestu k zaslouženému vítězství. Malá princezna má všechny znaky kvalitního dílka, v němž se zračí upřímnost, talent a um jeho tvůrce. 7/10 ()

Reklama

unclejack 

všechny recenze uživatele

Aké veľmi dôležité je mať srdce a vedieť snívať? Malá princezná Sarah by o tom mohla rozprávať... Po dlhej dobe som objavil rozprávku, ktorá si na nič nehraje a pôsobí formou jednoduchej bájky o dievčatku a jej stratenom otcovi. Alfonso Cuarón dokazuje, že je nositeľom veľmi atraktívneho vizuálneho štýlu a ponúkol nám možnosť vybrať sa na výpravu späť do detstva. Jednoduché, priamočiare a neskutočne úprimné - okrem toho príbeh pôsobí tak akosi dickensovsky a to znamená v mojim hodnotení vysoký kredit. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka. A krásná. Místy trochu smutná, ale od začátku je jasné, že tenhle příběh snad ani nesmí skončit špatně. Překvapil mne, i když jsem od něj na začátku tolik zase nečekal. Je plný emocí a snů, má v sobě jasně vymezené dobro a zlo, neztrácí naději, i když právě naděje místy zakolísá, jako by chtěla odejít. Ale neodejte, protože pohádky - ty, co pohladí - vždycky končí dobrě. Jednoduchý příběh, žádné složité psychologické zápletky. Je to pro celou rodinu, nudit se mohou mrzouti všeho věku a dospívající mládež - ale výjimky potvrzují pravidlo;) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vlastne som nikdy nechapal preco Cuaronovi zverili Pottera (dovtedy som ho poznal len ako rezisera Mexickej jazdy). Dnes to uz viem. Alfonsov cit pre atmosferu, emocie a vizual je skratka na nezaplatenie. Navyse vie perfektne pracovat s detskymi hercami. Komorna rodinna drama s vybornou reziou, obsadenim a hudbou. 85% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Postavy ze Sářina příběhu - princ Ráma, jeho žena Sita a zlý Ravana jsou převzaty ze staroindické básně Rámajána. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)

Reklama

Reklama