Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (296)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kolem a kolem to není nijak skvělý film. Adrian Lyne se postupně vyprofiloval jako režisér lehtivých prasárniček, takže i Flashdance je ujetý tímhle směrem. Mimo několika ikonický scén a odvrácené tváře industriálního Pittsburgu, mu režisér nepředal nic výjimečného, ani zapamatování hodného. Scénář je hodinu a půl dlouhé klišé bez chytrých dialogů a dějových kliček, takže ani tady se nedá čekat žádná kvalita. Jenže je tu ještě soundtrack plný vynikajících osmdesátkových pecek a také extrémně sympatická Jennifer Beals. Tahle herečka se umí oslnivět usmívat, její dublerky zase parádně tančit, takže se z původně tuctového a trochu dýchavičného romantického muzikálu stala parádní jízda sršící energií a pohodou. Oscar za píseň je zasloužený a klidně bych přidal dalšího za kameru. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka, co vznikla v době, kdy se dala její sláva vystavět na té nejnesmrtelnější hudbě a pro lásku v nejeden song, co bude navždy s Flashdancem spjat, téhle krátké romanci s notnou příměsí tance odpouštím všechny neduhy, kvůli nimž by s dnešními nároky jako dobrý film absolutně neobstál. Tehdy to musel být fakt hit a What A Feeling já prostě zbožňuju. [viděno na SkyShowtime 5.4.2024] ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně tu klasiku viděla celou a ne jen ty nejznámější scény. Film krásně odsýpal, což si myslím, že na něj bylo nejlepší. Hlavní herečka je moc pěkná, takže jsem na ni ráda koukala. Nejlepší scéna byla beztak ta v kostele u zpovědi, ta, kterou komunisté svého času vystřihli. A konečně jsem si všimla u té poslední zkouškové scény, jak se tam všichni ti, kteří ji tancovali, míchají - změna vlasů, svalů, dokonce i lehce barvy kůže. Je zajímavé, že tvůrci vymysleli něco, co nedokázal pořádně zatancovat jeden člověk. Naivní příběh okořeněný trochou hy(p)sterie. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než se jedna z nejnádhernějších a nejlepších postav seriálu "L Word", exotická Bette Porter stala lesbickou ředitelkou uměleckého centra, pracovala jako svářečka a tancovala v nočním klubu:) Kdyby byl samotný příběh alespoň tolik propracovaný a úchvatný jako taneční čísla a soundtrack, mohl být Flashdance špičkový film. Jenže právě zpracování příběhu a scénáře je to, co je jeho nejslabší částí. Chyběly mu grády, větší zapálenost a alespoň nějaká hloubka a síla. Takto to na mě působilo jakoby ledabyle, bez zájmu. Tvůrci si asi řekli, "budou tam vymakaná taneční čísla, hodíme tam nějaké pořádné vypalovačky a na nějaký obsáhlejší příběh se můžeme vykašlat. To bude určitě stačit." Pohled na Jennifer Beals potěší, stejně jako vystoupení a písničky. Jen škoda toho zazděného příběhu. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

41. Zlatý Glóbus za rok 1983 - cena (2) - *Nejlepší hudba - Giorgio Moroder, *Nejlepší filmová píseň - "Flashdance? What a Feeling" - Hudba Giorgio Moroder, text Irene Cara, Keith Forsey + nominace (3) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Jennifer Beals, Nejlepší filmová píseň - "Maniac" - Hudba a text Dennis Matkosky, Michael Sembello ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Manažér filmového štúdia vymyslel zaujímavé finále konkurzu na hlavnú úlohu Alex (Jennifer Beals). Rozdal fotky troch herečiek dvestočlennej partie robotníkov zo susednej stavby a pýtal sa, ktorú z tých troch by najradšej pobozkali. (Raccoon.city)
  • Gene Simmons ze skupiny KISS dostal nabídku na roli Nicka Hurleyho, ale odmítnul, aby si nezkazil svůj démonický image. (don corleone)
  • Hudbu pro film mohl původně skládat Phil Collins, ale nabídky se dobrovolně vzdal. Texty k oskarové písni "What a feeling" dodala zpěvačka Irene Cara, kterou slova napadly v autě při cestě do studia v den nahrávání. (Epistemolog)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama