Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja... ja... ja... ja... ja... videla som myš.“ Smutný film. Dosť mi pripomenul snímky ako TAJOMNÁ ZÁHRADA alebo FAUNOV LABYRINT (videl som ho až po nich, no oficiálne je od nich starší a ak si tu niekto bral inšpiráciu, tak skôr oni od neho a nie naopak). Mexický režisér Cuarón naplno zabodoval až po roku 1995 (MEXICKÁ JAZDA, HARRY POTTER A VÄZEŇ Z AZKABANU, POTOMKOVIA ĽUDÍ), ale už v MALEJ PRINCEZNEJ mal výrazný, audiovizuálne magický štýl (kamera Lubezki, hudba Doyle, výprava Bo Welch). Výborne zrežíroval sympatických detských hercov. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

„Na kouzla se věřit musí... Jinak by nebyly.” krásné ztvárnění konfliktu světa dětské fantazie a toho upjatého dospělého. Téma je nesmrtelné a velmi působivé, neboť společnost se skutečné staví k zachování dětského kouzla takto. Od malička jsou nám dávány naděje a krásné pohledy na svět plný kouzel a mnoha možností, kterých můžeme užívat. Když ovšem dospíváme, jsme zbavovány těchto kouzel a nadějí, neboť jedině tak přeci můžeme dospět a žít obyčejně v tomto fungujícím světě. Naprosto nesmyslný přístup. Abychom mohli vyrůst, musí v nás naše dítě, naděje a sny zůstat, jinak potopíme veškerou krásu života a naději pro lepší budoucnost. Krásná a nesmrtelná myšlenka, kterou je potřeba sdělovat i nadále, což v podobě Malé princezny je skutečně nadějné. ()

Reklama

Mary19 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka pod režijní taktovkou Alfonse Cuarona je možná jednou z nejlepších, jaká byla kdy v tomto žánru natočena... Liesel Matthews, hlavní přestavitelka Malé princezny, byla ve své roli naprosto okouzlující, ale totéž se dá skoro říci i o výkonech dalších "malých princezen"... Magickou atmosféru navíc podtrhuje famózní výprava a kouzelná hudba Patricka Doyla... 90% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Stále vzácnejšie sú chvíle, kedy pri náhodnom prepínaní TV programov narazím na niečo, čo okamžite upúta. Akékoľvek plány bokom, tento film musím dopozerať! Presne tak sa stalo pri Malej princezne. V také víkendové ráno púta všetkú pozornosť svetielkujúca skrinka, ktorá v oných stále vzácnejších chvíľach slúži ako portál do iných, magických svetov. Nadobro stratený som sa prebral až pri záverečných titulkoch a do reality naplno vrátil pri zistení, že ten "nádejný super režisér ktorého ďalšie filmy musím vidieť tiež a hneď" sa volá Alfonso Cuarón. Magické ráno! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně udělaný příběh, který má tu nevýhodu, že jsem jej viděl až dnes, kdy už mám na paměti filmy na podobnou tématiku, které byly udělané o něco lépe. Předně se mi líbí důraz na sílu fantazie, kterou zde budoucí režisérské eso Alfonso Cuarón prezentuje. Sice není tak dokonale pojatá jako v Most do země Terabithia (ten přišel o pár let později), ale cením si tohoto směřování. Casting byl vybrán velice dobře. Děti geniálně zapadly do svých rolí, hlavní ředitelka byla záporačkou až na dřeň. Škoda jen, že i v tomto bylo později k dokonalosti dosaženo filmem Faunův labyrint. Výsledek tedy rozhodně není ostudný, ba dokonce jej doporučuji. Kapesníky jsem u toho sice nevyužil, ale spojen jsem byl. 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)

Reklama

Reklama