Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (296)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně tu klasiku viděla celou a ne jen ty nejznámější scény. Film krásně odsýpal, což si myslím, že na něj bylo nejlepší. Hlavní herečka je moc pěkná, takže jsem na ni ráda koukala. Nejlepší scéna byla beztak ta v kostele u zpovědi, ta, kterou komunisté svého času vystřihli. A konečně jsem si všimla u té poslední zkouškové scény, jak se tam všichni ti, kteří ji tancovali, míchají - změna vlasů, svalů, dokonce i lehce barvy kůže. Je zajímavé, že tvůrci vymysleli něco, co nedokázal pořádně zatancovat jeden člověk. Naivní příběh okořeněný trochou hy(p)sterie. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hudba je bez debat výtečná a svým způsobem i nadčasová. Děj je ovšem o poznání slabší. V podstatě se jedná opět o tu profláklou romantickou břečku. Chudá dívenka má zdánlivě nesplnitelný sen, avšak nakonec se vše v dobré obrátí, do toho nějaká ta láska, byt v bývalém skladišti, tvrdá ruční práce, chudoba, problémy ve vztahu - jednoduše klasika. Fakt je ovšem ten, že ať je to jak chce nablblé a provařené, má to své kouzlo. Právě díky němu jsem ochoten jaksi prominout převařenou chuť tohoto dílka a nechat se unášet "osmdesátkovým" feelingem, na který jednoduše nedám dopustit. Oscar zasloužený. ()

Reklama

danecek24 

všechny recenze uživatele

41. Zlatý Glóbus za rok 1983 - cena (2) - *Nejlepší hudba - Giorgio Moroder, *Nejlepší filmová píseň - "Flashdance? What a Feeling" - Hudba Giorgio Moroder, text Irene Cara, Keith Forsey + nominace (3) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Jennifer Beals, Nejlepší filmová píseň - "Maniac" - Hudba a text Dennis Matkosky, Michael Sembello ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudební legenda, ať se kolegové vztekají, jak chtějí. Zastoupení 80´je absolutní. Doba ocelová - pittsburghské železárny a svářečka Alex. Chybí mi tu erotika (výstup od naproti se nepočítá). Naivita filmem cloumá, a dá se to jen jednou. Původní dabing Barrandova už pro HCE režii Jiřího Stracha. Neseděl mi Vašinkův starší hlas, ale když se mrknete, kolik bylo Nourimu, hádali byste mu o patnáct míň. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, a to už od prvních vteřin, skvělá taneční vystoupení, také od první chvíle, a navíc výtečná atmosféra 80. let, která je tady nádherně koncentrovaná. Tohle není film, který by mě okouzlil svým příběhem, i když ten je naivně roztomilý, ale prostě tím, jaké prostředí zachycuje, jakou dobu a s jakými postavami. Jennifer Beals je kouzelná! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Snímka bola uvedená v Československu až v roku 1987, pričom z nej bola vystrihnutá spoveď zváračky Alex (Jennifer Beals) u kňaza v kostole. (Raccoon.city)
  • Námět byl inspirován návštěvou strip baru v Torontu. Hlavní postava pak tanečnicí Maureen Marder. (don corleone)
  • Slavou taneční scénu konkursu předváděly celkem tři různé tanečnice. Marine Jahan dublovala tancování, Sharon Shapiro, známá a úspěšná gymnastka, předváděla skoky vzduchem a Crazy Legs dělala breakdancing. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama